reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

najlepiejj to zostawic sobie butelke z dziubkiem po wodzie i tam rozrobic tamtum rosa ;)

a co do torby ja mam spakowana mala sportowa tak wyszlo ze szlafroczek cienki tylko biore , pampersów tylko 10 bo daja a podkladów tylko 5 bo tez daja ;D a zeczy na wyjscie mam polozone w fotelku w reklamówce co by M sie nei zgubil ;D

reklama
a mam jedna Torbe w ktorej jest 4 kieszenie ... jedna najwieksza dla mnie ... a trzy mniejsze boczne dla maluszka i sie zmiescilam spokojnie ,,, a u nas trzeba wszystko niemal wziasc... i pampy i chusteczki i rozki i ciuszki i podklady na lozko bo daja tylko jeden a jak sie zabrudzi to swoj wlasny i podklady poporodowe swoje (wzielam 2 paczki) szlafrok tyle ze cienki... dwa reczniki... trzy koszule ... wkladki laktacyjne i inne duperelki ,,, jedynie co to kosmetyki przelalam do mniejszych buteleczek zeby nie wozic 500ml szamponu czy zelu do kapieli.. nawet wode 2l zmiescilam :p

i chcialabym juz rodzic

A po co mi tantum rosa przy cc?? Ja mam octenisept.na ranę i zwykly plyn do higieny intymnej;)
Ikasia, ale octenisept to do pępka dla dziecka i do rany po cięciu, a do podmywania żel do hi i tantum rosa, ja w każdym razie kupiłam sobie na wszelki wypadek, chociaż z tego co wiem, to przy cesarce czyszczą przed zaszyciem i potem jest mniej odchodów poporodowych... Ale w sumie nie wiem, może nie używać lepiej nic poza standardowym kosmetykiem do podmywania?

Milusia, do tantum rosa można w aptece kupić irygator albo jak masz butelkę z dzióbkiem, to też jest OK :)

Ja mam dużą torbę szlafrok, 3 koszule, laczki, kilka sztuk poodkładów i pieluszek bo u nas dają, kosmetyki dla mnie, wkładki do piersiaków, majtki jednorazowe, skarpetki, 3 ręczńiki, myjkę, tamtum rosa, dla maluszka biorę bephanten i maść do pupy, rękawiczki drapki, smoczki, pieluszki tetrowe i flanelowe, chusteczki wilgotne 2 paczki bo dla mnie też będą.
Chyba dopakuję jeszcze książkę. No i oczywiście wody i biszkopty to na poród.
No i chyba muszę wysłać m po czopki na hemorojdy i glicerynowe na kupkanie...
Kurcze zapomniałam jeszcze muszę spakować kubek, talerzyk, widelec, herbatę....

Anitenka ja miałam cc i naturalny. Wydaje mi się że porównywalnie jest krwawienie, choć przy cc pamiętam wielkie skrzepy krwi, które wyglądały jak wątróbka i trzeba je było położnym pokazywać....

Ostatnia edycja:
Salli - czy Ty wiesz, ze za 2 dni będziesz mamą?:)

Agagasm - to wyjaśnia czemu ostatnio myślałam, ze zejdę przy palcowaniu doktorka!

Ikasia - ja mam też 2 torby:) i to nie jest moje ostatnie slowo!:)

Milusia - ja sobie do szpitala biorę czajnik nawet, coby wodę mieć dobrą do tantum:)

Kaczuszka - nie mogłaś napisać wcześniej o tych skrzepach? tak się wszystkim niedawno wątróbki chciało - szybko by przeszło:):):)

ja mam dziś jakąs głupawkę! to chyba stresik przed wizytą...w piątek było 2cm rozwarcia...zobaczymy czy cokolwiek się ruszyło

Inomama - Ty dziś wizytujesz?
A z tym czajnikiem to fajny pomysł, tylko u mnie w szpitalu nie można mieć takich wynalazków na sali :/

A mi na pytanie co mam zabrac ze soba pani mowi koszulke ktorej nie szkoda bo odrazu dostane dziecko brudne pod nia i cieple skarpety ooooooo taaaaaka wyprawka haha

&&&&&& za dzis juz naprawde ostatnie wizyty tabelka taaka krotka :)

reklama
Pustiszi, a ja po pierwszym porodzie koszulkę mam do dziś w dobrym stanie ;) cały czas ją mam, bo sentyment nie pozwala się jej pozbyć, a plamki nie ma ani jednej :)
Moja wizyta w środę - już się nie mogę doczekać co gin powie.

Do góry