reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Kindzia po to sie w końcu te wyniki robi, żeby wiedziec na czym się stoi ;-) no i mój gin tematu nie olał, tylko wypisał cały pakiet leków - oby pomogły, bo jak nie będą dawac rady, to tez będę się martwić.

Co do wagi urodzeniowej, ja wlasnie czytałam że nie tyle chodzi o mozliwośc przedwczesnego porodu (to bardziej chyba przy infekcjach jakiś... ja się boje, że ten mój grzybol będzie mnie jeszcze męczył :crazy:) co o zwiększenie prawdowpodobeiństwa, że dziecko nie będzie na wadze przybierać...

ale tak jak piszesz, co lekarz to opinia, najważniejsze jest zaufanie, bo inaczej zwariowac mozna :sorry2:

reklama
ja mam odwotnie .. za nisko
moj M sie pyta czy jeszcze "dycham"
najnizsze 90 na 55 było
a średnio
105 na 65

Ja też takie mam. Ale u mnie od zawsze to tak wygląda. Na pierwszej wizycie się tylko dziwili, że się chyba w ogóle nie stresuję, że mam takie niskie ciśnienie:-).

A z tymi skracającymi się szyjkami to u mnie w ogóle śmiesznie, bo badanie ginekologiczne miałam tylko w 8 tygodniu, na pierwszej wizycie (czy na usg zwykłym da radę szyjkę zobaczyć? chyba nie, prawda?). Potem już nic. Zresztą z krwią to samo. Ciekawe, czy coś się w tej kwestii zmieni. Z badaniem to raczej nie, wczoraj się znajomej wypytałam, to mówiła, że jej zaglądali dopiero pod sam koniec ciąży.

to ja mam HB 11,3, a normy dla kobiet w ciąży są 11,5-13,5 podobno
ale 1,5 miesiąca temu miałam 12,8 wiec spadło, lekarz nie zwrócił uwagi więc to pewnie nie problem jeszcze
ale buraka forte można kupić :-)

Właśnie jak to jest z ta szyjka?? Jak sie ja sprawdza? teraz oczywiscie wasze historie daly mi do myslenia.. Jak pisalam moja mama tez miala.. pierwsza ciaze stracila w 6 msc przez krotka wlasnie szyjke, a potem nas, obie jednak, podtrzymywane miala ( chyba ten pesar wtedy moze inna metoda ale o to samo chodzilo) bo wteody juz wiedzieli o tym .. I teraz sie zastanawiam jak to sie diagnozuje? W Uk nie ma badania ginekologicznego w czasie ciazy wogole, no i wiadomo 2 usg.. wiec hmm :confused:

Właśnie jak to jest z ta szyjka?? Jak sie ja sprawdza? teraz oczywiscie wasze historie daly mi do myslenia.. Jak pisalam moja mama tez miala.. pierwsza ciaze stracila w 6 msc przez krotka wlasnie szyjke, a potem nas, obie jednak, podtrzymywane miala ( chyba ten pesar wtedy moze inna metoda ale o to samo chodzilo) bo wteody juz wiedzieli o tym .. I teraz sie zastanawiam jak to sie diagnozuje? W Uk nie ma badania ginekologicznego w czasie ciazy wogole, no i wiadomo 2 usg.. wiec hmm :confused:
tez sie nad tym zastanawialam... (mi jeszcze 'miedzy nogi' nikt nie zajrzal) a jakies objawy skracajacej sie szyjki sa? tzn jest cos co powinno martwic?

reklama
mata niec innego niepozostalo niz branie lekow ja mam tez anemie i co sie z tym wiarze skurcze sie umnie pojawiaja lekarz pewnie ci wytlumacyzl czym to grozi mi miejmy nadzijee ze po zestawie lekow sie wsyztsko unormoje bo jak narazie wiekszosc ciazy mam zle wyniki :( i zamiast sie poprawiac to sie pogarszaja :( ehh wczoraj przez pol dnia mialam skurcze co godzine :( ale naszczescie przeszly oby sie to wsyztsko uspokoilo bo sie coraz bardziej martwie ze jednak urodze wczensiej :(

Do góry