reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Lina to ja w pierwszej i w trzeciej ciąży powinnam też na diete przejsc bo tyłam nawet 6 kilo na miesiąc,ale tak miłam,maluchy urodziły się zdrowe i to najważniejsze,a waga końcowa to 24 i 21 kilo więc trochę dużo,teraz mam 7 na + ale ile jeszcze będzie dla mnie nie ważne,więc nie przejmuj się waga najważniejsze,że malutka rośnie wyniki są dobre

reklama
Lina - tak jak dziewczyny mówią, nie do końca bym się tym przejmowała;) zresztą zobacz czy lekkie ograniczenie jedzenia cokolwiek zmieni. Ja z Tymkiem też dużo tyłam na miesiąc, ale czy jadłam czy nie jadłam to było tak samo!!i w końcu przestałam się przejmować. miałam ostatecznie 23/24 kg na plus. A Tymek urodził się zdrowiutki:)

_linka nieprzejmuj sie ja mialam na + 27 kg i synek ejst zdrowym bobaskiem :) i wcale taki duzy sie nieurodzil :) wiec sie nieprzejmuj ty wies zile masz przytyc a moze duzo masz wod albo malenstwo jest duze :)

Dzięki dziewczyny, może faktycznie to pierwsza ciąża... A ja się przecież nie objadam + ostatnio miałam prawie tydzień z wymiotami i jakoś nie spadła mi waga... Ja już sama nie wiem a tendencje do tycia zawsze miałam - w wieku 15 lat 78 kg ważyłam - dopiero później przez ciężkie ćwiczenia i trzymanie przyzwoitej diety udało mi się spaść... Ale teraz diety trzymać nie będę - trudno będę się martwić po porodzie :-):-):-) tylko, żeby teraz się nie porobiło z Maleństwem nic poprzez tą moją wagę - kilka dni temu urodziła moja znajoma - jest niska koło 1,60 cm, jak zaczynała ciąże ważyła 72 kg, kończyła z wagą 106!!!! a Maleństwo miało tylko 2,5 kg... mam nadzieję, że u mnie nie wystąpi taka sytuacja...:-:)-(

_linka nieprzejmuj sie ja mialam na + 27 kg i synek ejst zdrowym bobaskiem :) i wcale taki duzy sie nieurodzil :) wiec sie nieprzejmuj ty wies zile masz przytyc a moze duzo masz wod albo malenstwo jest duze :)

27 serio????? wow, to chyba bardzoooo chudziutka bylas przed ciaza i dlatego taki przyrost, co?
ja w pierwszej praybralam za malo; 8,5 tylko nie wiem czemu w sumie...moze dlatego, ze podobnie jak teraz mialam prawdziwy jadlowstret prawie przez cala ciaze, jadlam dla zasady, ale porzadne zapasy mialam z przed ciazy. Nooo najwazniejsze, ze mala sie zdrowa urodzila...wiec widac nie ma reguly chyba...wazne,zeby wyniki byly prawidlowe.
teraz przez zime to pewnie przywale sporo, tym bardziej, ze przed ciaza bylam na diecie i ładnie sie odchudzilam

anula- nie pamietam czy juz gratulowalam, chyba tak, ale co tam; GRATULEJSZYN synusia!!!
Lina- cudne wiesci!!!!!!!! bardzo sie ciesze! GRATULUJE!!!

czy ktos kontroluje jak to sie na razie przedstawia? tzn. jak sie sily chlopco- dziewczenskie rozkladaja?:-)

ja tez sie tym nie przejmuje ile bede wazyc, wazne ze dziecko bedzie zdrowe, startowałam z waga 62,5 a teraz mam 68,7 ale powiem wam ze nie czuje i nie widze po sobie zebym przytyła jedynie ze w brzuch idzie a tak to jeszcze w starych spodniach chodze :)

Ja byłam wczoraj na wizycie u gin, zbadał mnie tylko na fotelu położenie macicy ok, wiec wszystko jest dobrze jak narazie i kolejna wizyta za 2tygodnie to wtedy pewnie dostane skierowanie na badania no i zapisałam sie na usg zwykłe ale dopiero mam na 6 grudnia ale i tak wczesniej idziemy na to 4d.

Bozienka- 76- 51 to tylko skromne 25 kg;-) no dobra 10 po porodzie, a pozniej ile trwalo, zeby zgubic te pozostale 15 kg?
karmials piersia?
ja krotko karmilam, wiec nie wiem czy to dziala, ale chce wierzyc, ze teraz sie uda bede karmic dlugooooo i schudne pieknie bez wiekszego wysilku:tak::-D

lastpetunia- a czemu znowu za 2 tygodnie masz wizyte? nie za czesto? cos sie dzieje?

Bozienka- 76- 51 to tylko skromne 25 kg;-) no dobra 10 po porodzie, a pozniej ile trwalo, zeby zgubic te pozostale 15 kg?
karmials piersia?
ja krotko karmilam, wiec nie wiem czy to dziala, ale chce wierzyc, ze teraz sie uda bede karmic dlugooooo i schudne pieknie bez wiekszego wysilku:tak::-D

lastpetunia- a czemu znowu za 2 tygodnie masz wizyte? nie za czesto? cos sie dzieje?

wizyty mam przeważnie co 4-5 tygodni, wczoraj sie wybrałam był to 4tydzien od ostatniej wizyty i w sumie oprócz zdadania mnie na fotelu to nic innego nie miałam robionego (no oprócz standardowych ważenie, ciesnienie itp ale to przez pielegniarke) no i doktorek powiedział zebym przyszła za 2 tygodnie to zrobimy cytologie i da skierowanie na krew, mocz i cos tam jeszcze, i dał mi wczoraj skierowanie na usg z NFZ no ale niestety dopiero mamy 6 grudnia ale i tak koło 21-22-3 listopada idziemy na usg 4d.
A dlaczego mi kazał przyjsc za 2 tygodnie to nie wiem, wyniki mam wszystkie dobre, wszystko jest wporzadku, pewnie dlatego mam przyjsc ze za czesto chodze i moze musi byc jakis tam odstep w robieniu badan nie wiem nie znam sie :p

Ostatnia edycja:
reklama
karmials piersia?

mnie to tez bardzo ciekawi...niby nie powinno sie myslec teraz ale cholerka jakos nie potrafie i ciagle zastanawiam sie jak z ta waga bedzie itd:tak:

Do góry