reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

U mojego gina nic ni erobi się z ciśnieniem do 140/90. Ja w pierwszej ciąży miałam zwykle 130/80 i dochodziło czasem do 140/90 - miałam zakaz kawy, ograniczyć sól i częściej kontrolować to ciśnienie.

Teraz mam zwykle 120/80 - raz 130/90 - póki co OK. Jedną słabą kawę dziennie piję - bo ja kawiara byłam straszna i piłam przed ciążą po 5 kaw - więc jak drastycznie ograniczyłam kawę do zera to bolała mnie głowa. Więc piję jedną. A Wy - pijecie kawę w ciąży?

reklama
miotlica ja piję czasami raz dziennie a czasami trzy ale zazwyczaj bardzo słabiutką z mlekiem , a od święta jak bardzo mi źle to pozwalam sobie na fusiarę -zalewajkę :laugh2:

Ja z obawy przed powtórką z nadciśnieniem z pierwszej ciąży od pozytywnego testu (w 2 tc) przestałam pic kawę. Pozwalam sobie na cappucino (8% kawy) i jak mam niskie cisnienie i boli mnie głowa, to robię sobie mła normalną kawę. Co najlpesze kawa mi nie smakuje, a wczesniej mogłam pić ją litrami i to mocną - mam nadzieję, że juz mi tak zostanie ;-)

ja piję średnio 3 tygodniowo:-) Ale muszę mieć naprrwde ochotę na kawkę:-) moje cisnienie dzisiaj było 96/72 ale za to puls miałam 110.... nie wiem czy ten puls nie za wysoki.... Ale ja zawsze mialam niskie ciśnienie- tak jak mama. Pamiętam jak kiedys mialam 80/50

ja cisnienie mam niskie ;-) pewnie dlatego moglabym spac i spac i spac
niekoniecznie:-) ja mam mega niskie i ani nie mysle o spaniu w dzien np

A ja bylam u gina stacjonarnego...wszystko OK a jego " polowkowe" trwalo 3min....jak sobie przypomnialam to w Poz tydzien temu...30min to nawet srednia nie wychodzi...
Zato termin przesuwa sie na kwiecien :-)

ostatnio w TV widziałam program w którym było o kawie, różne przepisy i jako ciekawostka to u kobiety ciężarnej kofeina po 18 godz dopiero oczyszcza się z organizmu, tak więc po wypiciu kawy długo jeszcze mamy ja w organizmie
ja rzadko piję kawę, jak coś to piję Inkę, a normalną rozpuszczalną z kofeina czasem raz w tygodniu jak mi ciśnienie niskie daje popalić

Ja ostatnio wystrzelilam z cisnieniem ale sie zdenerwowalam:-)a jak bylam na poczatku listopada na wizycie to juz mialam 125/80 wiec wszystko ok, a kawe pije codziennie nawet dwie:-)

reklama
Do góry