reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Ja od 4 tyg biorę leki na cisnienie dopegyt bo miałam około 150 / 93 teraz tez nie jest wiele niższe ale powyżej 130 /75 sie nie zdarza !!! W pierwszej ciazy było ok a teraz tak szaleje niewiem czemu . Chociaz myśle ze moze juz bede musiała brać jakieś leki bo w domu wszyscy maja nadciśnienie !!!

Anbas jak tak czytam to może i bym chciała to ZZO ale w 2 szpitalach do których się wybieram z tego co wiem to nie dają, ba nawet
anestezjologa nie mają na stałe chyba
Kaha gratulacje! Super że Zuzia zdrowa, a jak jest niewielka to lżejszy poród będziesz mieć;-)

Sylka no to trzymamy kciuki za dotrwanie w dwupaku i za Ciebie żebyś wytrzymała w tym szpitalu chociaż w czasie świąt to chyba będzie trudne

Pustiszi mój synek też nie lubi jeździć samochodem - złości się i kopie jak szalony aż czasem brzuch się spina. Ostatnio rozłożyłam
siedzenie do pół leżąco to chyba mu trochę wygodniej

Wiolka musisz się starać nie denerwować przy tym mierzeniu ani przed i najlepiej jak przedtem nic nie robisz: nie sprzątasz, nie byłaś
właśnie w sklepie itp. a kontrolować trzeba bo to może być oznaka zatrucia ciążowego czy coś takiego.

salli gratulacje dla Ciebie i księżniczki:-)

Bardzo się cieszę dziewczyny że przynosicie dobre wiadomości:)

Sylka
z mojej strony oczywiście kciuki również zaciśnięte&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7

Wiolka
ja jestem raczej niskociśnieniowcem ale nie zauważyłam by jakoś się podczas ciąży wahało - ostatnio miałam 110/75, wczoraj 120/80 więc OK. Gin pytał czy mam w rodzinie kogoś z nadciśnieniem a jak powiedziałam że tatę to koniec końców i tak nic z tym nie zrobił, nie powiedział by to miało jakieś znaczenie czy coś więc sama nie wiem co o tym myśleć:sorry2:

Salli,
ja mam mieć pierwsze KTG po nowym roku;) Fajnie że Oliwka została Oliwką - moja mała wczoraj tak słodko zasłoniła sobie buziola łapką że aż miło było popatrzeć:) Szkoda tylko że gin zrobił zdjęcie 3D bo te jakoś kiepskiej jakości wychodzą...

Cleopatra, Pustiszi a myślałam, że tylko moja mała szaleje w samochodzie - od razu przebiera nóżkami jak tylko gdzieś jedziemy (co ciekawe tylko jak prowadzi m, jak jadę sama jest spokojna;-)) i zastanawiam się jak to się ma do teorii że dzieci uwielbiają spać podczas jazdy:-D

Dziewczyny, czy którejś z Was wyszedł pozytywny wynik gbs? Co wtedy? U mnie wyszedł pozytywny :/ Skąd ja to cholerstwo wytrzasnelam?

Ale to jakiś koszmar zacząć samodzielne życie na świecie od antybiotyku :( A jak mi wody odejdą w domu to co? Nie bedzie za późno na antybiotyk?

reklama
Katherina spokojnie. Antybiotyk dostanie dziecko dłużej i nic mu sie nie stanie. Gorzej jakbyś nie iwedziała o tym i dziecko by nie dostało a sie zaraziło ( bo wcale nie musi sie zarazić ). dlatego np większość szpitali robi tak że jak mama rodzi a nie ma w badaniach wyniku GBS to dają antybiotyk tak jakby ten wynik był pozytywny .

Do góry