reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Ja mam 27 października, to będzie 20 tydzień ... nie wiem czy nie za wcześnie no ale takie są terminy ... Zobaczymy jak długo będzie trwało . Jak nie będę zadowolona albo nie wszystko mi dokładnie sprawdzi najwyżej pójdę do niej prywatnie :tak:

Z tego co pamiętam to połówkowe ma takie wytyczne co do terminu, bo wcześniej organy są za małe i może nie być wszystko widoczne, a później jest za duże i ciężko wszystko dokładnie sprawdzić :)

Ja dzisiaj byłam na usg połówkowym, skończyłam dziś 21 tydzień, badanie wyszło super, wszystko z dzidzią w porządku i na miejscu, podaję wymiary z opisu:
BPD wymiar dwuciemieniowy - 50 mm, 20,0 hbd
HC obwód głowki-180mm, 20,1 hbd
AC obwód brzuszka - 150 mm , 20,6 hbd
FL dł. kości udowej - 34 mm, 20, 6 hbd
masa orientacyjna 360 g
reszta to dość szczegółowy opis struktur, sylwetki, serca itp
aha...no i lekarz potwierdził dziewczynkę:)

Amandla gratuluję córeczki!

Perelandra trzymam kciuki za piątkowy wypis :-)

co do karmienia piersią i utraty wagi... wszystko zależy od organizmu - ja karmiłam 21 miesięcy i jakos kilogramy mi nie zniknęły - w porównaniu z waga przed ciążą ciągle miałam nadwyżki (wahania między 5 a 11 kg)...

reklama
Do góry