reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

No to widzę Pustiszi i Anbas będą w weekend rodzić :-p

Anbas:
pasma krwi + skurcze, jak nic się rozwiera szyjka - jednym idzie wolniej, drugim szybciej, ale widać, że u ciebie ruszyło :-D
Ikasia: do 13 już tylko 3 dni ;-)
Jaguś: spójrz na to z innej strony - ale tej twojej córci musi być tam dobrze u ciebie - tak dobrze, że po co wychodzić na zimne :-D

co do znaków to ja mam już koziorożca córę - matko jakie to uparte i charakterne - uuuu normalnie czasem wymiękkam. Do tego mąż byk - ale ja na szczęście panna, więc mniej konfliktowa jestem, ale koziorożec z bykiem to ciągle mają u mnie w domu konflikty, które ja rozwiązuje, więc jak synuś będzie wodnik to się nie obrażę;-)

wiecie co mnie tylko denerwuje??
wszyscy do mnie dzwonią i pytają czy już urodziłam. Nawet listonoszka codziennie przychodzi i mówi - a pani jeszcze nie... nosz kurka wodna - nie spieszy się mi, ale wszystkim naokoło za to bardzo.

reklama
Agagsm no w sumie ma rację, bo wiadomo że nie ma jak u mamy;-) Mnie ostatnio tak wszyscy dopytywali, ale tych najbardziej wścibskich i tak nie będę informować;-)

Hej laseczki:)

Ja po wizycie. Wszystko w porządku, oprócz tego, że szyjka długa i zamknięta!!!:szok::szok::szok: 17-go mam się zgłosić do szpitala i będą mi wywoływać poród :/ No chyba że to tego czasu moja mała się zdecyduje...no ale się nie zapowiada :(

ja dziś po USG. Mały się nie szykuje póki co - brzuch wysoko, a on w kanał nie wchodzi - nadal w żebra wali z całej siły :tak:
Ma ok. 3,2kg więc gin mówi, że taki średniaczek - nie za duży i nie za mały ;-)
główka mam 34cm. Łożysko wydolne, wód jeszcze dużo, także sobie jeszcze poczekamy... mamy czas, czas nie goni nas :-D:rofl2:

kaha - zostało mi 12 dni do terminu. Mam na 25 stycznia, ale juz mi powiedzieli, ze jak nie urodzę to wywołanie dopiero po tygodniu od terminu czyli 1 lutego :-D

aga - no ja maiłam termin na 10-go stycznia i niestety nic :( Szyjka długa i zamknięta. Jak do czwartku nie urodzę to mam o 8 rano wstawić sie do szpitala na wywołanie. Mam stresa...

reklama
Kaha: jeszcze masz 4 dni - może coś ruszy, a jak nie to po oxy na pewno coś drgnie - nie ma co się na zapas stresować - w końcu urodzimy prędzej czy później ;-)

Do góry