reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

odnośnie krótkiej szyjki to po raz pierwszy mi lekarka powiedziała o niej 2 tygodnie temu, po badaniu na fotelu, a wczoraj byłam na usg i dodatkowo lekarka mi zrobiła usg dowcipne, bo na zdjęciu z brzusznego usg widziała, że strasznie szybko mi się tam kończy ujście macicy, dowcipne zdjęcie było bardzo dokładne i zmierzyła mi jej długość, tak jak mierzy wszystkie inne parametry dziecka. Ja żadnych dolegliwości czy czegokolwiek nie czułam i wciąż nie czuję, więc gdyby nie badania to pewnie bym nie wiedziała.

Ostatnia edycja:
reklama
amandla to ja mam skurcze ale narazie szyjka sie nie skraca ehhh jeszcze 4 miesiace boli niepewnosci skurczy i malenstwo bedzie znami (miejsmy nadzieje ze wytrzymam 4 miesiace) a przynajmniej 3,5 :) ehh ta ciaza jest calkiem calkiem inna niz pierwsza

Amandla dziekuje za wytlumaczenie:-)
Dziewczynki bedzie wszystko dobrze zobaczycie, trzeba poprostu uwazac na siebie i odpoczywac, kazda z nas ma jakas doleglosc szyjki skurcze u mnie ten pecherz nieszczesny ale przeciez damy rade kto by dal jak nie my:-D

ja mam dziś połówkowe ok 18godz trzymajcie kciuki

bozienka a czy to nie są te skurcze przepowiadające, które mogą się pojawić już w drugiej połowie ciąży? jesteś pod dobrą opieką lekarza, który ci to wszystko kontroluje tak więc więcej spokoju, bo stres tylko może pogarszać sprawę, na pewno wszystko dobrze i w swoim czasie szczęśliwie się rozwiąże

myślę że w dzisiejszych czasach najważniejsza jest wczesna diagnoza jeśli jest jakiś problem to medycyna w większości przypadków potrafi nam pomóc zwłaszcza w tak zaawansowanej już ciąży, trzymam kciuki za wasze maleństwa i niech te problemy szybko powrócą do stanu radości :tak:

anula trzymam kciuki :) skurcze kochana mam nie te przepowiadajace pne to pikus opieke mam dobra lekarz narazie niewidzi zeby sie szyjka skracala robila miekka naszczescie z dzidiza tez wszytsko wporzdaku :) ale sama mowila ze to sie moze zmienic w kazdej chwili zobaczymy co teraz mi powie za 7,5 dnia ide na kontrole wiec sie okarze czy wsyztsko bez zmian :D

Ostatnia edycja:
reklama
chyba te, skoro forte a nie zwykłe ;-) działać chyba muszą, bo koleżanka tez je brała i nie miała anemii. Tylko że tu dawkowanie 1-2 tabl. dziennie a ja mam łykać 4 ;-)

Anula powodzenia na wizycie!
4 ?:szok:ja musze meza wyslac po lacibios femine i te buraki bo co chiwle jakas infekcja noi teraz krew ;/ ta cora ze mnie wyssie wszytsko hahah

Do góry