reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Byłam na wizycie, dostałam skierowanie na glukozę. Bleh:no:. Jakoś po 10 grudnia mam zrobić. Ale przynajmniej dostałam też błogosławieństwo na lot do Polski na święta:-D i oby nic się w tej sprawie nie zmieniło.

wow jestem pod wrażeniem dzisiejszej wizyty w przychodni u dr mruka :tak:
najpierw miałam u położnej ciśnienie, wagę i uwaga pierwszy raz w życiu w przychodni słuchałam tętna dzidziusia waliło jak nie wiem co :-) raz w 7tc lekarz prywatnie mi z USG puścił też, super uczucie :tak:
później pan dr w gabinecie uzupełniał mi kartę ciąży bo były w niej różne braki jak np termin porodu... dał skierowanie na przeciwciała anty-D-Rh bo mamy konflikt, poinformował mnie o możliwości zastrzyku z immunoglobuliny, który nie jest niestety refundowany (pierwszy raz w życiu nie prosiłam się o coś dodatkowego), zapytał jak się czuję, o różne niepokojące objawy czy mam czy nie mam, o ruchy dziecka i już na koniec zrobił mi USG połówkowe.
Maluch rośnie jak na drożdżach bo miałam już połówkowe prywatnie 2,5 tygodnia temu, jego waga to już 764g. Posprawdzał narządy wewnętrzne wszystko jest dobrze i prawidłowo funkcjonuje.
Jestem mega zadowolona :-) tylko nie mam żadnego fajnego zdjęcia jedno dostałam z wymiarem kości udowej ale nawet siusiaka się na nim nie dopatrzyłam, mam je bo na wydruku są wymiary główki, brzuszka i zestawienie całe

anula - super że tak fajnie Cię wreszcie przebadał :-):-) a immunoglobulina od kiedy nie jest refundowana?? ja dwa razy miałam podawaną (po poronieniu i po porodzie) i było "free" .. może się coś zmieniło kurcze...?

reklama
Do góry