reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

JAGUS gratki z udanej wizyty
CLEOPATRA super ze wszystko wporzadku
ELAMA rozwarcie i ze nie urodzisz w grudniu, dziwne, ale moze sie nie znam
KAHA tylko cie zestresowali
SIVA wprowadz do diety produkty bogate w zelazo

Ja tez marzę o ZZO a najlepiej o CC, swoje przezylam, ale co zrobic jak czasu porodu nie wybiore. Juz sobie mysle niech sie dzieje co chce. Najwazniejsze, zeby dzidzia byla zdrowa. Kolejna traume przezyje i troche zapomne po 5 latach

reklama
Dziewczyny, jakie macie cisnienie pod koniec tera. Ja zawsze wxorowe, a wczoraj 140/80. I mam kontrolować 2 razy dziennie. Pożyczyłam od kolezanki ciśnieniomierz elektryczny bardzo czuły. Tylko ja czuję że mi tętno przyspiesza na samą myśl o mierzeniu:( bo sie boje że będzie za wysokie. Dzis mi wyskoczyło 150/90. I tak myślę ze to bez sensu takie mierzenie.

A ja odebrałam morfologię i mocz. Robiłam na własna rękę O dziwo prawie cała ciąże miałam anemię a tu w normie morfologia, w dolnych granicach, ale w normie. Za to w moczu mam cukier :( Całą ciążę nie miałam a teraz mam 50. Podobno u kobiet w ciąży może się tak zdażyć, ale w małych ilościach. No i nie moge znależć co to znaczy glukoza w moczu w małej ilości.

WIOLKA ja mam zawsze niskie cisnienie 110/70 a na ost wizycie w 37tyg 143/78. I to po 30 min siedzenia na tylku. Lekarz nic na to nie powiedzial
KAJA u mnie pod koniec to wyniki wzorowe. Ja tez nie eiem o co chodzi z ta glukoza

Wiola ja miała identyczne ciśnienie na ostatniej wizycie(w środę) i mi lekarz nic nie mówił żeby kontrolować więc się nie nakręcam niepotrzebnie(zawsze miałam książkowe,albo niższe)

Hej dziewczynki :)

Gratuluję wizyt, trzymam kciuki za jutrzejsze :)

Sylka - dobrze, że będziesz pod opieką. Może nie są to wymarzone święta, ale lepiej że nie będziesz musiała się stresować.

Ja dziś byłam na ktg po raz pierwszy w życiu i lekko zgłupiałam jak mi położna dała do ręki przycisk :D nie wiedziałam co z tym zrobić. Hehe. No ale wszystko wyszło dobrze. Ruchy ok, skurczy żadnych nie zanotowała maszyn (dziwne bo czułam że mam...) no i zapytała mnie położna czy biorę coś na nadciśnienie... zawsze mam książkowe, nigdy nie miałam problemów a tutaj 143/78, a w połowie ktg jak powtórzyła badnie "bo może biegłam" (haha!) to było 140/74. I kazali mi mierzyć 2x dziennie do porodu. Potem spotkałam się dzidzią ;) bo miałam na szybko usg żeby zobaczyć przepływy i ilość płynu (ha, wszystko ok) i... wciąż siurka nie ma ;) Tylko nie widziałam czy się mała uśmiecha czy nie bo jedyną część ciala jaką udało mi się rozpoznać była dłoń i stopa :D
No i od dziś jestem na L4 ;)
I miałam tak jak któraś z Was (prosze o wybaczenie, ale nie pamiętam... Pustiszi?), że jak się położyłam pod ktg to po chwili coś mi w żołądku zaczęło jeździć i myślałam, że nie dotrwam do kibelka hihi.

No i kolejne ktg 27.12. Proszę o wpisanie.

Dziewczyny cos w tym jest ze sie chyba zwieksza bo ja zawsze 90/60 od 3tygodni jak mi mierza w klinice gorne zawsze ponad 120 i dolne ponad 90 co u mnie to juz moge sie klasc i umierac nie wspomne o pulsie bo ponad 120 zawsze nawet gdy czekam pol czy godzine na tylku.... Mi nic ginka nie mowila ale jak ja przy takim cisnieniu nie puchne i nic mi sie okropnego nie dzieje tak jak na zatrucie to jestem w miare spokojna ....

Sali - no to super ze wsio okej !! :) wlasnie z tym cisnieniem cos tak sie wszystkim udzielilo zwiekszenie... A no i tak to mi zwieracze szwankuja na ktg :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
WIOLKA ja nawet krwia smarkam, ale nakrecac sie nie bede
SALLI u mnie identycznie, skurcze bolesne a ich nie pokazuje na wykresie. Dodam, ze jak juz rodzilam i skurcze bolaly mocno to ich na ktg nie bylo

Do góry