reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

KIndzia no masz rację . Tak koło 32 pewnie będę miała jeszcze a potem bliżej 40 tygodnia bym sobie zrobiła najwyżej prywatnie , żeby posprawdzać jeszcze wagę , i łożysko

reklama
Mini to ostatnie to Ci zrobia w szpitalu juz..
zeby sprawdzic czy sie przekreciło... j
ak powiesz ze ostatn było np w 32tc i dziecko było jeszcze nozkami do dołu to musza sprawdzic..

ale w szpitalu mi nie zrobią bez przyjęcia na oddział :sorry2: a ja tam nie zamierzam leżeć do porodu ... A w trakcie porodu to już mi USG nie trzeba

Zresztą przy Borysku mi nie robili USG

Ewstra (ooo doczytalam tutaj!), lastpetunia- super wiesci!!!!!!! gratulacje dziewczyny!! bardzo sie ciesze na kolejne laski dla mojego syna:-)
jak tam nasz ranking?

ivi- obawiam sie, ze z ta waga to nie jestes sama ;-):-D a zreszta nie ma sie co nakrecac, bo jak wiadomo tyje sie roznie i nie ma reguly, byle nie przesadzac i nie przywalic (w zdrowej, normalnej ciazy oczywiscie) z 30- 40 kg, bo to kurde musi byc dramat:szok:

jutro jakies wizyty, czekamy na dobre wiesci!

aha; dziewczyny, a mozna nie robic tego usg w 30 tc?
bo mi sie nie usmiecha placic 250 zl, moze wystarczy jak moj gin na swoim archaicznym sprzecie (w sensie usg sprzecie :-D) sprawdzi jak tam rosnie i przybywa wagowo dzieciatko itd

Ostatnia edycja:
Ivi chyba dla mnie to napisałaś, żebym się przejmować przestała - dogoniłyście mnie wkońcu bo ja z tą wagą tak na początku poszalałam :-)

Dziewczyny super wieści z wizyt - Ivi gratuluję potwierdzenia Córeczki, Ewstra gratuluję intuicji, Lastpetunia również ponownie gratuluję :-):-):-)

A ja wizytę we wtorek ma dopiero - a jutro :) słynny test :-) będziemy słodzić od rana :-)

Atomówka gratuluje pięknych fotek! I ten słodki nosek!

U nas fajnie podczas USG maluch tak sie ustawił, że było widać od dołu jajeczka, siurka i pięty :rofl2:

to zależy od laboratorium jakie ma wskaźniki...
poszperałam w moich starych wynikach i mam takie normy

hemoglobina 12-16
neutrofile 45-75
limfocyty 18-50
PDW 9-17
hematokryt 37-47
dzieki ;] ja szukalam normy dla kobiet w ciayz i u mnie wyszło ze prawie wszystko mam w dolnym progu ale jeszcze w normie ;/ no zoabcze 30 hyht

Amandla mam długą szyjkę 44mm ale rozwarcie mi się robi i wystarczy ze zaczynam chodzić za długo stoję czy siedzę:-( i twardnieje mi brzuch i mam skurcze . Mam bardzo słabą szyjkę biorę leki ale lekarz powiedział ze może obronimy się bez pessera ale jak mówię ze muszę chodzić po synka do przedszkola bo mój go zawozi rano i nie ma kto odebrać to on mówi ze faktycznie lepiej założyć.Sama też stwierdziłam ze będę z tym lepiej się czuła a nie idę zaczyna mnie kłuć i zaraz panika ze rozwarcie się robi .Bo z synkiem chodziłam 17 tygodni i urodziłam dokładnie w terminie wiec pesser bardzo dobra rzecz.
Gratuluje dziewczyną dobrych wieści z usg i poznania płci maleństw:-)

Ostatnia edycja:
reklama
No to po wysypie chłopców - dziewczynki wyskakują - gratki ciężarówki!

Ivi ja mam chyba znów nawrót grzybka... ehh dobija mnie to już. Z Dobrusia miałam na początku, dostałam globulki i do końca ciąży po sprawie było, a teraz - skończe leki, niby jest ok, a za 1-2 tyg. znów się zaczyna... ciekawe co tym razem dostanę...

Powodzenia na glukozie! Ja idę w przyszlym tygodniu, tylko jeszcze nie wiem czy w środę czy w czwartek (muszę sie podpytać w ośrodku)

Do góry