reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Salli, Kajtek wielkie kciuki za Was jutro. Wasze maluchy jutro tulić będziecie. Ależ Wam zazdrościmy:)

Salli to jak opisujesz stan po cc to święta prawda! Kichanie najgorsze! Btw gdzie ten pas można dostać?:)

Inomamuśka. Nawet doktora przekabaciłaś:)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt:)

Dziękuję, dziękuję :) Wycałuję ją od Was wszystkich :) i za wszystkie czasy :D Aaaaale mam stresa :D Za 12h będe już w szpitalu i będę wypełniać tonę papierów ;) dla anestezjologa, jakiś epidemiologiczny, ankiety, i inne pierdoły... Dobrze, że większość wypełniłam w domu ;) Bo dostałam od miłej pani doktor żebym juz miała. To może uda mi się być pierwsza w kolejce hehe ;)

Ale nie wiem co ja bym zrobiła bez Ropuszka. Wiem, że się boi, bo to cesarka, krew ukochanej itd... i najchętniej by ominął tą wątpliwą przyjemność. Ale twardo uważa, że będzie ze mną, będzie trzymał mnie za rękę, patrzył w oczy i pomagał. Mimo że sam się boi. Bez niego bym chyba nie chciała tego przechodzić i szukałabym sposobu żeby wchłonąć Oliwkę i nie wydawać jej na świat :p Bo ja tchórz jestem jak cholera ;)

Hope, pasy możesz kupić w sklepach medycznych/ortopedycznych albo na allegro. No albo zamówić od producenta. W każdym mieście takie są. Ja mam pas firmy Orliman i bardzo go sobie chwalę. Pomógł mi niejeden dzień przetrwać w tej ciąży ;) Jest dużo firm wartych polecenia, ale musisz zobaczyć na jaki obwód brzuszka są. Dla mnie nadawał się tylko Orliman bo ja niestety w brzusiu 120+ miałam już, a wiele firm robi pasy na Inomamę a nie na Salli :p
Całkiem niezłe (i dość tanie) są pasy Oppo i chyba Pani Teresa. Ważne wg mnie jest to żeby był zapinany a nie wciągany bo się zachetasz zakładając ;) Osobiście bym nie kupowała jakiejś firmy krzak która sobie wymyśliła że będzie robić pasy tylko takiej która produkuje artykuły ortopedyczne/medyczne (jak właśnie Oppo czy P.Teresa czy Neox)

Ja mam takie:
4062 Pas ciążowy - OPPO Medical - stabilizatory ortopedyczne na bóle i urazy stawów.
Orliman - Brzuch - PAS CIĄŻOWY A-131 (ten jest boski :D wersja na wypasie :D )

Salli Kajtek trzymam za Was kciukasy!!!!!!!!!!!!!!!

Inomam odpadlam ze smiechu po Twoim poscie :p

Anisen ja tez sie boje tej Wagi .... oby sie u Was w koncu zaczelo

ja dzis myslalam ze juz cos bedzie ... dwie godziny skurczow co 7 minut takich po minucie ... az mnie roznosilo ze szczescia... ale ucichly ehhh a teraz tak mnie krok boli ze tragedia w pachwinach jakby tam mala sie usadowila pomiedzy ... ciezko wstac i chodzic ...
jutro wizyta zobaczymy czy cos poszlo do przodu ... a mialam taka nadzieje nie doczekac tej wizyty ...

reklama
Do góry