reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
dobra książka albo gazeta do poczytania :-) jakoś musi zlecieć,

Villandra to do miasta lepiej ci jechać, dasz radę :tak:

u nas laboratorium tylko przez 2 godz jest otwarte w przychodni od 8 do 10 zastanawiam się czy nie iść do prywatnego tam bynajmniej cały dzień można się zgłaszać oby te 2 godz mieć w zanadrzu :happy:

no cóż - żadnej z nas ta słodka przyjemność nie ominie i pewnie wszystkie damy radę - w końcu niektóre już to mają za sobą i żyją :-D z głodu w tym czasie nie umarły to i my nie umrzemy :-D:-D:-D

ja już mam 50 za sobą ale nie wiem dlaczego tak wcześnie kazał mi to robić dr mruk jeszcze przed 24tc, a teraz moja pani dr normalnie mi zleciła ehhhh :sorry:

anula ja mam ponoć jeszcze starą kartę ciąży w ktróej jest miejsce na badanie glukozą 50 (24-28 tc) i 75 (32 tc) - oczywiście wytyczne sie zmieniają, nie wiem, co mi gin zaleci, ale pewnie dowiem się w piątek

Ja po gluzkozie - do przeżycia ;-) miałam 75 g, najpierw pobranie z żyły, potem kubek glukozy, 2 godz. na poczekalni i znów z żyły. Poprzednio miałam z palca i 50 g po godzinie... Ale widac, że coraz więcej się zmienia, oby na dobre ;-)
a gluzkoze ogólnie da się przeżyć (tylko mi źle rozpuścili i takie grudki musiałam zjeść...), po wypiciu glukozy dostawa energii jest, ale ja byłam potwornie głodna, bo ostatnio jadłam wczoraj koło 16...

witam

i ja juz po glukozie:-D:-D też pobranie najpierw z żyły później smaczny napój i znowu pobranie
ja nie siedziałam w poczekalni poszłam do znajomej i po 2 godzinach przyszłam na badanie
do domu doszłam byłam tak głodna że myślałam,że się nie najem:-D:-D:-D

u nas też pani przyjeżdża i jest tylko od 8-10 i musiała czekać na nas(było nas dwie)

Cześć dziewczyny ja po wizycie ,byłam zła 1,5 godziny czekałam.Potem zakładanie bolało pessera :-(I lekarz zabronił mi nawet iśc dzisiaj do domu choć miałam blisko i musiałam taxi wracać która na około musiała jechać bo jednokierunkowe ehh.I leżeć mam dziś cały dzień tylko do wc wstawać.Jutro kazał mi troszkę po domu już po chodzić.I jak by cokolwiek się działo skurcze albo bolało coś mam jechać do niego .Ale mnie nastraszył po prostu jak słyszę ze 15 minutowy spacer mi zaszkodzić może to wyć mi się chce :-(Mam nadzieje ze w piątek będzie pesser dobrze trzymał to zacznę normalniej funkcjonować.Najbardziej mi szkoda moich dzieciaków mama która może im najwyżej bajkę przeczytać:-(

monika współczuje bardzo , no właśnie z dziećmi to ciężko bo jeszcze jak się jest samemu to można leżeć do woli a przy dzieciach to strasznie trudno :-(
masz kogoś do pomocy ??

reklama
hey dziewojki
tez po drineczku
50g
pobranie przed
wypicie (doktoreczka mowiła zebym sobie wlała tyle wody ile chce, ja włałam 3/4 kubka i chlus, po pierwszym łyku troche mnie cofka złapała, ale "wstrzymałam" dalej poszło)
siedzienie na dupce w poczekalni gidzine
pobranie po godzinie
...
jutro wynik
i moczu
i na tokso

Do góry