reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

ja dziś po USG (prywatnie) i ja w grupie mniejszosciowej mianowicie na 80% dziewcze ma być...

i tu lipa bo dla dziewczynki imię nie ustalone...

poza tym wszystko ok z pomiarów różnica 2 dni w terminie porodu

reklama
Wczoraj miałam wizytę i USG.
Wymiary dzidzi są o 6 dni młodsze niż z terminu OM, ale tak jest już od 13 tyg. Miałam dłuższe cykle więc i owulacja zapewne była później.
Łożysko na przedniej ściance. Waga dziecka 388g. Główkę ma pod moim prawym żebrem, dupcie pod żołądkiem, a nóżki na dole. Między nóżkami jakby dziewczynka - "siusiaka nie widać, ale wstrzymać się z kupowaniem ubranek", choć ja twardo mówiłam, ze będzie chłopiec, lekarz pokazał drugi raz, widoczne 2 kreseczki, niestety nie mam zdjęcia
Na usg w 14 tygodniu ponoć miał być chłopczyk, wtedy dziecko miało od główki do pupy 6,5cm.

Poza tym, poprawiły się wyniki krwi, nie muszę brać dodatkowo żelaza, za to mam bakterie w moczu, co mnie zdziwiło bo nic nie czuje. A w 6 tyg leżałam w szpitalu na ostre zakażenie pęcherza

olich -gratki, gratki, gratki
jagu ś-ja taki nocny marek jestem i uwielbiam tak wcześnie wstawać, co nie oznacza, że potem drzemki nie uskuteczniam
marika-gratulacje wizyty, najważniejsze że maluszek zdrowy, a infekcję wyleczysz i będzie OK

Teraz zastanawiam się, że może źle mocz pobrałam. Poszłam na badanie, a miałam tam wpisany pakiet (toksoplazmoza, rózyczka itp) powiedzieli mi a gdzie mocz. To ja szybko do apteki po pojemniczek, trochę tylko ręką się podmyłam i nasiusiałam. jak myślicie, czy to miało wpływ na te bakterie w moczu czy raczej nie. Jak sa to są. Dodam, ze to nie był poranny mocz, tylko ten drugi. Nie chcę brać antybiotyku. trochę różnych leków w ciąży przyjęłam :-(

reklama
W pierwszym trymestrze mnie tym w szpitalu faszerowali, brałam jeszcze po wyjściu, a po odstawieniu następnego dnia od razu wróciło. Wtedy jeden gin wypisał mi Monural - to taki jednorazowy antybiotyk do wypicia, przez noc jest w pęcherzu i leczy. Dopiero to mi pomogło i o dziwo po takim dużym zakażeniu jedna dawka. Teraz właśnie tez dostałam Monural ale jeszcze nie wykupiłam. Tak myślę, czy tu rano znowu nie nasikać i do rodzinnej po skierowanie pójść żeby powtórzyć badanie

Do góry