reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Ivi to ja usg polowkowe mialam za wczesnie bo 19t5d
A u nas glukozy nie robia, myslalam ze w calym uk, ale mam kolezanke w anglii i ona miala w kazdej ciazy, a ja w zadnej.

Calineczka, Vinga ja tez mam uplawy, raz biale, raz zolte, a raz przezroczyste niczym sluz plodny hehe. I od groma.

Fifka, vinga poprosze o apisanie mnie na wizyte kontrolna 13.09 thx ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Fifka babo ty zaczelaas dzisiaj 6 miesiac ciazy niewiarygodne coo ?:OOO:-D:-D:-Djesli bedzie tak jak napisalas ze mozesz sie spodziewac adriana po mikolajkach to mozesz nam urodzic za 3.5 miesiaca to strasznie malo czasu :OOO!!!

Fifi -ale duży bobasek, pięknie

Ikasia-gratulacje-ja też chodzę i prywatnie (mój zaufany gin) i na NFZ (co by badania za darmo mieć), ale nie mogę dwóch USG zażądać, bo oba lekarze się znają i pracują razem w szpitalu (prywatnym i nie takim dużym), a szkoda. Podglądanie maluszka-bezcenne przeżycie

Kaha-wspaniałe wieści, oby tak dalej!

Calineczka-ja mówiłam ginowi o tych upławach (białe, bezzapachowe), a on na to że w ciąży to norma. W książkach też tak piszą. Z Olką miałam to samo więc uszy do góy, ale skontroluj jak chcesz dla własnego spokoju.

Ja mam USG/wizytę połówkową 23.09. (22tc) i wtedy mam już przyjść z wynikami glukozy

Bo jakoś pare dni po mikołajkach będę kończyć 37 tydzień a wtedy właśnie Konrad wyskoczył niecałe dwa lata temu :tak:

Blue hehe no ja miałam się pochwalić we wrześniu ze to 6miesiąc! :-D bo jakoś tak fajnie pokrywa się to (plus minus pare dni) :-) Ależ ten czas zasuwa!! Jeszcze miesiąc i zacznę III trymestr :tak:

a mi zaczął sie ten czas dłużyć przez to że cofnęłam suwaczek o tydzień i od 2 tygodni mam już 20 tc;) Fifka, u ciebie to tak pędzi że pewnie jako jedna z pierwszych powitasz swojego malca na tym świecie;)

Grudnióweczka, a co ty tak spać nie możesz?;)

dziewczyny napiszcie mi proszę czym u was różni się zwykła wizyta od połówkowej????

u mnie gin nie nazywa tak wizyt. Po prostu na każdym mam badanie szyjki i zwykłym usg i pokazuje nam maleństwo "a tu jest główka i mózg, a tu bije serduszko itd." ostatnio je jeszcze mierzył i ważył.
Strasznie żałuje że nie dostajemy zdjęć i opisu z usg do domu. Chyba też ten fakt popchnął mnie żeby zapisać się na to 4D - choć trochę kosztuje i cały dzień z głowy bo 100km trzeba jechać w jedną stronę.

No i tym sposobem zastanawiam się jak to u was wygląda na wizytach?

reklama
U mnie to wygląda tak że gin zawsze słucha tętna - USG robi tylko jak jest wskazanie - właśnie badanie genetyczne, połówkowe, coś mnie boli czy niepokoi. :tak: Daje na badania, czasem badanie na fotelu lub USG dopochwowe by sprawdzić szyjkę i tyle...

Usg połówkowe to tak naprawdę zwykłe badanie :tak: Tyle że są określone jakieś tam parametry które trzeba sprawdzić ;-) (np. na genetycznym fałd karkowy, a na połówkowym narządy itp) od po prostu troszkę dokładniejsze USG.

Do góry