reklama
vinga89
mamusia syneczków
olich super, gratuluję dziewczynki
Marika30708
Fan(ka)
Wczoraj miałam wizytę i USG.
Wymiary dzidzi są o 6 dni młodsze niż z terminu OM, ale tak jest już od 13 tyg. Miałam dłuższe cykle więc i owulacja zapewne była później.
Łożysko na przedniej ściance. Waga dziecka 388g. Główkę ma pod moim prawym żebrem, dupcie pod żołądkiem, a nóżki na dole. Między nóżkami jakby dziewczynka - "siusiaka nie widać, ale wstrzymać się z kupowaniem ubranek", choć ja twardo mówiłam, ze będzie chłopiec, lekarz pokazał drugi raz, widoczne 2 kreseczki, niestety nie mam zdjęcia
Na usg w 14 tygodniu ponoć miał być chłopczyk, wtedy dziecko miało od główki do pupy 6,5cm.
Poza tym, poprawiły się wyniki krwi, nie muszę brać dodatkowo żelaza, za to mam bakterie w moczu, co mnie zdziwiło bo nic nie czuje. A w 6 tyg leżałam w szpitalu na ostre zakażenie pęcherza
Wymiary dzidzi są o 6 dni młodsze niż z terminu OM, ale tak jest już od 13 tyg. Miałam dłuższe cykle więc i owulacja zapewne była później.
Łożysko na przedniej ściance. Waga dziecka 388g. Główkę ma pod moim prawym żebrem, dupcie pod żołądkiem, a nóżki na dole. Między nóżkami jakby dziewczynka - "siusiaka nie widać, ale wstrzymać się z kupowaniem ubranek", choć ja twardo mówiłam, ze będzie chłopiec, lekarz pokazał drugi raz, widoczne 2 kreseczki, niestety nie mam zdjęcia
Na usg w 14 tygodniu ponoć miał być chłopczyk, wtedy dziecko miało od główki do pupy 6,5cm.
Poza tym, poprawiły się wyniki krwi, nie muszę brać dodatkowo żelaza, za to mam bakterie w moczu, co mnie zdziwiło bo nic nie czuje. A w 6 tyg leżałam w szpitalu na ostre zakażenie pęcherza
grudnióweczka111
Fanka BB :)
olich -gratki, gratki, gratki
jagu ś-ja taki nocny marek jestem i uwielbiam tak wcześnie wstawać, co nie oznacza, że potem drzemki nie uskuteczniam
marika-gratulacje wizyty, najważniejsze że maluszek zdrowy, a infekcję wyleczysz i będzie OK
jagu ś-ja taki nocny marek jestem i uwielbiam tak wcześnie wstawać, co nie oznacza, że potem drzemki nie uskuteczniam
marika-gratulacje wizyty, najważniejsze że maluszek zdrowy, a infekcję wyleczysz i będzie OK
Marika30708
Fan(ka)
Teraz zastanawiam się, że może źle mocz pobrałam. Poszłam na badanie, a miałam tam wpisany pakiet (toksoplazmoza, rózyczka itp) powiedzieli mi a gdzie mocz. To ja szybko do apteki po pojemniczek, trochę tylko ręką się podmyłam i nasiusiałam. jak myślicie, czy to miało wpływ na te bakterie w moczu czy raczej nie. Jak sa to są. Dodam, ze to nie był poranny mocz, tylko ten drugi. Nie chcę brać antybiotyku. trochę różnych leków w ciąży przyjęłam :-(
vinga89
mamusia syneczków
Marika, gin nie musi ci od razu dawać antybiotyku, np. Furagin nie jest antybiotykiem a dobrze zwalcza bakterie w moczu.
reklama
Marika30708
Fan(ka)
W pierwszym trymestrze mnie tym w szpitalu faszerowali, brałam jeszcze po wyjściu, a po odstawieniu następnego dnia od razu wróciło. Wtedy jeden gin wypisał mi Monural - to taki jednorazowy antybiotyk do wypicia, przez noc jest w pęcherzu i leczy. Dopiero to mi pomogło i o dziwo po takim dużym zakażeniu jedna dawka. Teraz właśnie tez dostałam Monural ale jeszcze nie wykupiłam. Tak myślę, czy tu rano znowu nie nasikać i do rodzinnej po skierowanie pójść żeby powtórzyć badanie