reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

marika- ja nie biore witaminek, bo wyniki krwi i moczu mam dobre,wiec lekarz nie zaleca jak nie ma koniecznosci. Jem duzo warzyw i owocow wiec w miare naturalnie dostarczam dzidzi to czego potrzebuje:)

reklama
Marika-u nas (w Tarnowie) można w szpitalu na cito wyniki zrobić i są w tym samym dniu, po 2-3 godzinach-oczywiście odpłatnie, a mocz drogi nie jest. Zadzwoń do szpitala u Ciebie i zapytaj czy nie ma takiej możliwości.
Ja na początku ciąży też miałam taką infekcję i gin przepisał mi femisept uro 3xdziennie, po tym przeszło ale profilaktycznie kazał brać 1 tabletkę dziennie do końca ciąży-to nie antybiotyk.

czesc. Ja biore witaminy ale czasem bywa, ze zapominam o nich. Szwagierka mi mowila ze u niej we Wloszech w gole kobiety nie biora sztucznych witamin, bo maja dostep do swiezych owocow , warzyw wiec te sztuczne sa nie potrzebne. U nas poki co jest seson na swieze owoce i warzywa.
A co moczu to powinno pobierac sie ten srodkowy mocz , czyli troszke siknac , zatrzymac pobrac do badania i reszte do kibelka.
Ja ide w srode na badania krwi i moczu ,juz sie boje.

ja nie biore zadnych witamin tylko żelazo i kwas foliowy.
Marika co do moczu to skoro nic cie nie boli a nie umylas sie dokladnie to radze powtorzyc, bo ja keidys w szpitalu umyslam sie niedokladnie bo w zimnej wodzie i tez wyszly bakterie dostalam antybiotyk a juz nastepnego dnia robili mi na posiew i przez cewnik pobirali i okazalo sie ze zadnych bakterii nie bylo i antybiotyk byl brany niepotrzebnie.

marika ja bym powtórzyła badania, bo miałam tydzień temu taką samą sytuację, źle się podmyłam, siusiałam od razu, a nie środkowym strumieniem i masa leukocytów mi wyszła i erytrocytów, później trochę poczytałam i wyniki idealne, tym bardziej, że piszesz, że nic nie dolega, nie boli,, mnie też te wyniki zdziwiły i powtórzyłam.
Co do witaminek ja biorę falvit mama, choć in powiedział, że to moja decyzja czy będę brała i jakie, nie biorę ich jednak musowo codziennie, czasem mi się zapomni, staram się zdrowo odżywiać, choć nie wiem jak mi to wychodzi :confused: :-).

Dziś zaczynam 21 tydzień :-), a miałam wizytę u swojego lekarza w czwartek, pomiary dobre, tzn dziecko tak na 5 dni większe niż z terminu z miesiączki, ale tak mi wychodzi już od początku ciąży. Waży około 320 gram, mierzy od główki do pupy 15 cm :) serduszko pięknie biło, malutki się tak fajnie rozciągał, no i znowu potwierdzenie, że to na pewno chłopiec :). niestety jakaś grzybica się wdała i zapisał mi globulki :-( , mam nadzieję, że się wyleczę!

reklama
Tak zrobię, powtórzę badanie. Po co niepotrzebnie pic antybiotyk. Mam tez jakąś infekcje i dostałam Nystatyne, wiec starszy tej chemii. Lykam Urinal.
Ja teraz biorę regularnie Prenatal odkąd wyniki mi sie pogorszyły. Jem, jak popadnie, nie ma kto spełniać zachcianek ciążowych, a jak kupie rożne produkty to mi sie marnują, bo tego nie przejadam
Tamtusia gratuluje chlopczyka. Ja tam nie wierze jeszcze w dziewczynke, maz juz zdazyl opic z kolegami, ja dzwonie do niego zeby sie nie napalal tak bo nie wiadomo. On na to, najwyzej pozniej opije chlopca.:-D U mnie dzidzus wymiarowo jak na 20t i 6 dni a byłam w 21t i 6 dni. Tak juz leci od poczatku

Do góry