reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Ja myślę nad kupieniem "tradycyjnego" albumu na ok 50zdjęć i tam wkleić zdjęcia z USG, jakieś opisy ręcznie zrobić, pierwsze zdjęcia po porodzie i potem sukcesywnie kolejne "kroki milowe"

Wizyta za 4 godziny a ja zaczynam padać z nerwów.. z tego wszystkiego zaczęłam robić kolejne spodnie dla córeczki ... ale przy dwójce biegającej po domu to raczej trudne ;)

reklama
Dziewczynki, rozmawiałam właśnie z kolegą, którego żona rodzi za miesiąc i postanowiłam zapisać się na 3D/4D z dodatkowym echo serca. Koszt zbójecki (350 zł w Enel-Medzie), ale po wczorajszym wkurwie od razu się zapisałam - idziemy 6.09.
Będziemy mieli prezent na rocznicę ślubu (22 września mamy 1. rocznicę)
Nawet jak się dzieć dupką odwróci i nie pokaże płci, to trudno, ale przynajmniej będę więcej wiedzieć, bo teraz to się czuję taka "niedobadana" i cały czas się zastanawiam, czy na pewno z maluszkiem jest wszystko dobrze.
Może gdybym już tak na 100% czuła, że kopie, to bym była spokojniejsza, ale ja ciągle nie wiem, czy to, co akurat czuję, to jest już TO, czy jeszcze coś innego mi się w brzuchu dzieje...
Ale zacisnę zęby i jakoś wytrzymam te 3 tygodnie :happy2:

Hej dziewczyny:)

Ja wczoraj z moim M postanowiliśmy, że badanie połówkowe zrobimy u dwóch lekarzy. U swojego mam wizytę dopiero na 9 września a to prawie miesiąc. Tak więc teraz w piątek umówiłam się do innego lekarza na połówkowe (proszę o wpisane mnie do listy). Słyszałam już od nie jednej dziewczyny że połówkowe warto zrobić u dwóch lekarzy. Pomimo tego my chcemy zobaczyć maluszka, mój M widział go ostatnio na pierwszym USG a to było sporo czasu temu i też już chce zobaczyć czy wszystko ok. Tak więc piątek 16.30 znowu zobaczę kruszynkę (dłużej) i może płeć się potwierdzi.

Aitinetka - i super bajer nie bajer ale pamiątka na zawsze, a w przypływie wkur*** podejmuje się czasem słuszne decyzje nawet te droższe i kciuki żeby maleństwo ładnie zagrał i film był śmieszny romantyczny i zarazm wzruszający :)
A i ja wychodzac z gabinetu czuje sie niezaspokojona niedobadana bo bym mogla go godzine ogladac i tak malo

Kaha - a czemu mówią że u dwóch lekarzy dla potwierdzenia że wszystko gitarka??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pustiszi - podobno żeby spać spokojnie i niczego nie przeoczyć. Ogólnie żeby potwierdzić, że w 100% jest wszystko ok. Mi koleżanka która niedawno urodziła to podpowiedziała, że najlepiej pójść do drugiego specjalisty od USG. Druga zaś chodzi też do dwóch i jeden mówi uparcie, że dziewczyna a drugi że chłopiec hehe :D Tego akurat wolałabym uniknąć ale my zdecydowaliśmy że zrobimy teraz u innego a później za miesiąc u drugiego.

Kaha - no pewnie jak masz możliwość :) a przy spieraniu sie lekarzy omplec to bym i do trzeciego poszła.. Ja musze poczekac az do 3 wrzesnia tydzien opoznienia bo mojej ginki nie bedzie pod koniec sierpnia i taaak strasznie chce zobaczyc małego juz :)

Pustiszi - no ja też bardzo z mężem chcemy zobaczyć przy takim dłuższym USG i sprawdzić czy wszystko ok. Bo wiesz..na takich zwykłych ginekologicznych to taki szybki podgląd. A ja taka niecierpliwa godzinami mogłabym patrzeć na moje maleństwo :p

reklama
Kaha - u mnie ginka i tak kazdy narzad sprawdza mierzye pozniej serce wiecej i zawsze ponad pol godziny na pomiarach a ja najzwyczajniej wmswiecie chcialabym poogladać synka bez tych wszystkich lini pomiarowych tak bez sluchania ginki tylkomtak sie wylizowac i wsluchac w maleństwo :)

Do góry