reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

marika- ja nie biore witaminek, bo wyniki krwi i moczu mam dobre,wiec lekarz nie zaleca jak nie ma koniecznosci. Jem duzo warzyw i owocow wiec w miare naturalnie dostarczam dzidzi to czego potrzebuje:)

reklama
Marika-u nas (w Tarnowie) można w szpitalu na cito wyniki zrobić i są w tym samym dniu, po 2-3 godzinach-oczywiście odpłatnie, a mocz drogi nie jest. Zadzwoń do szpitala u Ciebie i zapytaj czy nie ma takiej możliwości.
Ja na początku ciąży też miałam taką infekcję i gin przepisał mi femisept uro 3xdziennie, po tym przeszło ale profilaktycznie kazał brać 1 tabletkę dziennie do końca ciąży-to nie antybiotyk.

czesc. Ja biore witaminy ale czasem bywa, ze zapominam o nich. Szwagierka mi mowila ze u niej we Wloszech w gole kobiety nie biora sztucznych witamin, bo maja dostep do swiezych owocow , warzyw wiec te sztuczne sa nie potrzebne. U nas poki co jest seson na swieze owoce i warzywa.
A co moczu to powinno pobierac sie ten srodkowy mocz , czyli troszke siknac , zatrzymac pobrac do badania i reszte do kibelka.
Ja ide w srode na badania krwi i moczu ,juz sie boje.

ja nie biore zadnych witamin tylko żelazo i kwas foliowy.
Marika co do moczu to skoro nic cie nie boli a nie umylas sie dokladnie to radze powtorzyc, bo ja keidys w szpitalu umyslam sie niedokladnie bo w zimnej wodzie i tez wyszly bakterie dostalam antybiotyk a juz nastepnego dnia robili mi na posiew i przez cewnik pobirali i okazalo sie ze zadnych bakterii nie bylo i antybiotyk byl brany niepotrzebnie.

marika ja bym powtórzyła badania, bo miałam tydzień temu taką samą sytuację, źle się podmyłam, siusiałam od razu, a nie środkowym strumieniem i masa leukocytów mi wyszła i erytrocytów, później trochę poczytałam i wyniki idealne, tym bardziej, że piszesz, że nic nie dolega, nie boli,, mnie też te wyniki zdziwiły i powtórzyłam.
Co do witaminek ja biorę falvit mama, choć in powiedział, że to moja decyzja czy będę brała i jakie, nie biorę ich jednak musowo codziennie, czasem mi się zapomni, staram się zdrowo odżywiać, choć nie wiem jak mi to wychodzi :confused: :-).

Dziś zaczynam 21 tydzień :-), a miałam wizytę u swojego lekarza w czwartek, pomiary dobre, tzn dziecko tak na 5 dni większe niż z terminu z miesiączki, ale tak mi wychodzi już od początku ciąży. Waży około 320 gram, mierzy od główki do pupy 15 cm :) serduszko pięknie biło, malutki się tak fajnie rozciągał, no i znowu potwierdzenie, że to na pewno chłopiec :). niestety jakaś grzybica się wdała i zapisał mi globulki :-( , mam nadzieję, że się wyleczę!

reklama
Tak zrobię, powtórzę badanie. Po co niepotrzebnie pic antybiotyk. Mam tez jakąś infekcje i dostałam Nystatyne, wiec starszy tej chemii. Lykam Urinal.
Ja teraz biorę regularnie Prenatal odkąd wyniki mi sie pogorszyły. Jem, jak popadnie, nie ma kto spełniać zachcianek ciążowych, a jak kupie rożne produkty to mi sie marnują, bo tego nie przejadam
Tamtusia gratuluje chlopczyka. Ja tam nie wierze jeszcze w dziewczynke, maz juz zdazyl opic z kolegami, ja dzwonie do niego zeby sie nie napalal tak bo nie wiadomo. On na to, najwyzej pozniej opije chlopca.:-D U mnie dzidzus wymiarowo jak na 20t i 6 dni a byłam w 21t i 6 dni. Tak juz leci od poczatku

Do góry