reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

inomama- z tabelki wizyt wynika ze nastepna wizyta to wlasnie Twoja. Wiec przesylam Ci wszystkie moje pozytywne mysli I fluidy I trzymam mocno kciuki &&&&&&&&&&&
A Twoj gin faktycznie serca nie ma :-) no zeby brac urlop kiedy masz miec wizyte.... Skandal :)

reklama
juliana- zgadzam sie z inomama lepsza wiedza niż niewiedza......zrobiłaś rozsądnie. każda z nas będzie sie stresować przez cała ciaże czy wszystko bedzie dobrze z maluszkami. To akurat zadnej nie ominie. A ty powinnaś być spokojniejsza o tyle że robisz wszystko co możesz żeby sie zdiagnozować i w razie czego dzialać jeszcze w brzuszku.

Wybaczcie, że dopiero teraz odpisuję, ale urwanie głowy w pracy miałam, zresztą w domu też.
Ja po wizycie, wszystko u nas ok. Wizyta bez usg także nie podglądaliśmy maluszka. Ale moje wyniki ok, jak najbardziej w normie. Waga bez zmian, chociaż brzuszek zaczyna powoli być widoczny.

Vinga proszę wpisz mnie na usg genetyczne 15 lipca, a wizyta 29 lipca. Dziękuję:-)

Wszystkim Wam gratuluję udanych wizyt!

Ja rozmawiałam z 3 lekarzami na ten temat, w tym z moim ginem i mam trochę inne po tych rozmowach podejście. Każdego zapytałam : co mozna robić w razie gdyby coś wyszło nie tak ( nawet potencjalnie ) i ... nic nie można zrobić, a jeśli można coś to będzie to widać na USG i nie potrzeba spacyficznych badań. No to odpuściłam badania. Nie dam rady usunąć , nigdy nie mówią o 100% pewności ze dziecko chore. No to nie będę sie zadręczać tym na co nie mam wpływu.

dziewczyny super te wasze pociechy,gratuluje wizyt !:-) byłam dzisiaj na wizycie i mam podobno nisko macice(czy któraś też tak ma??) ale to niby nic złego, usg dzisiaj nie bylo ale będe mieć 11.07.2013 usg więc wezme zdjęcie i podglądne moją kruszke malusią ;-) a wizyte kontrolna następna mam sie zarejestrować na początku sierpnia :-D

Nie zrozumiałyście mnie chyba.Ja nic nie będę mogla zrobić i mnie nie będą badać ani robic wynikow ,ponieważ nie ma dokumentacji stwierdzającej dokładny rodzaj upośledzenia.Kiedyś nie robilo się takich rzeczy,wiec nic nie zrobie ,ale trudno.Bylam dzisiaj na genetycznym i przeziernośc ok i kość nosowa również .Wygląda ślicznie.........:-)

julianna bądź dobrej myśli, skoro tyle dzieci sie urodziło w twojej rodzinie(piszesz ze kuzyni, kuzynki, a przede wszystkim twoja mama) i były zdrowe to dlaczego twoje maleństwo miałoby być chore. musi być dobrze, trzymaj się tej myśli, pamiętaj ze pozytywne myślenie jest bardzo ważne
dziewczyny gratuluje udanych wizyt. zdjęcia cudowne, takie wyraźne

reklama
Juliana, dona dobrze radzi. skoro tyle dzieci jest zdrowych w waszej rodzinie to może te "wadliwe" geny nie są od twojej strony, tzn, może to od strony twojego wuja? skoro genetyczne ładnie wyszło, to nie martw się na zapas.
a tak z innej strony jeszcze, kiedyś dawano kobietom w ciąży różne leki a potem dzieci się rodziły chore :/ ja sama jestem takim dzieckiem, bo przez jeden głupi lek urodziłam się bez ukształtowanej panewki biodrowej. to był lek od bólu głowy sprzedawany nawet bez żadnych ulotek. potem wyszło na jaw jak działa w czasie ciąży :/

Do góry