reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Kaha, Fifka, Ikasia, Calineczka super wiadomosci.

Calineczka moze powinnas isc tak na wszelki wypadek do innego lekarza i porownac, bo moze warto jednak zmienić. przeciez powinien cie zbadac, fakt ze upalawy w ciazy to nic nowego i dopóki nie sa jakies dziwnie zabarwione i śmierdzące to nie powinny na nic zlego wskazywac.

Calineczka a jakie mas zte upławy? Ja tez mam caly czas, moje sa mlecznobiałe, codzinnie cos mi wychodzi.
Jak pojedziesz na usg do innego lekarza to mozesz to znim skonsultowac jak Cie niepoki. Albo poprostu trzebabylo zapytac wprost swojego lekarza czy te Twoje uplawy sa normalne, chyba sie zna na tym.

Dziewczynki, gratuluję zdrowych dzidzioszków :) Aż miło się czyta o Waszych wizytkach i te wasze ochy i achy :D mmmm

wiecie co moja gin. jest dziwna spytalam sie jeje o usg polowkowe to powiedziala ze zrobi mi opiero 17 wrzesnia po urlopie bo teraz za wczesnie i to musi byc po 22tyg. a jak zapytalam czy da mi na glukoze to powiedziala ze pod koniec wrzesnia.
wy wszystkie juz macie polowkowe a ja musze czekac ;( u niej zawsze za wczesnei nei wiem czy to zalezy od lekarza czy co ?
Blue, ja połówkowe usg mam 17.09 :) tzn ginka powiedziała, że mam się umówić między 25.08 a 15.09. Ale nie było terminu. Mam nadzieję, że te 2 dni nie zrobią różnicy. We środę na badaniu zapytam jej czy zrobią czy nie..bo strasznie trudno się dostać do tej pani doktor która robi usg :/ Tłumy jak cholera...

A w sumie tak trochę dziwnie... USG połówkowe mam mieć 17.09, a wizytę połówkową 4.09 :D Dobrze, że wczoraj poszłam do wampirów coby mi krew wyssały to akurat na 4.09 odbiorę na spokojnie wyniki i zaniosę lekarce.

Ostatnia edycja:
wiecie co moja gin. jest dziwna spytalam sie jeje o usg polowkowe to powiedziala ze zrobi mi opiero 17 wrzesnia po urlopie bo teraz za wczesnie i to musi byc po 22tyg. a jak zapytalam czy da mi na glukoze to powiedziala ze pod koniec wrzesnia.
wy wszystkie juz macie polowkowe a ja musze czekac ;( u niej zawsze za wczesnei nei wiem czy to zalezy od lekarza czy co ?
Blue, ja też jeszcze połówkowego nie miałam, gin powiedział, że serduszko za malutkie i chce mieć pewność że wszystko ok.więc też mam wizytę 17 września, a z tego co pamiętam termin mamy na ten sam dzień, więc się nie przejmuj :).
a glukoza dopiero po 25 tygodniu więc jest jeszcze czas

dziewczynki gratuluję wizytek i zdrowych dzieciaczków!!!

Calineczka, jeśli upławy są białe to jest to normalne w ciąży. ja mam żółtawe upławy i gin powiedział, że dopóki brzydko nie pachną to jest ok... też nie wiem czy za bardzo tego nie lekceważy, niby nic tam nie swędzi itp

Ostatnia edycja:
super że dobre wiadomości z wizyt!! :)

dziewczyny, połówkowe robi się nie wcześniej niż PO 21 tygodniu ale najlepiej PRZED 25 tygodniem. Wtedy maluszek jest wystarczająco duży, ale nie za duży, by wszystko dokładnie obejrzeć i zbadać.

Glukoza natomiast jest ok 25 tygodnia.
Także jeszcze wszystkie mamy czas;)

dzieki dziewczynki moje kochane ;***
calineczka i kaha gratuluje wizyt ;)))!!
calineczko jelsi beda nei ladnei pachniec to powinno to lekarza zainteresowac, ja dostawalam jakies robione globulki w aptece :)a jesli to normalna wydzielina kttorej jest duzoow ciazy to nie martw sie ;**

reklama
Kaha calineczka gratuluję moje kochane!!

Calineczka mozesz iść na konsultację ale upławy to częsta przypadłość w ciąży! Uszka do góry!

I zgadzam się z Ivi jest jeszcze czas! Ja mam glukoze zrobić przed wizytą a więc będę praktycznie w 26 tygodniu! :tak:

Do góry