reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

KIndzia no masz rację . Tak koło 32 pewnie będę miała jeszcze a potem bliżej 40 tygodnia bym sobie zrobiła najwyżej prywatnie , żeby posprawdzać jeszcze wagę , i łożysko

reklama
Mini to ostatnie to Ci zrobia w szpitalu juz..
zeby sprawdzic czy sie przekreciło... j
ak powiesz ze ostatn było np w 32tc i dziecko było jeszcze nozkami do dołu to musza sprawdzic..

ale w szpitalu mi nie zrobią bez przyjęcia na oddział :sorry2: a ja tam nie zamierzam leżeć do porodu ... A w trakcie porodu to już mi USG nie trzeba

Zresztą przy Borysku mi nie robili USG

Ewstra (ooo doczytalam tutaj!), lastpetunia- super wiesci!!!!!!! gratulacje dziewczyny!! bardzo sie ciesze na kolejne laski dla mojego syna:-)
jak tam nasz ranking?

ivi- obawiam sie, ze z ta waga to nie jestes sama ;-):-D a zreszta nie ma sie co nakrecac, bo jak wiadomo tyje sie roznie i nie ma reguly, byle nie przesadzac i nie przywalic (w zdrowej, normalnej ciazy oczywiscie) z 30- 40 kg, bo to kurde musi byc dramat:szok:

jutro jakies wizyty, czekamy na dobre wiesci!

aha; dziewczyny, a mozna nie robic tego usg w 30 tc?
bo mi sie nie usmiecha placic 250 zl, moze wystarczy jak moj gin na swoim archaicznym sprzecie (w sensie usg sprzecie :-D) sprawdzi jak tam rosnie i przybywa wagowo dzieciatko itd

Ostatnia edycja:
Ivi chyba dla mnie to napisałaś, żebym się przejmować przestała - dogoniłyście mnie wkońcu bo ja z tą wagą tak na początku poszalałam :-)

Dziewczyny super wieści z wizyt - Ivi gratuluję potwierdzenia Córeczki, Ewstra gratuluję intuicji, Lastpetunia również ponownie gratuluję :-):-):-)

A ja wizytę we wtorek ma dopiero - a jutro :) słynny test :-) będziemy słodzić od rana :-)

Atomówka gratuluje pięknych fotek! I ten słodki nosek!

U nas fajnie podczas USG maluch tak sie ustawił, że było widać od dołu jajeczka, siurka i pięty :rofl2:

to zależy od laboratorium jakie ma wskaźniki...
poszperałam w moich starych wynikach i mam takie normy

hemoglobina 12-16
neutrofile 45-75
limfocyty 18-50
PDW 9-17
hematokryt 37-47
dzieki ;] ja szukalam normy dla kobiet w ciayz i u mnie wyszło ze prawie wszystko mam w dolnym progu ale jeszcze w normie ;/ no zoabcze 30 hyht

Amandla mam długą szyjkę 44mm ale rozwarcie mi się robi i wystarczy ze zaczynam chodzić za długo stoję czy siedzę:-( i twardnieje mi brzuch i mam skurcze . Mam bardzo słabą szyjkę biorę leki ale lekarz powiedział ze może obronimy się bez pessera ale jak mówię ze muszę chodzić po synka do przedszkola bo mój go zawozi rano i nie ma kto odebrać to on mówi ze faktycznie lepiej założyć.Sama też stwierdziłam ze będę z tym lepiej się czuła a nie idę zaczyna mnie kłuć i zaraz panika ze rozwarcie się robi .Bo z synkiem chodziłam 17 tygodni i urodziłam dokładnie w terminie wiec pesser bardzo dobra rzecz.
Gratuluje dziewczyną dobrych wieści z usg i poznania płci maleństw:-)

Ostatnia edycja:
reklama
No to po wysypie chłopców - dziewczynki wyskakują - gratki ciężarówki!

Ivi ja mam chyba znów nawrót grzybka... ehh dobija mnie to już. Z Dobrusia miałam na początku, dostałam globulki i do końca ciąży po sprawie było, a teraz - skończe leki, niby jest ok, a za 1-2 tyg. znów się zaczyna... ciekawe co tym razem dostanę...

Powodzenia na glukozie! Ja idę w przyszlym tygodniu, tylko jeszcze nie wiem czy w środę czy w czwartek (muszę sie podpytać w ośrodku)

Do góry