reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Ja myślę nad kupieniem "tradycyjnego" albumu na ok 50zdjęć i tam wkleić zdjęcia z USG, jakieś opisy ręcznie zrobić, pierwsze zdjęcia po porodzie i potem sukcesywnie kolejne "kroki milowe"

Wizyta za 4 godziny a ja zaczynam padać z nerwów.. z tego wszystkiego zaczęłam robić kolejne spodnie dla córeczki ... ale przy dwójce biegającej po domu to raczej trudne ;)

reklama
Dziewczynki, rozmawiałam właśnie z kolegą, którego żona rodzi za miesiąc i postanowiłam zapisać się na 3D/4D z dodatkowym echo serca. Koszt zbójecki (350 zł w Enel-Medzie), ale po wczorajszym wkurwie od razu się zapisałam - idziemy 6.09.
Będziemy mieli prezent na rocznicę ślubu (22 września mamy 1. rocznicę)
Nawet jak się dzieć dupką odwróci i nie pokaże płci, to trudno, ale przynajmniej będę więcej wiedzieć, bo teraz to się czuję taka "niedobadana" i cały czas się zastanawiam, czy na pewno z maluszkiem jest wszystko dobrze.
Może gdybym już tak na 100% czuła, że kopie, to bym była spokojniejsza, ale ja ciągle nie wiem, czy to, co akurat czuję, to jest już TO, czy jeszcze coś innego mi się w brzuchu dzieje...
Ale zacisnę zęby i jakoś wytrzymam te 3 tygodnie :happy2:

Hej dziewczyny:)

Ja wczoraj z moim M postanowiliśmy, że badanie połówkowe zrobimy u dwóch lekarzy. U swojego mam wizytę dopiero na 9 września a to prawie miesiąc. Tak więc teraz w piątek umówiłam się do innego lekarza na połówkowe (proszę o wpisane mnie do listy). Słyszałam już od nie jednej dziewczyny że połówkowe warto zrobić u dwóch lekarzy. Pomimo tego my chcemy zobaczyć maluszka, mój M widział go ostatnio na pierwszym USG a to było sporo czasu temu i też już chce zobaczyć czy wszystko ok. Tak więc piątek 16.30 znowu zobaczę kruszynkę (dłużej) i może płeć się potwierdzi.

Aitinetka - i super bajer nie bajer ale pamiątka na zawsze, a w przypływie wkur*** podejmuje się czasem słuszne decyzje nawet te droższe i kciuki żeby maleństwo ładnie zagrał i film był śmieszny romantyczny i zarazm wzruszający :)
A i ja wychodzac z gabinetu czuje sie niezaspokojona niedobadana bo bym mogla go godzine ogladac i tak malo

Kaha - a czemu mówią że u dwóch lekarzy dla potwierdzenia że wszystko gitarka??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pustiszi - podobno żeby spać spokojnie i niczego nie przeoczyć. Ogólnie żeby potwierdzić, że w 100% jest wszystko ok. Mi koleżanka która niedawno urodziła to podpowiedziała, że najlepiej pójść do drugiego specjalisty od USG. Druga zaś chodzi też do dwóch i jeden mówi uparcie, że dziewczyna a drugi że chłopiec hehe :D Tego akurat wolałabym uniknąć ale my zdecydowaliśmy że zrobimy teraz u innego a później za miesiąc u drugiego.

Kaha - no pewnie jak masz możliwość :) a przy spieraniu sie lekarzy omplec to bym i do trzeciego poszła.. Ja musze poczekac az do 3 wrzesnia tydzien opoznienia bo mojej ginki nie bedzie pod koniec sierpnia i taaak strasznie chce zobaczyc małego juz :)

Pustiszi - no ja też bardzo z mężem chcemy zobaczyć przy takim dłuższym USG i sprawdzić czy wszystko ok. Bo wiesz..na takich zwykłych ginekologicznych to taki szybki podgląd. A ja taka niecierpliwa godzinami mogłabym patrzeć na moje maleństwo :p

reklama
Kaha - u mnie ginka i tak kazdy narzad sprawdza mierzye pozniej serce wiecej i zawsze ponad pol godziny na pomiarach a ja najzwyczajniej wmswiecie chcialabym poogladać synka bez tych wszystkich lini pomiarowych tak bez sluchania ginki tylkomtak sie wylizowac i wsluchac w maleństwo :)

Do góry