reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

U mojego gina nic ni erobi się z ciśnieniem do 140/90. Ja w pierwszej ciąży miałam zwykle 130/80 i dochodziło czasem do 140/90 - miałam zakaz kawy, ograniczyć sól i częściej kontrolować to ciśnienie.

Teraz mam zwykle 120/80 - raz 130/90 - póki co OK. Jedną słabą kawę dziennie piję - bo ja kawiara byłam straszna i piłam przed ciążą po 5 kaw - więc jak drastycznie ograniczyłam kawę do zera to bolała mnie głowa. Więc piję jedną. A Wy - pijecie kawę w ciąży?

reklama
miotlica ja piję czasami raz dziennie a czasami trzy ale zazwyczaj bardzo słabiutką z mlekiem , a od święta jak bardzo mi źle to pozwalam sobie na fusiarę -zalewajkę :laugh2:

Ja z obawy przed powtórką z nadciśnieniem z pierwszej ciąży od pozytywnego testu (w 2 tc) przestałam pic kawę. Pozwalam sobie na cappucino (8% kawy) i jak mam niskie cisnienie i boli mnie głowa, to robię sobie mła normalną kawę. Co najlpesze kawa mi nie smakuje, a wczesniej mogłam pić ją litrami i to mocną - mam nadzieję, że juz mi tak zostanie ;-)

ja piję średnio 3 tygodniowo:-) Ale muszę mieć naprrwde ochotę na kawkę:-) moje cisnienie dzisiaj było 96/72 ale za to puls miałam 110.... nie wiem czy ten puls nie za wysoki.... Ale ja zawsze mialam niskie ciśnienie- tak jak mama. Pamiętam jak kiedys mialam 80/50

ja cisnienie mam niskie ;-) pewnie dlatego moglabym spac i spac i spac
niekoniecznie:-) ja mam mega niskie i ani nie mysle o spaniu w dzien np

A ja bylam u gina stacjonarnego...wszystko OK a jego " polowkowe" trwalo 3min....jak sobie przypomnialam to w Poz tydzien temu...30min to nawet srednia nie wychodzi...
Zato termin przesuwa sie na kwiecien :-)

ostatnio w TV widziałam program w którym było o kawie, różne przepisy i jako ciekawostka to u kobiety ciężarnej kofeina po 18 godz dopiero oczyszcza się z organizmu, tak więc po wypiciu kawy długo jeszcze mamy ja w organizmie
ja rzadko piję kawę, jak coś to piję Inkę, a normalną rozpuszczalną z kofeina czasem raz w tygodniu jak mi ciśnienie niskie daje popalić

Ja ostatnio wystrzelilam z cisnieniem ale sie zdenerwowalam:-)a jak bylam na poczatku listopada na wizycie to juz mialam 125/80 wiec wszystko ok, a kawe pije codziennie nawet dwie:-)

reklama
Do góry