reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

mozna sie spazyc i tu i tu
wiec ciesze sie ze jak jest dobrze

kamilaedi smutne to co piszesz,
ale po co 3 miesiace płakac i sie prosic, trzeba było szukac innego rozwiazania, przyjechac do pl. Tu by sie szybko Toba zajeli.

tak tez zrobilam.... i dzieki polskiemu ginowi jestem w ciazy i jak narazie jest ok - wystarczylo lykac 3 tabletki dziennie- tu zeby dostac te tabletki musialabym poronic jeszcze raz wtedy uznali by, ze cos jest nie tak... temat rzeka....... ja nie uwazam, ze tu jest dobra opieka lekarska mieszkam tu juz pare ladny lat moglam bym rzucac przykladami jeszcze dlugo...

reklama
a kiedyś to było tak:
babeczka dowiaduje się, że jest w ciąży.
mija 9 miesięcy podczas , których babeczka pracuje jak pracowała...
rodzi dziecko... tadaaaam:p

Moja babcia jak zobaczyla zdjęcie z USG to stwierdziła, że to "cuuudy jakieś".

Czasem wolalabym życ w czasach gdzie normą była niewiedza na pewne tematy. Może byłabym spokojniejsza... teraz jak się słyszy o milionie badań to się czlowiek za glowe łapie i modli o pozytywne wyniki...a ile to stresu.. łeee matko!;p

Życzę wam porządnej opieki ! Niech się nam DOBRE Doktorki mnożą i o nas dbaja. :-)

ivi-gratulacje
Kamilaedi - bardzo mi przykro

Dziewczyny nie chodzi o to ze polki nic nie rozumieja zawsze moga miec tlumacza,wystarczy odrobine znac jakie jest prawo.Nie mam problemu ze zrozumieniem anglikow, jednak nie rozumiem jej mentalnosci-wiekszosc z nas jest wychowana w pl .znamy podejscie NFZ .Bedac mlym dzieckiem pamietam jak ciagle bylam chora i zawsze dostawalam antybiotyk, znalazl sie jeden doktor ktory powiedzial mojej mamie koniec prosze zabrac dziecko w gory lub nad morze by zmienic klimat i co zdrowa bylam.Tutaj jest luzne podejscie. Sama bylam zdziwiona ,ze w szpitalu nikt mi nie zrobil zdjecia kregoslupa.
Nawet wczoraj w radiu mowili o kobiecie ,ktorej lekarz powiedzial,że poronila a ona jest w 23 tygodniu ciazy.Nasuwa sie masa pytan ...

tez bym chciala tak jak bylo kiedys... mniej stresow i wogole no ale coz teraz juz sie tak nie da :laugh2:

ewstra- tez znam pare podobnych historii, i czasem nie moglam uwierzyc w to co slysze, prawo tu jest jakie jest i niestety nie zmienimy tego... ja poprostu przestalam z nimi walczyc o cokolwiek i podobnie jak Angel- w razie problemow - Polska

kindzia26a - babcia szczęśliwa, że dopiszemy jej "pra" przed "babcią" :-))
a takie usg to faktycznie "cuuuuudy" no "cuuudy" :-))) pomysleć, że dla nas to norma w tych czasach...

Kasiurek1983 - ja z mamcia byłam na USG w 13 tygodniu w szpitalu.. na tym prenatalnym. Mimo,ze mamcia tam pracuje na oddziale i od jakiegos czasu widzi takie rzeczy...to oooojeeeej...jak jej sie oczka szkliły... no ,ale w koncu pierwsza wnusia/moze wnuk(ale by było;o).
Przezywala jakby to było jej USG .. - sama nie miala nigdy:-))

tez bym chciala tak jak bylo kiedys... mniej stresow i wogole no ale coz teraz juz sie tak nie da :laugh2:

ewstra- tez znam pare podobnych historii, i czasem nie moglam uwierzyc w to co slysze, prawo tu jest jakie jest i niestety nie zmienimy tego... ja poprostu przestalam z nimi walczyc o cokolwiek i podobnie jak Angel- w razie problemow - Polska

Dwie współlokatorki- jedna walnęła się w palca u nogi , spuchł i wiadomo i dostawała antybiotyk za antybiotykiem. Wkoncu chirurgicznie musieli usunąć paznokcia. Druga miała potworny ból nerek, antybiotyki przez 4 miesiace poki nie wrocila do swojego kraju i miala takie kamienie, ze mało nie zeszła. NHS dla zdrowym tudziez wytrzymalych ;-)

reklama
ja myślę że jak ma być nie dobrze to czy tu, czy tu wydarzy się co ma się wydarzyć... w Polsce też trzeba trafić na dobrego lekarza... w Anglii tak samo... wszystkie moje koleżanki chodzą prywatnie to mają dobrą opiekę i badania które chcą.
na razie (i mam nadzieje że nic się nie zmieni) nie miałam problemu z ciążą... ale jak miałam podejrzenie torbiela na jajniku to miałam zrobione badania w dwa tygodnie i postawioną diagnozę... więc chyba nie było tak źle...

Do góry