reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Kasia hehe U nas były dwa imiona na "talerzu" Własnie Adrian i Arkadiusz :tak: U nas bardziej mąż obstawiał Arka ale wyszedł ostatecznie Adrianek :-)

Magsus może ciąża jest młodsza? Znam kilka takich przypadków... niech poczeka jeszcze z tydzień i zrobi wtedy USG... oby serduszko się pojawiło i niech nie godzi się na żadne skrobanie teraz... znajoma dostała skierowanie na łyżeczkowanie i nie poszła... (właśnie serduszko nie biło i według lekarza to było zatrzymanie rozwoju zarodka) Teraz ma prawie 2 letnią córeczkę!! Zdrową z prawidłowo rozwijającej się ciąży!

reklama
Kasia gratuluję syneczka, piękne imię wybraliście :)

Inomama ostatnio byłam na początku września, gin mówił, żebyśmy się właśnie spotkali za miesiąc :) więc sama nie wiem czy dzwonić i się umawiać czy jeszcze poczekać. A w przyszłym tygodniu mam kontrolną wizytę w szpitalu.

magsus z serduszkiem jest roznie bo niekiedy trudno okreslic wiek ciazy, osobiscie radzialbym je zrobic bete np jutro i powtorzyc za jakies 3 dni, to nie jest taki duzy koszt a daje pewien obraz

Ona ma jakieś skierowanie na badanie ale nie mogłam sie dogadać przez tel taka roztrzesiona była lekarz kazał jej codziennie przychodzić teraz zeby była pod kontrola . Mówi tylko ze zaszła według testu owulacyjnego i kochali sie z mężem tylko w ten jeden dzień od ostatniej miesiączki .

Ja jak byłam u gina w 5tyg +4d to jeszcze serduszka nie było, później byłam w 8 tygodniu i serduszko już było. Może ciąża młodsza jest? trzymam kciuki :*

magsus - to ze robila testy I ze kochali sie tylko tego jednego dnia jeszcze nie swiadczy ze wtedy zaszla w ciaze... moglo sie przesunac o nawet kilka dni...Np. mi testy owulacyjne czasem wychodzily tydzien caly pozytywne a I plemniki moga zyc kilka dni w sprzyjajacym srodowisku.
Moja ciaza tez z tyc "opoznionych"...Ja bylam u lekarza wg OM w 6+5 (czyli juz w 7tyg) I byl sam pecherzyk. lekarz powiedzial ze ciaza o tydzien mlodsza I ze mam przyjsc za 2 tyg. Skoro byla o tydzien mlodsza to byl juz 6ty tydzien I nadal sam pechezryk byl bez nawet echa zarodka...Za dwa tygodnie caly komplet :) Pecherzyk, zarodek I serduszko. Ale bylam przypominam w prawie skonczonym 8 tyg.
Mysle ze musi cierpliwie czekac poprostu...Wiem ze latwo sie mowi ale sama to przerabialam...

Dodam tylko ze Beta też nie jest wyroczną... jednej znajomej z forum źle przyrastała... przygotowała się na najgorsze a teraz we wrześniu urodziła zdrowego synka!

Magsus dziewczyny dobrze mówią. mogła zajść póxniej niż myśli. Jeszcze nic nie iwadmomo. mojej kolezance gin kazał zrobić betę i po 48 godzinach powtórka i jak przyrośnie ze tydzien kontrola, jak nie od razu kontrola. a i dostała luteinę w razie co.
O tak jej też gin powiedział ze słaby przyrost bety to jeszcze nie wyrok, ale pokazuje ze trzeba bacznie obserwować

Ostatnia edycja:
Racja Fifka! - z moja siostra bylo dokladnie tak samo. Nie dosc ze ciaza sie rozwiljala wg lekarza za wolno to jeszcze beta nie tak przyrastala. Ale lekarz nie skreslil nic tak od razu tylko mowil ze nie jes za dobrze ale tez nie teagicznie I rzeba czekac...To ona juz sie prawie pogodzila ze sie nie uda...A teraz po domu szoruje taki maly diabel na czworakach ;>

reklama
u naszego bobasa serduszko pojawiło sie 8tc a 6 jeszcze nie było nic .

a ja wróciłam z badania zasłabłam raz w poczekalni drugi w domu po przyjeździe jestem wykończona wyniki odbiore za dwa tygodnie bo mam nastepne za dwa i tak do końca ciąży co 2 tyg. mam chodzić... glukoza wypita bez cytryny... jakoś poszlo :/ ... tak się troszke słabo czuje wiec tak na szybciutko ...
Mikuś ma 981g serduszko bije wszystko ok nic nie chciał bardzo pokazać bo sie kokosił jak szalony.. przytyłam pół kg czyli tyle co dZiecko a ja nic wiec biore sie za jedzenie a bo i hemoglobina troszke spadła wiec kuracja pełną gębą bo dziecko musi z czegoś ciągnąć bo padne na ulicy ....

miłego wieczorku moje drogie ja kica do łóżka paaaaa

Do góry