reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
inomama: mnie bolało badanie ostatnio - przy porodzie jak badają szyjkę i rozwarcie to tez tak samo nieprzyjemne i boli - więc mi się tak skojarzyło, że podobne wrażenie jak wtedy kiedy rodziłam, ze to coraz mniej przyjemne to badanie, wiec ta szyjka chyba jednak coraz krótsza.

A ja w zasadzie mam jeszcze 3 tyg. do terminu;) A do tego miałam długie cykle, więc mi położna i gin dają czas do końca stycznia - jak nie urodzę (tfu tfu) to na wywołanie 1.02 mam się zgłosić, o co nie podejrzewam żeby się zdarzyło :tak:

Salli: dobrze, że CC, bo szyjka rodzić nie chce ;) ja ci troszkę zazdroszczę, a z drugiej strony nie gotowa jestem - dopiero ciuchy będę prasować dla małego;))))

Salli ależ Ci zazdroszcze:):) Ja tak dyskretnie licze, ze moze we wtorek usłysze "TAK...ZACZYNA SIE,....SZYJKA SIE OTWIERA...PROSZE JUTRO NA PORODÓWCE SIĘ ZJAWIC:"...taaaa...marzenie:p....no ale juz do 13go wytrzymam jakos...wkoncu to tylko tydzien...tylko...albo aż:p:p

A mam takie pytanko..bo dopakowałam torbę do szpitala...I wyszło mi ze mam dwie:p...jedna z moimi rzeczami, taka na kółkach walizka...a druga mała sportowa z rzeczami dziecka....nie za duzo mi wyszło tego...M sie smieje ze jakbym na wakacje jechala:p

Ikasia, to masz ciut bliżej niż ja, bo ja 14.01 szpital, a 15.01 - cc. I tak mi się wlecze (mimo gigantycznego strachu przed szpitalem i w ogóle), że to szok :/
A torbami się nie przejmuj - też mam 2 i jak gadałam z dziewczynami znajomymi, to norma jest :) Zobacz, ile ci zajmuje np. paczka pampersów i 2 paczki podkładów belli - toż to prawie pół torby, a gdzie reszta? Nowe opakowanie tantum rosa z irygatorem też zajmuje dużo miejsca, a mieć przecież musisz. Generalnie moja przyjaciółka też miała 2 torby, a i tak jeszcze jej podrzucali jakieś pierdoły, bo tydzień była ze względu na małą swoją...

Ikasia, ja mam jedną ale gigantyczną;-) a z rzeczy dla maluszka potrzebne mi tylko pampersy i chusteczki

Dziwczyny jak rozrabiałyście to tantum rosa?bo to jest w saszetkach,w jakiejś miseczce to rozrabiałyście czy jak?
:oo:

Ikasia: ja najpierw spakowałam dwie małe i stwierdziłam, że to co dla dziecka ok. w jedną mała sie zmieści, ale ja za chiny w małą nie wejdę i mam dużą - jak na wakacje - i pamietam, że przy pierwszym porodzie miałam jeszcze w domu trzecią - pt. rzeczy na wyjście - i jak wychodziłam to mi mąż przywiózł - rzeczy dla mnie + dla dziecka kombinezon, czapka, koc, ect.

Ikasia, ja mam jedną ale gigantyczną;-) a z rzeczy dla maluszka potrzebne mi tylko pampersy i chusteczki

Dziwczyny jak rozrabiałyście to tantum rosa?bo to jest w saszetkach,w jakiejś miseczce to rozrabiałyście czy jak?
:oo:

Milusia, ja sobie przygotowywałam w kubeczku i po każdym si w kibelku od razu przemywałam lejąc wprost na krocze... sorry za opis :/

reklama
Do góry