reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
ooo, ale sie tutaj rozpisalyscie!

a ja mam pytanie;
Kindzia- a Ty teraz mieszkasz w PL?? bo ja troche nie czaje...piszesz o mentalnosci polskiej, ze narzekac tylko potrafimy itd, a Ty jedna taka inna, ze tak chwalisz ta zagramanice...to sorry, ale tez dla mnie dziwne jest...ja mieszkalam 5 lat w Belgii i sporo wiem o zyciu tam, nie moge powiedziec, ze jest lepiej czy gorzej, pewne rzeczy sa tam na bank lepsze, bardziej dostepne itd i na odwrot, w Pl....jednak taki trzecim swiatem to nie jestesmy, bez przesady!

ivi- a za co to ostrzezenie dla kamili??? bo sorry, ale ja tu widze, ze kindzia troche podkreca za bardzo temat i atmosfere....moze byc teraz ostrzezenie dla mnie; ale musialam to napisac, bo rusza mnie troche ton wypowiedzi kindzi...
poza tym to nie miejsce, zeby sie licytowac czy tu czy tam jest lepsza czy gorsza opieka medyczna....ja bym z chcecia przeczytala z ciekawosci i dla swojego "wiedzenia" jak to jest gdzies tam np. tak jak u trici w USA, ale takie licytowanie i dogaduszki w typie;
.....a jednak paciorkowiec w PL platny.........a mleko dla dziecka w WB za darmo........
to mnie troche irytuje!
z ciekawostek; w Belgii tez mleko na recepte w aptece mozna dostac za darmo!
moze za 30 lat w PL tez sie tego doczekamy....poki co niech refunduja wiecej lekow dla na prawde chorych dzieci, bo tego jest ciagle za malo, choc bogu dzieki zmienia sie tez na lepsze z kazdym rokiem....dla zdrowego dziecka; no coz; mozna karmic piersia, mozna sobie mleko kupic, jakby mnie nie bylo stac na mleko dla dziecka to bym go nie powolywala do zycia!! w naszym ciagle rozwijajacym sie kraju, niech te pieniadza ida tam gdzie ich na prawde potrzeba....mam w rodzinie chore dziecko, wiem o czym mowie....ale to tez temat rzeka nie beda sie rozpisywac.

mam tez sis w Belgii, ktora ma synka tam i sa sprawy, ktore sa tam super np. refundowanie szczepien przeciw pneumo i meningo itd....z mleka za darmo dla dziecka z apteki jakos nigdy nie korzystala tam....ja musialam placic za te szczepienia; wiadomo chcialam mala na to zaszczpic, wiec zaplaciclam i tyle....a jakas super bogata nie jestem!
ale np. sa i takie sytaucje; pol roku synek mojej sis byl tam leczony z kaszlu....w PL 3 tygodnie i dwie wizyty....mozna by mnozyc historie, ale tak jak pisalam po co sie licytowac?!:no:

koncze juz moj elaborat, bo sie troche rozpisalam za bardzo.

ajako - teraz Ty ostrzeżenie dostaniesz:D
A ostrzeżenie kamila i Ty dostajecie za to, że poruszacie temat, który został zamknięty! Dziewczyny już przestały się nawzajem nakręcać, więc po co rozdmuchiwać jeszcze raz to samo, jak to do niczego nie prowadzi? Każdy może mieć swoje zdanie i szanujmy to wszystkie - po to jest forum, żeby się wymieniać doświadczeniami a nie krytykować wypowiedzi innych :)

Co do badań: Mi paciorkowca robiła ostatnio ok 35 tc.

ja też już po wizycie, badaniu i podsłuchu serducha
niestety wracam do szpitala dzisiaj, bo ginowi się wydzielina nie podoba i stwierdził, że woli dmuchać na zimne...
(z pani wywiadem to i tak dobrze, że nie leży pani cały czas w szpitalu) przy okazji zrobią mi wszystkie badania, które należy zrobić... mam nadzieję, że nie będę tam dłużnej niż do piątku :crazy:

:(((((( ale lepiej jak będziesz pod opieką! wiec grzecznie leż w szpitalu i niech Cię przebadają w tą i z powrotem! Ale co dokładnie w wydzielinie mu się nie podoba?? infekcja czy coś .. gorszego?

no nie podoba mu się lekko brązowy kolor:crazy:, mnie też się nie podoba więc się zgadzam na szpital... powiedział, że mnie poobserwuje i zobaczy co i jak, bo może to przez to, że mi się polip demarkuje, a może z innego powodu

ivi-
no wiec ok, tak jak pisalam;ostrzezenie moze byc, ale ja nie zauwazylam, zeby druga strona zamknela temat, tylko nadal toczy dyskusje w tym samym tonie i jest to dla mnie irytujace, stad moja wypowiedz w tym temacie, tez mialam prawo napisac jakie sa moje odczucia i jestem pewna, ze nie tylko ja to zauwazylam, to tyle.
oczywiscie grzecznie obiecuje nie kontynuowac dyskusji w tonie 'licytacji', a ostrzezenia powinny byc rozdawane sprawiedliwie;-)

Perelandra- kiedy do tego szpitala? natychmiast czy jutro? lepiej idz i zrobia Ci badania, bedziesz zapewne wiecej lezala niz w domu to i moze wydzieliny bedzie mniej. trzymam kciuki, odzywaj sie do nas!

ja paciorkowca robilam przed samym porodem, chyba z tydzien czy dwa, teraz nie wiem czy bede robila, bo to zalezy od gina jeden kaze robic inny nie i chyba od szpitala tez, a w sumie jak najbardziej wolalabym zrobic.

Perelandia oby wszystko szybciutko się wyjaśniło ... Nie omijają Cię stresy w tej ciąży :no:

Ja też paciorkowca robiłam pod koniec ciąży , ale na wyniki chyba czekałam dwa tygodnie więc lepiej zrobić nieco wcześniej niż za późno :tak:

reklama
do szpitala idę dzisiaj, czekam na męża żeby mnie zawiózł tak koło 15-16 jak już się dyżury pokończą i lekarz na oddziale będzie miał więcej czasu... pewnie mi porobią różne badania, no i na pewno będę leżeć, bo ostatnio to mi się rzadko zdarzało... połówkowe pewnie zrobią mi w szpitalu :eek:

Do góry