reklama
G
gość 574
Gość
inomama: mnie bolało badanie ostatnio - przy porodzie jak badają szyjkę i rozwarcie to tez tak samo nieprzyjemne i boli - więc mi się tak skojarzyło, że podobne wrażenie jak wtedy kiedy rodziłam, ze to coraz mniej przyjemne to badanie, wiec ta szyjka chyba jednak coraz krótsza.
A ja w zasadzie mam jeszcze 3 tyg. do terminu A do tego miałam długie cykle, więc mi położna i gin dają czas do końca stycznia - jak nie urodzę (tfu tfu) to na wywołanie 1.02 mam się zgłosić, o co nie podejrzewam żeby się zdarzyło
Salli: dobrze, że CC, bo szyjka rodzić nie chce ja ci troszkę zazdroszczę, a z drugiej strony nie gotowa jestem - dopiero ciuchy będę prasować dla małego)))
A ja w zasadzie mam jeszcze 3 tyg. do terminu A do tego miałam długie cykle, więc mi położna i gin dają czas do końca stycznia - jak nie urodzę (tfu tfu) to na wywołanie 1.02 mam się zgłosić, o co nie podejrzewam żeby się zdarzyło
Salli: dobrze, że CC, bo szyjka rodzić nie chce ja ci troszkę zazdroszczę, a z drugiej strony nie gotowa jestem - dopiero ciuchy będę prasować dla małego)))
lkasia
Fanka BB :)
Salli ależ Ci zazdroszcze Ja tak dyskretnie licze, ze moze we wtorek usłysze "TAK...ZACZYNA SIE,....SZYJKA SIE OTWIERA...PROSZE JUTRO NA PORODÓWCE SIĘ ZJAWIC:"...taaaa...marzenie....no ale juz do 13go wytrzymam jakos...wkoncu to tylko tydzien...tylko...albo aż
A mam takie pytanko..bo dopakowałam torbę do szpitala...I wyszło mi ze mam dwie...jedna z moimi rzeczami, taka na kółkach walizka...a druga mała sportowa z rzeczami dziecka....nie za duzo mi wyszło tego...M sie smieje ze jakbym na wakacje jechala
A mam takie pytanko..bo dopakowałam torbę do szpitala...I wyszło mi ze mam dwie...jedna z moimi rzeczami, taka na kółkach walizka...a druga mała sportowa z rzeczami dziecka....nie za duzo mi wyszło tego...M sie smieje ze jakbym na wakacje jechala
Ikasia, to masz ciut bliżej niż ja, bo ja 14.01 szpital, a 15.01 - cc. I tak mi się wlecze (mimo gigantycznego strachu przed szpitalem i w ogóle), że to szok :/
A torbami się nie przejmuj - też mam 2 i jak gadałam z dziewczynami znajomymi, to norma jest Zobacz, ile ci zajmuje np. paczka pampersów i 2 paczki podkładów belli - toż to prawie pół torby, a gdzie reszta? Nowe opakowanie tantum rosa z irygatorem też zajmuje dużo miejsca, a mieć przecież musisz. Generalnie moja przyjaciółka też miała 2 torby, a i tak jeszcze jej podrzucali jakieś pierdoły, bo tydzień była ze względu na małą swoją...
A torbami się nie przejmuj - też mam 2 i jak gadałam z dziewczynami znajomymi, to norma jest Zobacz, ile ci zajmuje np. paczka pampersów i 2 paczki podkładów belli - toż to prawie pół torby, a gdzie reszta? Nowe opakowanie tantum rosa z irygatorem też zajmuje dużo miejsca, a mieć przecież musisz. Generalnie moja przyjaciółka też miała 2 torby, a i tak jeszcze jej podrzucali jakieś pierdoły, bo tydzień była ze względu na małą swoją...
G
gość 574
Gość
Ikasia: ja najpierw spakowałam dwie małe i stwierdziłam, że to co dla dziecka ok. w jedną mała sie zmieści, ale ja za chiny w małą nie wejdę i mam dużą - jak na wakacje - i pamietam, że przy pierwszym porodzie miałam jeszcze w domu trzecią - pt. rzeczy na wyjście - i jak wychodziłam to mi mąż przywiózł - rzeczy dla mnie + dla dziecka kombinezon, czapka, koc, ect.
siva
Fanka BB :)
Ikasia, ja mam jedną ale gigantyczną;-) a z rzeczy dla maluszka potrzebne mi tylko pampersy i chusteczki
Dziwczyny jak rozrabiałyście to tantum rosa?bo to jest w saszetkach,w jakiejś miseczce to rozrabiałyście czy jak?
Milusia, ja sobie przygotowywałam w kubeczku i po każdym si w kibelku od razu przemywałam lejąc wprost na krocze... sorry za opis :/
reklama