reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Ivi to ja usg polowkowe mialam za wczesnie bo 19t5d
A u nas glukozy nie robia, myslalam ze w calym uk, ale mam kolezanke w anglii i ona miala w kazdej ciazy, a ja w zadnej.

Calineczka, Vinga ja tez mam uplawy, raz biale, raz zolte, a raz przezroczyste niczym sluz plodny hehe. I od groma.

Fifka, vinga poprosze o apisanie mnie na wizyte kontrolna 13.09 thx ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Fifka babo ty zaczelaas dzisiaj 6 miesiac ciazy niewiarygodne coo ?:OOO:-D:-D:-Djesli bedzie tak jak napisalas ze mozesz sie spodziewac adriana po mikolajkach to mozesz nam urodzic za 3.5 miesiaca to strasznie malo czasu :OOO!!!

Fifi -ale duży bobasek, pięknie

Ikasia-gratulacje-ja też chodzę i prywatnie (mój zaufany gin) i na NFZ (co by badania za darmo mieć), ale nie mogę dwóch USG zażądać, bo oba lekarze się znają i pracują razem w szpitalu (prywatnym i nie takim dużym), a szkoda. Podglądanie maluszka-bezcenne przeżycie

Kaha-wspaniałe wieści, oby tak dalej!

Calineczka-ja mówiłam ginowi o tych upławach (białe, bezzapachowe), a on na to że w ciąży to norma. W książkach też tak piszą. Z Olką miałam to samo więc uszy do góy, ale skontroluj jak chcesz dla własnego spokoju.

Ja mam USG/wizytę połówkową 23.09. (22tc) i wtedy mam już przyjść z wynikami glukozy

Bo jakoś pare dni po mikołajkach będę kończyć 37 tydzień a wtedy właśnie Konrad wyskoczył niecałe dwa lata temu :tak:

Blue hehe no ja miałam się pochwalić we wrześniu ze to 6miesiąc! :-D bo jakoś tak fajnie pokrywa się to (plus minus pare dni) :-) Ależ ten czas zasuwa!! Jeszcze miesiąc i zacznę III trymestr :tak:

a mi zaczął sie ten czas dłużyć przez to że cofnęłam suwaczek o tydzień i od 2 tygodni mam już 20 tc;) Fifka, u ciebie to tak pędzi że pewnie jako jedna z pierwszych powitasz swojego malca na tym świecie;)

Grudnióweczka, a co ty tak spać nie możesz?;)

dziewczyny napiszcie mi proszę czym u was różni się zwykła wizyta od połówkowej????

u mnie gin nie nazywa tak wizyt. Po prostu na każdym mam badanie szyjki i zwykłym usg i pokazuje nam maleństwo "a tu jest główka i mózg, a tu bije serduszko itd." ostatnio je jeszcze mierzył i ważył.
Strasznie żałuje że nie dostajemy zdjęć i opisu z usg do domu. Chyba też ten fakt popchnął mnie żeby zapisać się na to 4D - choć trochę kosztuje i cały dzień z głowy bo 100km trzeba jechać w jedną stronę.

No i tym sposobem zastanawiam się jak to u was wygląda na wizytach?

reklama
U mnie to wygląda tak że gin zawsze słucha tętna - USG robi tylko jak jest wskazanie - właśnie badanie genetyczne, połówkowe, coś mnie boli czy niepokoi. :tak: Daje na badania, czasem badanie na fotelu lub USG dopochwowe by sprawdzić szyjkę i tyle...

Usg połówkowe to tak naprawdę zwykłe badanie :tak: Tyle że są określone jakieś tam parametry które trzeba sprawdzić ;-) (np. na genetycznym fałd karkowy, a na połówkowym narządy itp) od po prostu troszkę dokładniejsze USG.

Do góry