reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
A mi gin nie sprecyzował ile tej glukozy, jak to ma wyglądać itp, pytałam w 22tyg i teraz w 26tyg. Mam na własną rękę to zrobić. A czy pytałam czy muszę, to powiedział, że ciąża to taki stan, ze dzieją się różne dziwne rzeczy. Ujawniają się dopiero w ciąży np nadciśnienie lub cukrzyca, więc wszystko należy badać

Dona strasznie przykre to co piszesz o koleżance:-( A który to był tydzień?

Tina, Sylka, Salli, Elama - trzymam kciuki i czekam na same dobre wiadomości:-) Kurczę, ja mojego bąbla dopiero za 2 tygodnie zobaczę;-)

Milusia a u mnie nawet za te słodkości muszę płacić - 10 zł za badanie i 3,50 za samą glukozę więc taka pyszna czekolada by za to była że lepiej nie przeliczać:-D

JAGUS kolezanka byla chyba w 8 tygodniu. przezywam to strasznie bo sama w pazdzierniku byla w tej sytuacji a w czerwcu mialam miec juz dzieciatko na swiecie. ach jaki ten swiat jest okrutny, jedni chca dzeici a nie moga zajsc albo donosic a inni je bija, katuja , morduja i takie tam...............................................................MAM WIZYTE NA 22 PAZDZIERNIKA WYZNACZONA, PROSZE O WPISANIE

Hej :) Dziewczyny , gratulacje za udane wizyty. Ja byłam 29-go, no i wszystko ok, dzidziol nie pokazał buźki, znowu wtulił się w łożysko :) 692 g wagi - czyli się zapowiada średnia krajowa. No i co tam jeszcze - żelazo muszę brać, bo mi hemoglobina spadła do 10,7, za to cukier wyszedł całkiem dobrze - na czczo 77, a po 2 godz. 121 - to jest dobrze, zważywszy na to, że mam cukrzyków w rodzinie, z pokolenia na pokolenie i zawsze jakoś tak to wisi nade mną :tak:
Umówiłam się teraz na wizytę na 29-go października :-)

Delewere fajnie, ze dzidzia zdrowo rosnie :-)

Ja wizyte mam na 13- ta , zwolnienie mi sie konczy wiec mysle ze mi przedluzy na kolejny msc. I nie jestem pewna czy bede miec usg bo ja chodze na NFZ a tam jest jakis limit usg. Pewnie dostane skierowanie na badania , na glukoze..zobaczymy.

Poki co ide na 10 do lekarza ze starszym bo chce zeby go lekarz osluchal, w nocy duzo kaszlal.

Kasia - gratki wypicia glukozy bez przygód:)

Cleopatra - u mnie znieczulenia za darmo jest, kasę mogę sobie na batona wziąć...i na herbatę, jak mi do picia tylko kawę albo piwo zaproponują:) za miesiąc w tym szpitalu co i ja i u tego samego lekarza rodzi koleżanka - też Polka, więc wywiem sie wtedy więcej, czy aby kasa potrzebna jakaś

Ikasia - nie no kochana! same dobre wyniki! super!

Dona - bierz tabletek ile każą, trzeba to unormować jakoś..i przytul koleżankę od nas...bardzo mocno

Delewarre - gratki zatem kolejnej udanej wizyty!

kciuki za dzisiejsze wizyty!

Deleware super, ze cukrzyca wyszła pomyślnie, tym bardziej, że ryzyko było duże. A w którym dokładnie tygodniu była badana waga maluszka??
Sylka11 mój gin jest na NFZ i za każdym razem robiłby USG. Miałam już 9 czy 10, nie zliczę już ;-). Ale w poprzedniej ciąży to USG co 2 miesiące miałam

reklama
Marika, no mojej gince wyszło, że jest to początek 24 tygodnia. I mówiła, że zapowiada się tak na 3,5 kg przy porodzie, ale wiadomo, wszystko się może jeszcze zmienić. Mikołaj zapowiadał się na ponad 4 kg, a wyszło 3800 :) a i tak miałam taki moment krytyczny z "wypchnięciem " go :tak: lekarz trochę mi pomagał :tak: Teraz wolałabym ciut mniejsze dziecko, gdyby to ode mnie zależało ;-)

Do góry