reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Ja zrobilam 3d/4dteraz jak bylam w polsce na urlopie. Mnie to chodzilo glownie zeby plec poznac ale ze lekarz stwierdzil ze mozna sprobowac 3d to sie zdecydowalam mimo ze tpo byl 17 tydz dopiero. I u mnie niestety duuu.pa wyszla bo mam lozysko grube na przedniej scianie przucha I ni w zab dzidziol sie nie chcial inaczej odwrocic. Przyklejony byl doslownie buzia do lozyska I nie bylo rady zobaczyc porzadnie a jedynie tak "polowicznie". Wiec teraz tutaj tym bardzij sie nie zdecyduje tym bardziej ze koszty sa niebotyczne ;/ 160€
Znam lepsze sposoby na wydanie takiej kasy :))))

reklama
Mi ginka pokazuje na kazdej wizycie 3d i fotki daje ale płyty nie robimy chyba ze i to nam ze swojej uprzemosci zrobi ale watpie.
U nas jak u Anbas cena okrutna za 3d 100€ to też wole dziecku Łoki-Toki kupić.

u mnie 3d z plyta 360zl kosztuje, koszt niebotyczny wiec w pierwszej ciazy nie robila, a teraz ide wlasnie do tego osrodka 26 sierpnia na połówkowe i w sumie nie weim jakie oni beda robic usg (zaznaczam ze mam skeirownie od gina ze wzgle na wiek i poronienie)

Inomama trzymam kciuki zacisniete, dasz rade!!!!!!!!!

Anbas u nas daja gwarancje. tzn placisz ze 3/4d na usg na rozpoznanie plci,ale jesli dzidzius sie zle obroci badz bedzie cien watpiwosci co do plci to tak dlugo sie chodzi, az bedzie dokladnie widac (w ramach tej ceny).i wlasnie robia je juz od 14+0 tygodnia. tez troche to kosztuje, bo 200zl w przeliczeniu ale przy tutejszym systemie badan,czyli usg panstwowemu 2 x na cala ciaze to ja moge raz prywatnie isc za ta cene i przy okazji poznac plec;-)no i zawsze plyta do pokazania dzidziusiowi jak juz nie bedzie dzidziusiem:-)

Anisen gratuluje udanych zakopow :)

Dziewczyny juz wiem,czemu ja tak tyje. nie objadam sie az tak, raczej zwyczajnie jem, teraz ostatnio mnie wzielo na slodycze,ale to od moze 3 dni wiec... i wymyslilam. ja przeciez niedawno przestalam karmic, a moja reakcja na to, co juz przy pierwszej coreczce zauwazylam, jest po prostu bardzo latwe przybieranie na wadze...takze niz tylko sie ruszac trzeba i oszukac organizm, spalac kalorie i ..niby,ze jeszcze karmie;)

Ostatnia edycja:
no nic, zobaczymy, jesli pijdziemy to pewnie pod koniec wrzesnia....ale u mnie wlasnie jak dzidzi sie zle obruci I no będzie pleckami caly czas, no to takie fotki będą....w sumie bajer tylko...a za 250zł mogę kupic cos dla dzidzi

hej, dzieki za gratulacje, juz sie oswoilam z mysla ze mam synka pod sercem. Mozemy myslec nad imieniem.
Nastepna wizyte mam 09.09. Jesli chodzi o kg to 5.8 kg od poczatku na +.

Dziewczyny, ale jestem :wściekła/y: Byłam dziś na wizycie (poprzednio 16.07 - nie miałam USG, bo ginka miała 1,5 h obsuwy). Dziś badanie trwało ok. 1 minuty!!! - zobaczyła tylko, czy bije serduszko, powiedziała, że dzidziuś leży w poprzek z główką po lewej stronie i szlus! Nawet dobrze nie zdążyłam mu się przyjrzeć :-( Jestem taka zła, że już postanowiłam - odżałuję 200 zł i pójdziemy prywatnie na 3D/4D. Przynajmniej lekarz mi wszystko powie i będziemy mogli z małżem oczy nacieszyć...

Ja płace za 3D 200zł i choć to sporo to chce się przejść.. i tak mam bardzo rzadko wizyty a to jednak pamiątka na całe życie... do tego prowadzę dzienniczek ciąży - Konradowy już schowany i uzupełniony! - i tam wklejam wszytko co z ciążą związane :tak:

Sylka dopisałam na listę! Hehe no dużo u nas na wątku facetów :-D

Antinetka
kurcze współczuję... właśnie dlatego ja idę też na 3D bo ostatnio USG miałam ponad miesiąc temu i moja lekarka jakoś niechętnie je robi... :-( dobrze że ruchy czuję to mam taki namacalny dowód istnienia małego...

reklama
my 3d nie robimy, z Natanielem zrobiliśmy i 200zł wydane za nic... bo mały zasłaniał się na wszystkie sposoby, rękami, nogami... chociaż nic nie zobaczyliśmy, pan dr. kasę wziął :no:
teraz gin zrobił 2 fotki 3d za darmo, przełączył na 3d w trakcie wizyty i pstryknął... więc płatne sobie darujemy

Do góry