reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
a mi proszę wpisać wizytę 18 lipca :happy:

dziewczyny wytłumaczcie mi co to to USG genetycznie bo ja nie wprawiona i nie wiem czy dobrze rozumiem. to lekarz ustala czy samemu coś mu się sugeruje"

calineczka - usg genetyczne to inaczej badanie w którym mierzą przezierność i kość nosową. Wykonuje się je między 11 a 13 tygodniem. Czyli podczas USG gin dokonuje pomiarów, które pozwalają określić prawdopodobieństwa zespołu downa. Jeśli przezierność jest nie taka, zaleca się dodatkowe badania. Standardowo to nazywa się usg genetycznym :)

Ikasia, cudnie :-)

No i ja już po wizycie. Maluszek jest śliczny :-) mimo , że odwrócony pleckami i nie za dożo można było zobaczyć :-) Ale machał łapkami i nóżkami. Z serduchem w porządku, biło z taką częstotliwością jak powinno (tzn. nie wiem z jaką , ale ginka mówiła, że jest w porządku). Ma całe 4,61 cm - przezierność wyszła 0,83 mm, więc też ok. Widziałam też w 3D, mam zdjęcie ale jutro pokażę jak się dorwę do skanera w pracy.
Wg usg wyszedł 11 tydzień i 3 dzień. No i w końcu się zważyłam u gina i okazało się, że pomimo tego, że się w nic nie mieszczę to schudłam prawie 2 kg od początku ciąży. I właśnie z tego powodu zaraz sobie wyciągnę lody z zamrażarki :-)

reklama
Delewarre i Ikasia super wieści!!!

ja też po usg genetcznym, wszystko oki, dzidzia ma 66mm:) i pięknie fikała koziołki. Przeziorność ma 1,6mm więc też w normie. Kość nosowa jest na swoim miejscu :) Na sam koniec Pan doktor przyłapał malucha na ssaniu kciuka i zrobił nam pamiątkową fotkę. Krwiak się wchłania, zapomniałam tylko spytać gdzie się wytwarza łożysko :( Musze następnym razem zapisać sobie całą listę pytań na kartce.

ufff cieszę się że wszystko dobrze :)

DSC_0120.jpg

Załączniki

• DSC_0120.jpg
    DSC_0120.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 43
Do góry