reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Pustiszi jak to zaslablaś i to dwa razy !!!????? To przez glukoze ???? Czy źle sie czujesz?????
Super ze z dzidziusiem wszystko ok :-):-)
Odpoczywaj zrób do luzka masę jedzenia i przytyj troszkę moze i wyniki sie poprawia !!! :sorry2:Jesli chcesz to te 5 kg mogę Ci odstąpić bo u mnie juz równo 10 kg na plusie :-D

pustiszi to uwazaj na siebie, faktycznie zacznij wiecej jesc bo maly caly czas ciagnie z ciebie, ja podobnie jak magsus chętnie oddam ci kilka kg swoich:)

Kasiu gratuluję chłopczyka:) Widzę że avatarek już dostosowany;-) I kolejny raz się potwierdziło że intuicja się mamusiom sprawdza;)
Szyjką tak jak piszą dziewczyny nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze jak zwolnisz tempo:)

Magsus cieszę się, że szwagierka jest w ciąży a koleżanka wraca do siebie:)
A odnośnie serduszka to nie pamiętam, ale u mnie chyba w 7 już biło...

Pustiszi gratuluję wizyty i wypitej glukozy:) Ty też się oszczędzaj kochana! Może po prostu byłaś przemęczona albo głodna i stąd to zasłabnięcie? Dobrze że teraz będziesz mieć częściej wizyty, przynajmniej lekarz będzie bardziej miał na wszystko oko:-)

Yoanna, Vinga a Wam jak poszło? Bo nie wiem czy przegapiłam Wasze relacje czy jeszcze nic nie pisałyście;-)

Inomama, Milusia, Anisen - proszę jutro przynieść same dobre wiadomości:-) Trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-D

Ja dziś odebrałam wyniki (prawie wszystkie, muszę się nauczyć by tam dzwonić bo nie pierwszy raz umawiają się kiedy mam odebrać a potem lipa). Z glukozą z tego co poszukałam na necie chyba wszystko mieści się w normie - na czczo było 4,4 mmol/l a potem poszło do 7,6. Też mam trochę hemoglobinę i jeszcze coś z krwi zaniżone ale to tak krąży wokół dolnej granicy więc lekarz pewnie stwierdzi że jest ok, bo ostatnio było prawie tak samo i się nie czepiał;-)

Kasiu, gratuluję synka, super, że wszystko dobrze :-)
U nas też w miarę ok. Mały fikał :-) Gin. powiedział, że wielkościowo ok, ale nie podał mi wagi :-( Szyjka trochę się skróciła, z 4 cm do 3,8 cm. Mam brać aspargin 2*2 tabl. Na następną wizytę mam zrobić glukozę 75 i dostałam namiar na lekarza, do którego mam się umówić na połówkowe 4D. Wyniki (leukocyty, hemoglobina) troszkę gorsze, ale tragedii nie ma.
NASTĘPNA WIZYTA - 05.11. - proszę o wpisanie :-)
Jutro napiszę kiedy 4D, jeśli uda się umówić.
Gratuluję udanych wizyt i czekam na relacje jutro :)

W usg siusiaka nadal nie widać...:) ( poprzednio tez nie było:-p:-p)

dziecie zaraz do kilograma dobije 925g rosnie i teoretycznie przesunął sobie datę na 25 stycznia(ale wiadomo jak to jest)

Pustiszi gratuluje udanej wizyty!
A z tymi zaslabnieciami to uwazaj na siebie.robi ci sie po prostu ciemno przed oczami czy naprawde padasz i lezysz slaba przez kilka godzin? Ja mialam takie mroczki przed oczami i chwile takiego oslabienia w 1 ciazy,ale mijalo to po kilku minutach. Bez wzgledu na to jak to dokladnie jest powiedz o tym lekarzowi.byc moze wlasnie to hemoglobina jest przyczyna,niech sie wypowie na ten temat.
wiecie co, troche Wam zazdroszcze,ze macie robione szczegolowe badania itd. Tutaj u mnie to zadnych krwii poza poczatkiem ciazy na przeciwciala toksoplazmoza itp. To nie robi sie wcale i jak sie pacjentka nie skarzy specjalnie,to nikt nic nie sprawdza,masakra.a zmeczenie to rzecz normalna niby w ciazy. Prywatnie krwi tez prawie nie da sie zbadac, to sa takie koszty i robia to tylko w danych miejscach czesto mega oddalonych,ze sie odechciewa...dobrze,ze mi chociaz na grupe krwii dziecka zrobia...

reklama
Do góry