reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

ja dziś po USG (prywatnie) i ja w grupie mniejszosciowej mianowicie na 80% dziewcze ma być...

i tu lipa bo dla dziewczynki imię nie ustalone...

poza tym wszystko ok z pomiarów różnica 2 dni w terminie porodu

reklama
Wczoraj miałam wizytę i USG.
Wymiary dzidzi są o 6 dni młodsze niż z terminu OM, ale tak jest już od 13 tyg. Miałam dłuższe cykle więc i owulacja zapewne była później.
Łożysko na przedniej ściance. Waga dziecka 388g. Główkę ma pod moim prawym żebrem, dupcie pod żołądkiem, a nóżki na dole. Między nóżkami jakby dziewczynka - "siusiaka nie widać, ale wstrzymać się z kupowaniem ubranek", choć ja twardo mówiłam, ze będzie chłopiec, lekarz pokazał drugi raz, widoczne 2 kreseczki, niestety nie mam zdjęcia
Na usg w 14 tygodniu ponoć miał być chłopczyk, wtedy dziecko miało od główki do pupy 6,5cm.

Poza tym, poprawiły się wyniki krwi, nie muszę brać dodatkowo żelaza, za to mam bakterie w moczu, co mnie zdziwiło bo nic nie czuje. A w 6 tyg leżałam w szpitalu na ostre zakażenie pęcherza

olich -gratki, gratki, gratki
jagu ś-ja taki nocny marek jestem i uwielbiam tak wcześnie wstawać, co nie oznacza, że potem drzemki nie uskuteczniam
marika-gratulacje wizyty, najważniejsze że maluszek zdrowy, a infekcję wyleczysz i będzie OK

Teraz zastanawiam się, że może źle mocz pobrałam. Poszłam na badanie, a miałam tam wpisany pakiet (toksoplazmoza, rózyczka itp) powiedzieli mi a gdzie mocz. To ja szybko do apteki po pojemniczek, trochę tylko ręką się podmyłam i nasiusiałam. jak myślicie, czy to miało wpływ na te bakterie w moczu czy raczej nie. Jak sa to są. Dodam, ze to nie był poranny mocz, tylko ten drugi. Nie chcę brać antybiotyku. trochę różnych leków w ciąży przyjęłam :-(

reklama
W pierwszym trymestrze mnie tym w szpitalu faszerowali, brałam jeszcze po wyjściu, a po odstawieniu następnego dnia od razu wróciło. Wtedy jeden gin wypisał mi Monural - to taki jednorazowy antybiotyk do wypicia, przez noc jest w pęcherzu i leczy. Dopiero to mi pomogło i o dziwo po takim dużym zakażeniu jedna dawka. Teraz właśnie tez dostałam Monural ale jeszcze nie wykupiłam. Tak myślę, czy tu rano znowu nie nasikać i do rodzinnej po skierowanie pójść żeby powtórzyć badanie

Do góry