reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

inomama: jak krew to szyjka się rozwiera a;bo czop i będziesz ty za chwilę rodzić :tak:tym bardziej, jak główkę czujesz - mocniej skoczy Laurka i wody ci się poleją - ale ci fajnie - a my się dalej będziemy turlać :-D

co wy z tymi główkami tak kombinujecie - zmniejszyć się ich i tak nie da hehe. Moja córa mam wpisane po porodzie miała 33cm obwód główki, a ważyła 3460g. - więc obwód główki do wagi ma niewiele wspólnego - spokojnie damy radę :tak:

reklama
ja nie kombinue tylko ciekawa jestem ile ma :) Nikos mial 33 a wazyl 3270 :p no i mialam male naciecie ... zastanawiam sie czy Sarunia ma wieksza czy mniejsza to sie mniej waga bede stresowac :p

Ostatnia edycja:
moja starsza córcia miała obwód główki 38 cm przy wadze 3360g. Teraz pytałam lekarza - póki co 32 cm.... Mam nadzieję, że poród pójdzie łatwiej :rofl2:

eM-Ka, Kasieńka: tylko, że jaki by obwód główki wasze maleństwo nie miało to i tak nie macie na to wpływu i urodzić trzeba, więc po co się stresować na zapas czy przejdzie czy nie i jak będzie trudno - ja chyba wolę błogą nieświadomość:tak: przynajmniej w psychice nie będę miała zakodowane, ze główka duża i mnie rozerwie :rofl2:

u mnie przy 33cm główki małej nie było ani pęknięcia ani nacięcia, więc pewnie większa ciut też przeszłaby:eek:

reklama
No tak sie mówi ale każda z nas nie pragnie być popękana i mieć łatwy poród wiadomo ze jaka główka by nie była trzeba ale no znaczenie jakieś jest Wiadomo już nie ma w trakcie parcia tylko trzeba przeć ...

Do góry