reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Inomama ja bym obstawiała, że to czop i że się niedługo zacznie :tak:
A co do zdjęcia szwu wiem tyle, że jak się zjawię jutro na IP to mnie jeszcze zbadają chyba i w piątek rano ciach, jeśli nic się nie będzie działo wypuszczają w sobotę. Ale ja chyba wolę żeby się działo ;-)

reklama
Ah kobitki zazdroszczę wam ze juz macie terrminy poustalane na cesarki itd. u mnie kurka dalej nic! Smyram sie pi cycuchach latam po schodach i guzik z tego. Jeszcze sie okaze ze bedzie tak jak ostatnim razem ze 10 dni po terminie mnie zawezwa a wtedy tesciowa juz wylatuje i tyle pomocy bede miala...wrrrr

Inomama- przeraziłam sie czytajac ten twoj post. A jak teraz? Wszystko ok?

Pustszi- my to na jednym wozku sie kulamy... u ciebie dalej nic?

Kciukasy za dzis!!!

Anbas - i ja latalam po domu jak opentana i tylko mi sie niedobrze robiło i tyle .... I zero nic a nic ciszaaaa kompletna w pt wizyta ostatnia może cos mi sie tam w końcu rozszerza ...

pojadę jednak do tego szpitala, bo przeciez i tak z Kajtkiem dziś, niech oblukają...bo ja nic normalnie robic nie mogę dziś! albo mnie wali w cipuchę i siedzę na kibelku non stop, a bol taki, ze wyję...albo mnie wali w pachwinę lewą, wiec nerw odmawia posluszenstwa i noga nie chodzi wtedy, wiec nagle jak stalam tak padam...albo biodro prawe wylata. Upławy podbarwione ale malo.
Ja nie wiem czy to od ciąży czy to starość (znaczy SKS) w sumie...

Ostatnia edycja:
Inomama od ciazy bo moja tez sie tak nade mna zneca ... no i jedz jedz moze to czop i teraz sie cos ruszy ... jak jest krwawy to w cagu dwoch dni sie mowi :)

a ja po wozycie i co ? i d... szyjka nie wspolpracuje a raczej czeka chyba na jakis bum ... mala moglaby glowa jakos strzelic zeby poszly wody ... wczorajsze skurcze przez dwie godziny o d... rozbic bo nie rozwarly wewnetrznie tej przekletej szyjki ...
ktg bezskurczowe mala uciela sobie drzemke ... ale z mala wszystko ok (tylko zapomnialam zapytac jaka ma wielkosc glowki moze mniej bym sie stresowala jej waga ehhh) wod plodowych duzo no i lozysko niezbyt dojrzale

Inomama rzeczywiście jedz!

Moja mała już na koniec grudnia mała 10cm średnicy główki....:eek: ciekawe czy dziś będzie mierzył...

Kasieńka to pewnie masz tak jak i ja,dziś się okaże czy coś się rozeszło

edit

aż wyciągnęła usg i dokłądnie w 37,1dzień mała miała 33,14cm obwodu...czyli 12dni temu...:szok:ciekawe czy przejdzie...bo ostatnio ginka mówiła że wąsko u mnie...Wymiar potyliczno czołowy mam wpisane 12cm...

Ostatnia edycja:
Milusia, Twoja mała wcale nie ma dużej główki :tak: To jest obwód mierzony w najszerszym miejscu, od czoła do tylnej-dolnej części. Moja np miała w 35,4 tyg 30,9 cm i w wyniku usg zapisane mam jako odpowiadające 34,0 hbd. I nawet lekarka mówiła, że to mała główka. A z ciekawości poszperałam i znalazłam w necie normy Wymiary z USG niestety tylko do 36 tyg ale załapałaś się własnie na 36 :-)

Inomama przeraża mnie to, co piszesz :szok: jedź koniecznie

Ostatnia edycja:
Inomama faktycznie jedz...kurcze ja to bym od razu jechala jakbym krew zobaczyla...trzymam kciuki i moze Cię juz dzis zostawia??;)

Anbas u mnie tez nic nie wspolpracuje ze soba..a Maly mam wrażenie ze zaraz wyskoczy dolem...

reklama
Inomama również mocno zaciskam kciuki, mam nadzieję, że tak jak Fifka pisała to znak że szyjka jest gotowa do porodu i już niedługo przytulisz Laurkę:tak:&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kurczę, jeszcze do niedawna wchodziłam podglądać co u listopadówek i grudniówek a teraz co? My jesteśmy na tapecie;-)

Do góry