reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Mini no to bardzo dobrze ze dostałas i skierowanie i na mocz i na morfologiem..
bierz magnez, wiecej odpoczywaj...
a to mierzenie szyjki to dziwne jest, to zalezy kto mierzy bo jeden powie tyle a tego samego dnia drugi powie ze mniej.... takie troche mało dokładne to jest..
ale bądź mniej aktywna... na wszelki wypadek...
a na kiedy masz skierowanie na usg? spoko ze tak Ci wypisała.

reklama
ivi oby to wysmarowanie pomogło i grzybek sobie poszedł...
ale fajnie ze masz taka pewnosc co do płci...
tu juz niespodzianki na pewno nie bedzie...

Kindzia mówiła żeby szyjką się nie bardzo przejmować ale na wszelki wypadek brać magnez dodatkowo , a na USG zapisałam się na 1 grudnia to będzie koniec 25 tygodnia i teraz nie wiem czy się nie przepisać na późniejszy termin ??? Bo chciała bym jeszcze trzy USG zrobić do końca ciąży .
Zaskoczyła mnie tym USG , a zaproponowała chyba dlatego że chciałam się z nią prywatnie umówić więc widziała że mi zależy :-D

Mini ja bym poszła tego 1 grudnia bo wtedy bedziesz juz miała "pewnosc" co do płci (jesli sie potwierdzi)
i na wyprz (grudz/styczen) bedziesz wiedziec jakie ubranka kupowac...
a jak wezmiesz termin pozniej to małe juz bedzie "duze " i słabo bedzie widac co i jak a jeszcze pewnie sie głowka do dolu nie obroci zeby "ładnie " sie pokazac.

Przeciez pod koniec (po 30tc albo dalej) i tak Ci wypisze zeby sprawdzoc wage i czy odwrociło sie...

dziewczyny teraz doczytałam :) gratulacje potwierdzonych płci!!:)

mini - ja też mam chyba ciut krótszą szyjkę niż poprzednio, ale nic o tym nie mówiła.. Fajnie z usg że Ci na rękę poszła :) podejrzysz maleństwo i będziesz spokojniejsza!

kindzia - ja się zdziwiłam tym smarowankiem bo nigdy się z tym nie spotkałam wcześniej :-D Przy Tymku wystarczyły globulki, chociaż faszerowałam się nimi całą ciążę.. A teraz ewidentnie za bardzo tam się wszystko rozrosło i stąd "cięższa artyleria".. Dziś gencjana, a od jutra mam globulkować dalej.. Ehhhh taki mój urok z tymi infekcjami....

Gratulacje na dziewczynki i chłopczyka, co to dzisiaj o nich czytałam - najważniejsze, że wszystko jest jak należy :tak:

dziewyczny mam pytanie - czy macie kotras jakas stronke www albo ze tak powiem normy dotyczace krwi ?

bo ja dzis przez telefon odebralam wyniki a dopiero w przyszły poniedzialek bede w zabrzu zeby je odebrac osobiscie ....

hemoglobina 11,9 
neutrofile 76,8
limfocyty 1,4
PDW14,2
hematokryt34

Ja mam normy z M jak Mama z sierpnia; normy dla ciężarnych
czerwone ciałka (E, RBC) 3,5 - 4,5; poniżej normy może oznaczać niedobory wit.B12, kwasu foliowego lub żelaza
hemoglobina 11,5 - 13,5; powyżej = odwodnienie lub niedotlenienie organizmu, poniżej= anemia i brak żelaza
leukocyty, krwinki białe 10-15 tys. (w tym wyróżnia się neutrofile, eozynofile, bazocyty, monocyty i limfocyty); wzrost WBC (?) następuje po posiłku, wysiłku fizycznym, w stresie
hematokryt norma 37-47%, w ciąży następuje spadek o 4-7%
płytki krwi (trombocyty) 100 - 300 tys., zdarza się że mniej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
aha - z ciekawostek. Mam już 10kg na plusie. prawie 4 kg przytyłam w ostatni miesiąc... To może dla pocieszenia dla niektórych ;)

Do góry