reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Ja jutro mam się grzecznie stawić na IP żeby mi zrobili ktg i po cichu licze że mnie zostawią i od razu, z biegu zrobią cc :D maaaaarzy mi się słodki koniec :D Zaczął mnie brzuchal pobolewać jak na @ :/ I dodatkowo głowa mnie boli, i od 4 dni mam stan podgorączkowy. No co za szajs się przypałętał....

A jak mnie nie zostawią to kolejna wizyta w szpitalu we wtorek :/ żeby zrobić badania krwi. Bo pan doktor zażyczył sobie jak najświeższych na środowe cc. No cóż... jak mus to mus.
Kajtek, będę Cię wypatrywać ;)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja oficjalnie I aż do odwołania a więc do pordu mam CIĄŻOWEGO FOCHA....nie będę opisywać wszystkich swoich dolegliwości I tgo jak bardzo zle się czuje, bo chyba wszytskie tu już mamy rózne dolegliwości....ja tak dyskretnie liczę na to, ze we wtorek na ktg będą skurcze a potem n wizycie szyjka sie okaze miękka i ze bedzie rozwarcie i usłysze ze CC będzie przyspieszone:p:p

Ikasia - podłączam się do tego focha.. oprócz wszystkiego najgorszego z 9. miesiąca przypałętała się migrena, gdy by nie moja mama nie wiem jakbym dzisiejszy dzień z dwoma maluchami przeżyła.. pół dnia przeleżałam w ciemnym pokoju zwiając się z bólu... :(

Ja od piątku czasu nie miałam na napisanie, więc po wizycie u mnie tak:
rodzić nie rodzę (jeszcze), ale szyjka miękka i skrócona- z 2,5cm które miałam 2 tyg. temu zrobił się centymetr i wg mojej gin choć rozwarcia nie ma to się przygotowuje wszystko na poród (co też sama widzę po innym ślizie szyjkowym i tym, że jak mi sprawdzała tę szyjkę to mnie już bolało, a to nowość). Mały jeszcze w kanał nie wstawiony, a brzuch nie opada, ale wg niej jednak u wieloródki to rozwarcie i brzuch potrafią się w jeden dzień zrobić, więc mam sobie spokojnie czekać aż się coś zacznie dziać...

Z kolei położna moja oszacowała, że mały waży teraz jakieś 3-3,2kg, więc ja mówię 2 tyg. góra i rodzę, bo klopsa nie będę wyduszać z siebie - na to moja położna mówi, że waga nieważna, tylko obwód główki i barków, a wczoraj była u mnie moja siostra i mówi, że ona rodziła jedno dziecko 3100 , a drugie 3600 i różnica wg niej kolosalna - na niekorzyść klopsa oczywiście - i bądź tu mądry człowieku :tak:

jeszcze w tygodniu idę na jedno USG to zobaczymy jakie ma te swoje wymiary :-D

Dziewczynki ja po wczorajszej wizycie:)) Mała przybrała, dalej malutka ale juz coś około 3 kg ma!:) a co!! po coś objadałam sie całe świeta tak mocno:)) ogólnie wszystko ok. Szyjka długa pozamykane wszystko;/ ( i tu moje pytanie: czy duzo czasu zajmuje szyjce zgładzenie sie itp?)j Na ktg pare lekkich skurczy. I tyle w zasadzie. Termin za tydz, ale lekarz mówi ze chyba przenosze:( i jesli do 20 nie urodze to mam sie do niego zgłosic on skierujei mnie do szpitala na wywołanie.... :( wiec max 21 bede miala córcię przy sobie:) nie ukrywam ze bardzo bardzo bardzo chciałabym wczesniej i sama nie wywołany wiec Wiki wyłaźźźźźźźźźźźźźźźźźźźźźź!!!!!!!!!!!!!!:)))

Dziewczyny cieszę się, że wizyty udane i z maluszkami wszystko ok:)

Agagsm niby wiadomo że łatwiej się rodzi jak obwód główki i barków mniejszy, ale waga podejrzewam że też bez znaczenia nie jest więc faktycznie jakoś pociesza mnie myśl, że moja mała do gigancików nie należy;-)

Tina Twoja malutka też fajnie waży, chyba też będzie raczej średniaczkiem:) Ciekawe, jak to u mnie wyjdzie - gin mi powiedział, że na wizycie 14.01 "zastanowimy się", czy ma mi wystawiać kolejne zwolnienie, czy myśleć już o szpitalu... Kurczę, więc jak to z tym rodzeniem będzie albo raczej kiedy rodzić będę to on sam chyba żadnej koncepcji póki co nie miał:sorry:

Ikasia, Ivi i inomama zakładają front wspolny z fochem! kto się przyłącza??? nie wiem tylko, czy nie trzeb mieć "i" na początku nicku...:)

Agagsm - czyli jak blisko do porodu to badanie bardziej boli? gratuluję wizyty!

Tina - gratulacje dla Was, życzę żebyś nie przenosiła, bo wtedy to dopiero się dłuży...

ja jutro wizyta i ktg, zobaczymy co nowego....

Hehe nie fochować się mi tu! :*

Gratuluję wizyt i apeluję do maluszków żeby nie wystawiały mam na takie próby i wychodziły na świat!!!

Idę pouzupełniać listę poki dzieciarnia śpi :*

reklama
Wróciłam :) Cieszycie się?;) nie zostawili mnie w szpitalu. Ktg śliczne, szyjka długa i zamknięta (z zaskoczenia mnie zbadał na samolocie...a mi głupio było bo po nocnym bara-bara...). Akurat trafiłam na mojego gina:) No i powiedział że dopiero we srode mam się zjawić. No chyba ze jakimś cudem wody mi odejdą,to wtedy w ciągu 2h mam przyjechać.
Rety, środa... Tak blisko...

Do góry