reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Miło poczytać dobre wieści z wizyt ;-), a za drobne kłopotki trzymam kciuki, by było lepiej.

A u mnie szło dziś tak.
Na badanie usg byłam zapisana na 13-14 (okazuje się, że to czas, w którym pan doktor przyjmuje i to aż - uwaga - 12 pacjentek, wg kolejności przyjścia). No więc przyszłam kwadrans przed pierwszą - byłam czwarta. Jakiś czas później przyszła moja nauczycielka z liceum, to się nawet fajnie pogadało, bo minął kwadrans po pierwszej, a tu drzwi nadal zamknięte na głucho. Potem ta moja nauczycielka poszła po jakieś wyniki i przy okazji zapytać dlaczego nikogo nie ma. Odpowiedź: standard, proszę sie uzbroić w cierpliwość :eek::baffled:

No więc cierpliwie czekamy, pełna poczekalnia już. Pan doktor przyszedł o... 13:35 :crazy:. Weszła pierwsza babka, wyszła i... miła niespodzianka: pan doktor prosi tę panią, co jest w ciąży (czyli mnie :-), bo byłam jedyną ciężarną, jak się okazało).

No i badanie: na początek trafił doktor prosto w buźkę - cudowny widok (zdjęć niestety nie mam - tylko serducho), wszystko w najlepszym porządku, dzidzia zdrowa, rączki, nóżki ma, serduszko jak należy. Waży ok. 617 g i jeśli dobrze doczytałam z wykresu, to przewidywana waga urodzeniowa powinna wynieść około 4 kg? :szok: Aż się trochę boję. Sama przytyłam od początku jakieś 7 kg.
Na razie dzidzia ułożona miednicowo, ale czuję, jak się ciągle wierci (podczas badania też non stop w ruchu była), więc pewnie jeszcze z milion razy zmieni pozycję.
Tyle moich wieści - w piątek idę do gin.

reklama
Villandra ja ostatnio też wsciekła byłam bo nie dość że byłam w kolejce 10ta ( a przyszłam pół godziny przed czasem ) to jeszcze pani doktor się pół godziny spóźniła :baffled: Myslałam już że nie zdążę po Borysa do przedszkola ...
7 kg na tym etapie to wcale nie tak dużo :tak: moim zdaniem normalnie ... A dzidziuś duzy że ho ho ale to się jeszcze wszytstko może zmienić :tak:

Kasiurek 3,5 cm plus lekkie rozwarcie już miała moja znajoma jak w 32 albo 33 (nie pamiętam dokładnie) tygodniu do szpitala trafiła a chwilkę później urodziła... chyba 2 tygodnie jakoś na Gabrysię czekała - na szczęście jej Mała fajny, zdrowy Łobuz się urodził :-)
no ja w 30 trafilam z odejsciem wod ;/ ..nie wiem jaka syzjke mialam wczensiej wiem tylko ze jak mnie badali ot mialam rozwarcie ...

_Lina - może Cię pocieszę, a może nie.. u mnie szyjka cały czas miała ok 5 cm, a ostatnio na wizycie 3.9. Lekarka na razie się nie martwi, pewnie woli sprawdzić jak będzie następnym razem zanim mnie będzie straszyć. Łykaj ładnie leki, oszczędzaj się ile się da i dbaj o was!! Fajnie że lekarz tak serio to sprawy podchodzi a nie bagatelizuje:tak::tak:
u tych co sa drugiej lub kolejnej ciazy szyjka jest zazwyczaj skrocona ponoc tak juz jest ;] u pierworodek powinna byc ładna i długa

a moze faktycznie lekarz powinien przepisac magnez ????

vil - 7 kg to znosna waga ;] pamietaj ze dziecko teraz do 10dkg potrafi przybierac w ciagu tygodnia!!!!

vil - 7 kg to znosna waga ;] pamietaj ze dziecko teraz do 10dkg potrafi przybierac w ciagu tygodnia!!!!

a wiem wiem i wcale się nie przejmuje tymi 7 kg - wręcz przeciwnie, uważam właśnie że to całkiem niedużo biorąc pod uwage moje wcześniejsze rozmiary - bałam się, że będzie więcej, a te 7 kg to dla miłe zaskoczenia jak na razie :tak:

choć i apetyt od wczoraj mam nieco wilczy :-D więc kto wie co to będzie do marca :-D:-D:-D

Lina ale uparty Twój amluszek - niech no sobie torche główkę pod zołądek wbija, żeby mama zgage miała, a nie będzie w szyjke nurokwać ;-) leż kochana, łykaj leki, nóżki zaciskaji oby szyjka się juz nie skracała :tak:

Vilandra gratuluje wizyty - cos spore dzieciaczki się zapowiadają :-)

Atan olej robote i odpocznij w końcu nieco :tak:

Anula oby syropy w końcu przyniosły poprawę :tak:

a ja jutro drinkuję ;-) mam nadzieję, że mnie nie zmuli po tej glukozie, bo przez ten ból głowy jedynie obiad zjadłam, teraz nic jeśc nie będę, bo 12 h przed badaniem juz się nie powinno... a ja mam jakies durne przeczucie, że tym razem będę miała wysoki cukier :baffled:

reklama
Do góry