reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Pustiszi jak to zaslablaś i to dwa razy !!!????? To przez glukoze ???? Czy źle sie czujesz?????
Super ze z dzidziusiem wszystko ok :-):-)
Odpoczywaj zrób do luzka masę jedzenia i przytyj troszkę moze i wyniki sie poprawia !!! :sorry2:Jesli chcesz to te 5 kg mogę Ci odstąpić bo u mnie juz równo 10 kg na plusie :-D

pustiszi to uwazaj na siebie, faktycznie zacznij wiecej jesc bo maly caly czas ciagnie z ciebie, ja podobnie jak magsus chętnie oddam ci kilka kg swoich:)

Kasiu gratuluję chłopczyka:) Widzę że avatarek już dostosowany;-) I kolejny raz się potwierdziło że intuicja się mamusiom sprawdza;)
Szyjką tak jak piszą dziewczyny nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze jak zwolnisz tempo:)

Magsus cieszę się, że szwagierka jest w ciąży a koleżanka wraca do siebie:)
A odnośnie serduszka to nie pamiętam, ale u mnie chyba w 7 już biło...

Pustiszi gratuluję wizyty i wypitej glukozy:) Ty też się oszczędzaj kochana! Może po prostu byłaś przemęczona albo głodna i stąd to zasłabnięcie? Dobrze że teraz będziesz mieć częściej wizyty, przynajmniej lekarz będzie bardziej miał na wszystko oko:-)

Yoanna, Vinga a Wam jak poszło? Bo nie wiem czy przegapiłam Wasze relacje czy jeszcze nic nie pisałyście;-)

Inomama, Milusia, Anisen - proszę jutro przynieść same dobre wiadomości:-) Trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-D

Ja dziś odebrałam wyniki (prawie wszystkie, muszę się nauczyć by tam dzwonić bo nie pierwszy raz umawiają się kiedy mam odebrać a potem lipa). Z glukozą z tego co poszukałam na necie chyba wszystko mieści się w normie - na czczo było 4,4 mmol/l a potem poszło do 7,6. Też mam trochę hemoglobinę i jeszcze coś z krwi zaniżone ale to tak krąży wokół dolnej granicy więc lekarz pewnie stwierdzi że jest ok, bo ostatnio było prawie tak samo i się nie czepiał;-)

Kasiu, gratuluję synka, super, że wszystko dobrze :-)
U nas też w miarę ok. Mały fikał :-) Gin. powiedział, że wielkościowo ok, ale nie podał mi wagi :-( Szyjka trochę się skróciła, z 4 cm do 3,8 cm. Mam brać aspargin 2*2 tabl. Na następną wizytę mam zrobić glukozę 75 i dostałam namiar na lekarza, do którego mam się umówić na połówkowe 4D. Wyniki (leukocyty, hemoglobina) troszkę gorsze, ale tragedii nie ma.
NASTĘPNA WIZYTA - 05.11. - proszę o wpisanie :-)
Jutro napiszę kiedy 4D, jeśli uda się umówić.
Gratuluję udanych wizyt i czekam na relacje jutro :)

W usg siusiaka nadal nie widać...:) ( poprzednio tez nie było:-p:-p)

dziecie zaraz do kilograma dobije 925g rosnie i teoretycznie przesunął sobie datę na 25 stycznia(ale wiadomo jak to jest)

Pustiszi gratuluje udanej wizyty!
A z tymi zaslabnieciami to uwazaj na siebie.robi ci sie po prostu ciemno przed oczami czy naprawde padasz i lezysz slaba przez kilka godzin? Ja mialam takie mroczki przed oczami i chwile takiego oslabienia w 1 ciazy,ale mijalo to po kilku minutach. Bez wzgledu na to jak to dokladnie jest powiedz o tym lekarzowi.byc moze wlasnie to hemoglobina jest przyczyna,niech sie wypowie na ten temat.
wiecie co, troche Wam zazdroszcze,ze macie robione szczegolowe badania itd. Tutaj u mnie to zadnych krwii poza poczatkiem ciazy na przeciwciala toksoplazmoza itp. To nie robi sie wcale i jak sie pacjentka nie skarzy specjalnie,to nikt nic nie sprawdza,masakra.a zmeczenie to rzecz normalna niby w ciazy. Prywatnie krwi tez prawie nie da sie zbadac, to sa takie koszty i robia to tylko w danych miejscach czesto mega oddalonych,ze sie odechciewa...dobrze,ze mi chociaz na grupe krwii dziecka zrobia...

reklama
Do góry