reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Mamuski Kochane,

mozecie mi napisac, jeszce w ktorym tygodniu mieliscie robione USG polowkowe?
bo ja dostalam teraz skierowanie z data kiedy bede juz w 3 tyg ciazy i sie zastanawiam, czy to nie za pozno ?
dlatego, ze z Miska mialam robione w 21 tyg. i tak mi sie wydawalo, ze tak to powinno byc wlasnie kolo 20 tyg.
Bardzo prosze o info :)
ja jestem wpisana na 20 tydzień

a wogole to okazalo sie ze jutro mam wizyte poniewaz na przyszly tydz gin musial odwolac...ale fajnie:-)

reklama
no to tak:

szyjka mamuśki (czyt. moja) - "nie mam zastrzeżeń" - doktorka
morfologia nam się lekko poprawiła, ale żelazo dalej łykamy,folik też i dwa razy w tyg witaminki (w tym czasie omijamy zelazo). Płytki spadają wolniej.
skierowanie na obciążenie glukozą (75) między 28.11, a 20.12 ...brrr! - dodatkowo za jednym zamachem Odczyn Coombsa ( .. bo mam Rh- )
Tzw. "połówkowe" u nas robione jest między 22-24 tyg. - 10.11 lub 14.11 stawiamy się w szpitalu. (za tydzien).. nasz szpital dostał na 2 tyg do przetestowania jakieś maszyny do USG nowoczesne-superaśne-fantastyczne i doktorka mówi, ze sobie skorzystamy i za jednym zamachem zrobimy to połówkowe (moja doktorka pracuje rowniez w szpitalu). aaa co! :) - aż jestem ciekawa co to za maszyny nowej generacji...hmmm.
oczywiście morfologia i mocz na nast. wizytę (na 6.12 -mikołajki)
Bąbel ma się dobrze, grzecznie się pokazuje, serduszko nam puka, wszystko na miejscu, dalej proporcjonalnie rośnie (a to ważne)... no i mamy pół kilograma szczęścia :) (nieco ponad pół, ale nieznacznie)..
Moja boląca głowa - to normalne.
Brzuch stwardniał raz więc nie mamy się co martwić teraz...chyba, ze zacznie się systematycznie pojawiac twardnienie , albo bóle przy tym...wtedy sms do doktorki i widzimy się wcześniej (tfu! tfu!)
... no i pilnowac wagi - zadnych odchudzanek (!), ale z głową wcinać. (tak,tak..wiem, ze przeginam z łakociami)

Więcej grzechów nie pamiętam:-)

Ogólnie: gra gitarra... i oby mi grała ładnie do końca:-)

reklama
Do góry