reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Delewarre, Ikasia, również gratuluję:) Mój maluch w 11 t 6 d miał 4,5 cm i zastanawiałam się czy nie jest troszkę zbyt mały ale mam nadzieję że mieści się w normie;)

reklama
Hej
Trochę namieszałam ,bo dopiero dzisiaj mam USG a wczoraj miałam do poradni genetycznej.Na szczęście w porę się ocknęłam.Trochę żałuje że tam poszlam,bo teraz chyba do końca ciązy będę się martwiła.W mojej rodzinie urodziło się dwóch upośledzonych umysłowo chłopcow (synowie siostry mojej mamy),więc nadgorliwie chciałam się upewnić czy u nas będzie ok.Genetyczka tak mi namieszała w głowie ,ze może być ,ale nie musi.Oni nigdy nie zostali konkretnie zdiagnozowani co jest przyczyną ,bo to inne czasy były i Usg nawet nie było.Lekarz mi powiedział ze powinnam zdobyc takie papiery ,bo oni nic bez takich informacji nie są w stanie mi powiedzieć.Moze się okazać ze kobiety mające chlopcow (ale dziewczynki czasami też)przekazują im wadliwy gen,albo ze może dwa geny cioci i wujka się nie tak połączyły.Opcji jest kilka.Uns urodzilo się bardzo dużo chlopcow ,poza tym mamy liczna rodzinę i nigdy nie było takiego przypadku,poza tym moja mama urodzila 3 zdrowych dzieci.Nie wiem co myslec.Mąz mowi zebym się nie martwila ,ze będzie dobrze.Najlepsze jest to ze tylko ja pomyslalam w rodzinie żeby się skonsultować z genetykiem.Nikt z moich kuzynow na to nie wpadł.Oni mają zdrowe dzieci a ja umrę z nerwów,bo tak się nasłuchałam od fachowcow.............

Juliana, nic się nie martw, na pewno będzie dobrze. Może faktycznie niepotrzebnie tam poszłaś :)

a tu obiecane zdjęcia z wczorajszego usg:
Scan1a.jpgScan2a.JPG

Załączniki

• Scan1a.jpg
    Scan1a.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 39
  • Scan2a.JPG
    Scan2a.JPG
    32,9 KB · Wyświetleń: 37
Dona - no! i więcej prosze się nie strachać!:)

Ikasia, Delewarre, Oliwia - obłędne wieści! bardzo gratuluję! zdjęcia w 3D to jest jednak to...:)

JUliana - myślę, ze dobrze zrobiłaś, ze poszłaś do specjalisty. Bo przecież tak czy siak martwiłabyś się do dnia porodu, a tak to będziesz badana i wszystko co złe wykluczą, a Ty odetchniesz - wierz mi!:) albo tarota postawię:)

delewarre, oliwia super wiadomosci!!!! Brdzo sie ciesze ze u Was wszystko ok. A fotki superasne!

Ja juz zaczynam sie denerwowac...wizyta pojutrze I juz czuje stress w zoladku...I jeszcze te okropne sny,....ehhhh

Anisen - boję się stawiać na to tarota, bo jeszcze sie na mnie zemści:)

Anbas - ja też sie pykam strasznie, ja mam jutro wizytę....i to nie u mojego gina, bo ten na wakacjach - jakby nie miał cholera kiedy jechać! nic o mnie nie myśli, no nic!

reklama
Do góry