reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Bozienka moja gin nie ma USG w gabinecie :-( Jestem umówiona na połówkowe na 27 października więc mam nadzieję że się napatrzę :-D
Ja trochę się rozczarowałam że nie dała mi skierowania na morfologię , bo ostatnio też nie miałam ,ale skoro wyniki miałam super to może rzeczywiście nie ma takiej potrzeby ....

reklama
Mini
dobrze ze IIG wyjasniło Twoje wątpliwosci
serduszko ładnie bije to ciesze sie
Mo to 9 lispopada połowkowe sie rozumie?

szybko zleci :)

co do tygodni to w karcie mam zawsze z łamańcem np 14/15tc
suwaczek pokazuje swoje a "wyliczone" tyg mam troche inne,
w suwaczku wpisywałam tylko dzien ost miesiaczki bez uwzglednienia długosci cyklu,
moze dlatego inaczej pokazuje, no nie wiem..

a ja śmigam jutro:):)

Kindzia połówkowe 27 a następna wizyta 9-tego . U mnie te rzeczy nie występują razem :-D
Powodzenia jutro ...
Jakie witaminki polecacie ??
Muszę jakieś kupić skoro mi nie przysłali :confused2:

juz wykukałam 27 pazdziernik
to jeszcze szybciej:)

Skierowanie na morfologie i mocz powinno byc co wizyte.
Moim zdaniem.
A oni i tak robia jak chcą.
Czyli jak na wizycie nie da, a da na kolejnej to juz jest 8 tyg od ostatniego "potwierdzonego" wyniku.
A hemoglobina moze sie pogorszyc w ciagku kilku dni tak samo z bakteriami na dole. Tez mozna szybko złapac.
.................

na połowkowe ide jutro
a z wynikami za tydzien
tez w kilka miejsc "chodze"

a witaminki wez jakies tansze,
ja ostanio nie zwociłam uwagi i ponad 45zł zapłaciłam za 30szt

Ostatnia edycja:
Mini no to serduszka posłuchałaś a 27.10 już niedługo to jeszcze i się napatrzysz i dobrze się tam dopatruj :-), witamini do tej pory brałam femibion teraz nie było kupiłam jakieś tańsze falvit mama, skutków ubocznych nie zaobserwowałam ale słyszałam że droższe ale super są Pregna Plus małe do połykania i mają omega od razu :)

ja dziś idę odebrać wyniki badań, jutro mam wizytę prywatną może to już to połówkowe zaliczę, a za tydzień we czwartek w NFZ
moi lekarze zawsze liczą mi skończone tygodnie więc jutro jak będę to będę miała skończony równo 20t i tak mi wpisze w kartę, jak mam 21t+2d to wpisuje mi 21tydz i dobrze tak słyszałam że lekarze tak właśnie liczą

ja od mojej lekarz pryw dostaje morfologię + mocz obowiązkowo co miesiąc + dodatkowe jakieś np HBs, z NFZ ostatnio nie chciał już robić mi morfologii bo miałam piękne wyniki i stwierdził, że nie ma takiej potrzeby póki co, to dostałam mocz i też HBs + obciążenie glukozą

Ostatnia edycja:
Mini najważniejsze że jest ok serduszko słyszałaś,a do usg już nie daleko

ja wizytę mam 25 i usg będzie na pewno,ja teraz mam zlecony tylko mocz

a te badanie na paciorkowca to tak mi się przypomina,że w szpitalu miałam je robione już jak miałam rodzić

a co do liczenia tygodni to moja wpisuje już kończące się bo jak chodzę na wizyty we wtorek a w środę wypada koniec tygodnia i tak mam wpisywane w karcie

Ostatnia edycja:
a te badanie na paciorkowcato tak mi się przypomina,że w szpitalu miałam je robione już jak miałam rodzić

tez słyszałam ze tak praktykuja
ale to nie za dobrze
bo jak sie go ma
to dziecko nie matka zostanie "nafaszerowane" antybiotykiem
dla matki ta bakteria jest niegrozna a dla dziecko moze złapac zapalenie opon mozgowych a nawet prowadzi niektorych przypadkach do smierci.
no nie?

tez słyszałam ze tak praktykuja
ale to nie za dobrze
bo jak sie go ma
to dziecko nie matka zostanie "nafaszerowane" antybiotykiem
dla matki ta bakteria jest niegrozna a dla dziecko moze złapac zapalenie opon mozgowych a nawet prowadzi niektorych przypadkach do smierci.
no nie?

wiem,że nie dobrze,ale co zrobić jak tak robią takia własnie mentalność służby zdrowia,muszę sie zapytać swojej gin czy nie można tego badania wcześniej zrobić

reklama
Do góry