reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Kasiuerk ja aż 4 dziennie, bo tak zalecił mi gin - na własna rękę nie przekraczałabym zalecanej dawki ;-)

a ja skończyłam leczenie grzybka po odnowie i tez musze znów cos dowciapnego kupic, bo jak znowu będzie nawrót, to chyba się zstrzelę :baffled:
ja mam andzieje ze maz mi kupi dzis tego buraka ze tak powiem ;] a lacibios femina ? to dziala i na gore i na dół ;> ?

Monika- i fjanie ze wiso ok ale to oznacza ze nadla masz sie oszczedzac!!!!

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny miałam dzisiaj usg nic nie widziałam :wściekła/y:Ale najważniejsze ze wiem ze synek na 300%.W sumie wiedziałam ale miałam nadzieje ze może będzie dziewczynka ale jest pewność .Podobno szyjka ok długa lekkie rozwarcie o dziwo cofnęło się:)Hurra :-):-)Jestem w szoku nie wiedziałam ze tak może być i jutro do domku.Wiec warto leżeć i odpoczywać jaka szczęśliwa jestem.I mój maluch przekręcił się i nie ciśnie mnie w pęcherz i nie naciska na szyjkę :)Ma pół kg :-) i jest rozwinięty:-) tak jak trzeba.A lekarz określił ze 22tygodnie i 3 dni wiek z USG .Wiec jutro do domku wracam jak wyniki będą dobre:-)a na pewno będą:-):-)
no to świetne wiadomości :-) super!

jak ja się cieszę, że mam jutro wizytę.
mam nadzieję, ze szyjka w porządku nadal. Musze pogawędzić o tych bólach głowy, bo dokuczają i dokuczają:) , pewnie zleci mi morfologie jak najszybciej zeby zas te płytki sprawdzic, ktore spadaja i spadają ...

.. ja ja trzymam kciuki za dzisiejsze badania, wizyty itp:)

monika - no super wieści! bardzo pięknie. Cieszymy się razem z wami:) oby kolejne badania rowniez takie dobre wieści nam przynosiły:)
powodzenia:tak:

ja po połówkowym, jesteśmy troszke zawiedzeni, pojechaliśmy napaleni na 4d, ostatnio (13tydz) wszystko tak pięknie było widać to teraz jak dziecko większe miało być jeszcze lepiej a tu się okazało, że nasze dziecko współpracować nie chce i leży pupą odwrócone :-D mały buntownik
no nic, lekarz sobie jakoś poradził, co miał wymierzyć wymierzył i oczywiście wszystko w porządku, o czym ja wiedziałam- nie mogło przecież być inaczej:happy2: i to jest oczywiście najważniejsze
co do płci lekarz powiedział, że nie ma żadnych obiekcji, jak ostatnio było 80 tak dziś daje 110% na to, że jest to chłopiec, że jakby nie był pewien siedziałby cicho ale tu uważa, że sprawa jest akurat jasna i klarowna :happy2: także chociaż tyle
nasz Damianek waży 320g :happy:
to bardzo dobra wiadomosc :-).gratulacje!

wróciliśmy, jest wszystko dobrze, wszystkie narządy pani dr sprawdziła i wszystko prawidło się rozwinęło i pracuje ufffff :D
jesteśmy szczęśliwi, nasz synek waży już 526g, nie dało się już zmierzyć bo już za duży ;-) z opisu wstawię jeszcze później pomiary, które pani dr naniosła z usg, twarz nam dziś zakrywał ale udało się trochę złapać :-) to na zdjęciu widać jak ma jedną rączkę przy główce, drugiej nie widać bo jest pod główką, widać oczko, nosek i usta :happy2:

teraz lecę zjeść

IMG_1095.jpg

a to jeszcze kilka wymiarów z usg:
BPD 56,80mm (wymiar dwuciemieniowy główki, czyli szerokość główki od ciemienia do ciemienia)
HC 207,10mm (obwód główki)
AC 182,55mm (obwód brzucha dziecka)
FL 37,80mm (długość kości udowej
EFW 526g (przybliżona waga dziecka)

wg USG wiek ciąży 22t5d

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też po wizycie już
USG mam we wtorek rano już się doczekać nie mogę
Następna wizyta u mojej ginki dopiero 14.12 nie uważacie,że trochę długa przerwa? Bo aż 6 tygodni

Badania wyszły ok, kwasu foliowego już mam nie brać za to teraz 3 razy dziennie no-spę i magnezB3,
No-spa na skurczę i twardnienie brzuszka. Pani dr mówi,że to nic złego ale mam pilnować się, leżeć i nic nie robić
Jak brzuszek będzie twardniał częściej niż 6 razy na dobę mam się zgłosić do niej
Magnez bo morfologia mi spadał troszkę więc trzeba wyniki poprawić
Dostałam skierowane na obciążenie glukozą na początek grudnia, już się boję
Przytyłam 0,6 kg :) więc waga po raz pierwszy ruszyła

Dzidziulka nie widziałam, bo Pani dr ma słaby sprzęt i już takiego wielkoluda nie widać, widziałam tylko serducho na ekranie jak migało więc wszystko ok, nie mamy powodów do obaw

Do góry