reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

gratulacje super wiesci sliczne zdiecia :) moniczka trzymaj sie bedzie dobrze :) ehh cos te maluszki nam chca wczesnie wyjsc ;) umnie dizisja znowu skurcze co 2 godziny jak narazie jak tak dalej pojdzie to chyba sama wyladuje w szpitalu :( widze ze podobna dawke lekow jemy a po tej luteinie to tak mi niedobrze ona jest taka niedobra gorzka ze szok trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze a jak nasz bilans maluszkow ??

reklama
Mamuski Kochane,

mozecie mi napisac, jeszce w ktorym tygodniu mieliscie robione USG polowkowe?
bo ja dostalam teraz skierowanie z data kiedy bede juz w 3 tyg ciazy i sie zastanawiam, czy to nie za pozno ?
dlatego, ze z Miska mialam robione w 21 tyg. i tak mi sie wydawalo, ze tak to powinno byc wlasnie kolo 20 tyg.
Bardzo prosze o info :)

Moniko trzymaj się cieplutko, wszystko będzie odbrze jestes pod dobrą opieką!

Almasta ja sama nie wiem kiedy jeszcze mam :/ Ale bedzie to chyba 22 tydzien..

Almasta w 23 tygodniu? Bo nie napisałaś dokładnie
Jeżeli tak to na pewno nie jest za późno, moja Pani doktor mówiła właśnie,że mięzy 20 a 23 tygodniem najlepiej zrobić USG

Dziewczyny dzięki :) staram się leżeć ale ciężko mi to wychodzi
Monika będzie ok zobaczysz

Almasta to wktorym tyg bedziesz na tym Twoim połowkowy,? bo nie czaje za 3 tyg masz czy ja ?

Monika a ja juz miała banana jak przeczytałam ze sie rozwarcie Ci cofneło. Jednak tak chyba sie nie da. A szkoda. Znowu lezakujemy I SŁUCHAMY DOKTORKÓW.

Atomowka czekamy na dobre wiesci i zdrowego bejbika.

almasta nie wydaje mi się to późno, słuchaj co ci lekarz mówi i się nie przejmuj, ja miałam zrobić między 18 a 20 tyg i to mi się z kolei za wcześnie wydawało, spytałam lekarza prowadzącego (bo na usg chodzę do innego) i powiedział mi żebym poszła tak jak mi tamten mówił bo różnie się wysyła zależy też od tego jaki lekarz ma sprzęt, a można chyba do 24 tyg

Almasta - też znam opinie że połówkowe do ukończenia 24 tygodnia należy zrobić :)

oj dziewczyny co z tym i szyjkami i rozwarciami się dzieje.. zaciskać nóżki, słuchać lekarzy i grzecznym być proszę:tak:

Ja też po wizycie już
USG mam we wtorek rano już się doczekać nie mogę
Następna wizyta u mojej ginki dopiero 14.12 nie uważacie,że trochę długa przerwa? Bo aż 6 tygodni

Badania wyszły ok, kwasu foliowego już mam nie brać za to teraz 3 razy dziennie no-spę i magnezB3,
No-spa na skurczę i twardnienie brzuszka. Pani dr mówi,że to nic złego ale mam pilnować się, leżeć i nic nie robić
Jak brzuszek będzie twardniał częściej niż 6 razy na dobę mam się zgłosić do niej
Magnez bo morfologia mi spadał troszkę więc trzeba wyniki poprawić
Dostałam skierowane na obciążenie glukozą na początek grudnia, już się boję
Przytyłam 0,6 kg :) więc waga po raz pierwszy ruszyła

Dzidziulka nie widziałam, bo Pani dr ma słaby sprzęt i już takiego wielkoluda nie widać, widziałam tylko serducho na ekranie jak migało więc wszystko ok, nie mamy powodów do obaw
MagnezB3 czy B6 ?
Mamuski Kochane,

mozecie mi napisac, jeszce w ktorym tygodniu mieliscie robione USG polowkowe?
bo ja dostalam teraz skierowanie z data kiedy bede juz w 3 tyg ciazy i sie zastanawiam, czy to nie za pozno ?
dlatego, ze z Miska mialam robione w 21 tyg. i tak mi sie wydawalo, ze tak to powinno byc wlasnie kolo 20 tyg.
Bardzo prosze o info :)
ja bede miala jutro 21i4 dni. podobno do 22 sie robi, niby najlpeiej wszystko widac w 21 w sensie przeplywy itd Bynjamniej tak mi lekarze mowi i w szpitalu i w przychodniach

Dzieki Dziewczynki :)

w poprzednim poscie mi 2 ucielo ;) Mialam napisac, ze Pani Ginekolog nas wyslala w 23 tygodniu, ale to nie bedzie u niej w gabinecie tylko gdzies gdzie maja 4D ...
tak wiec sie zastanawiam czy czekac do tego 23 tygodnia, czy moze jednak pojde w 22 - chociaz tydzien szybciej i Maluszka szybciej zobacze, bo na USG u mojej Pani Doktor to malo co widac taki ma niestety beznadziejny sprzet :) Dobrze, ze chociaz ona widzi tam cos :)

reklama
Oj Kasiurek do 22 tc napewno nie..
Tez wszędzie się przewija 20-24 tc.
Pozatym większosc lekarzy liczy tygodnie skończone więc jak pójde w 22 tc to bedzie dla nich 21 tc jako skończony.

Almasta ufaj lekarzowi, ja tez sie nie moge doczekac, szczegolnie, ze czekam jak wariatka na poznanie płci ;-)

Do góry