reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
A mi gin nie sprecyzował ile tej glukozy, jak to ma wyglądać itp, pytałam w 22tyg i teraz w 26tyg. Mam na własną rękę to zrobić. A czy pytałam czy muszę, to powiedział, że ciąża to taki stan, ze dzieją się różne dziwne rzeczy. Ujawniają się dopiero w ciąży np nadciśnienie lub cukrzyca, więc wszystko należy badać

Dona strasznie przykre to co piszesz o koleżance:-( A który to był tydzień?

Tina, Sylka, Salli, Elama - trzymam kciuki i czekam na same dobre wiadomości:-) Kurczę, ja mojego bąbla dopiero za 2 tygodnie zobaczę;-)

Milusia a u mnie nawet za te słodkości muszę płacić - 10 zł za badanie i 3,50 za samą glukozę więc taka pyszna czekolada by za to była że lepiej nie przeliczać:-D

JAGUS kolezanka byla chyba w 8 tygodniu. przezywam to strasznie bo sama w pazdzierniku byla w tej sytuacji a w czerwcu mialam miec juz dzieciatko na swiecie. ach jaki ten swiat jest okrutny, jedni chca dzeici a nie moga zajsc albo donosic a inni je bija, katuja , morduja i takie tam...............................................................MAM WIZYTE NA 22 PAZDZIERNIKA WYZNACZONA, PROSZE O WPISANIE

Hej :) Dziewczyny , gratulacje za udane wizyty. Ja byłam 29-go, no i wszystko ok, dzidziol nie pokazał buźki, znowu wtulił się w łożysko :) 692 g wagi - czyli się zapowiada średnia krajowa. No i co tam jeszcze - żelazo muszę brać, bo mi hemoglobina spadła do 10,7, za to cukier wyszedł całkiem dobrze - na czczo 77, a po 2 godz. 121 - to jest dobrze, zważywszy na to, że mam cukrzyków w rodzinie, z pokolenia na pokolenie i zawsze jakoś tak to wisi nade mną :tak:
Umówiłam się teraz na wizytę na 29-go października :-)

Delewere fajnie, ze dzidzia zdrowo rosnie :-)

Ja wizyte mam na 13- ta , zwolnienie mi sie konczy wiec mysle ze mi przedluzy na kolejny msc. I nie jestem pewna czy bede miec usg bo ja chodze na NFZ a tam jest jakis limit usg. Pewnie dostane skierowanie na badania , na glukoze..zobaczymy.

Poki co ide na 10 do lekarza ze starszym bo chce zeby go lekarz osluchal, w nocy duzo kaszlal.

Kasia - gratki wypicia glukozy bez przygód:)

Cleopatra - u mnie znieczulenia za darmo jest, kasę mogę sobie na batona wziąć...i na herbatę, jak mi do picia tylko kawę albo piwo zaproponują:) za miesiąc w tym szpitalu co i ja i u tego samego lekarza rodzi koleżanka - też Polka, więc wywiem sie wtedy więcej, czy aby kasa potrzebna jakaś

Ikasia - nie no kochana! same dobre wyniki! super!

Dona - bierz tabletek ile każą, trzeba to unormować jakoś..i przytul koleżankę od nas...bardzo mocno

Delewarre - gratki zatem kolejnej udanej wizyty!

kciuki za dzisiejsze wizyty!

Deleware super, ze cukrzyca wyszła pomyślnie, tym bardziej, że ryzyko było duże. A w którym dokładnie tygodniu była badana waga maluszka??
Sylka11 mój gin jest na NFZ i za każdym razem robiłby USG. Miałam już 9 czy 10, nie zliczę już ;-). Ale w poprzedniej ciąży to USG co 2 miesiące miałam

reklama
Marika, no mojej gince wyszło, że jest to początek 24 tygodnia. I mówiła, że zapowiada się tak na 3,5 kg przy porodzie, ale wiadomo, wszystko się może jeszcze zmienić. Mikołaj zapowiadał się na ponad 4 kg, a wyszło 3800 :) a i tak miałam taki moment krytyczny z "wypchnięciem " go :tak: lekarz trochę mi pomagał :tak: Teraz wolałabym ciut mniejsze dziecko, gdyby to ode mnie zależało ;-)

Do góry