reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
jak rodzila Nikosia to przy 4 cm pytali czy chce znieczulenie ale ja powiedzialam ze nie chce ale nie bolalo jakos tragicznie ... natomiast rodzilo wtedy duuuzo kobit i powiem Wam ze te ktore wziely znieczulenie (nie wiem czy wszystkie ale przynajmniej trzy) mialy problem z porode bo im skurcze uciekaly podczas parcia i nie mogly urodzic ... a ja po trzech parciach mialam malego ...

tak wiec z tym znieczuleniem roznie bywa ... bo moze i czlowiek sie moze skupic ale co z tego jak inaczej sie wszystko odczuwa ?

Ja dzis mialam wizyte u polozenej...jakas inna byla w zastepstwie... dziwna jakas... krew pobrala, zmierzyla cisnienie, posluchala serduszka, zmierzyla brzuch, zapytala czy puchne i tyle...powiedzialam jej os kurczach to nic nie mowila...nie wazne. Za 2 tygodnie kolejna wizyta. Dokladnie 3.01 jak dotrwam.

Masz wizytę tak jak ja... i tez mam nadzieję, ze dotrwam 2w1

Hej dziewczyny. Ja po wisycie a w sumie w jej trakcie bo siedze na KTG. Wszystko w jak najlepszym porządku. Niepotrzebnie mnie nastraszył tamten lekarz:-\:-\ Zuzia po prostu nie należy do większych dzieci. Jest po prostu chudsza. Ale brzuszek i główkę ma odpowiednią. Mieści się w normie. Tak wiec nie potrzebnie ten lekarz mnie nastraszył. Uspokoiłam się bardzo. Dziękuje wam za wsparcie. Bez was byłoby ciężko.

Kaha-super ze wszystko o.k, najwazniejsze ze spokojne swieta przed toba....
Dona-super ze juz w domku z Antosiem, az moj mezulek sie dopytywal czy styczniowy maluch juz w domku, bo u nas tez Antek...:tak:
Tutaj nie ma problem z zzo, tylko oby dotrwac do 4 cm, kiedy bylam w szpitalu ogladac porodowke,to polozna ktora nas oprowadzala samapowiedziala ze niema sie comeczyc, ona w czasie 1 porodu chciala bez , a przy 2 juz prosila, bo niema co zgrywac bohatera;-)

A czasami jak w moim przypadku epidural pomaga sie rozluznic I zrelaksowac co przy rozwieraniu szyjki jest wazne, ale u mnie ona do konca byla zamknieta I twarda I skutkiem ubocznym po zzo jest puchniecie nog,u mnie akurat tylko lewej, bo tylko tak zadzialalo znieczulenie :no:

Najczęściej nie dają znieczulenia przez te że anestezjolog musi je podać....
Byłam na wymazie wrrr niezbyt miłe... Z 2 dziur....
No i mam leki na podczymanie brać do 1.1.2014 .... bo wtedy 37tc się zaczyna.... Kurcze to już niedługo.
Po wizycie obolała jestem, musiałam nospę w aucie wziąć bo dostałam skurcze bolesne, położyłam się i mam nadzieję że będzie ok....

Gratuuje udanych wizyt.
Kaha to bedziesz miala modeleczke poprostu;-), ciesze sie, ze sie wszystko wyjasnilo, to bylo jasne , ze wszystko z mala ok.

Ja dziisiaj odebralam wyniki badan kwasow zolciowych i jest spadek, takze lekarze i ja sie uspokilismy nieco, podjelismy decyzje , ze zostaje na swieta w szpitalu, chociaz byla opcja wyjscia na 2 dni na wlasne zadanie. Ale chyba w domu bym za bardzo sie stresowala bez tych zapisow ktg, no i najlepiej byloby potrzymac maluszka do tego maksimum czyli ukonczenia 37tc a to wypada Sylwester, Nowy Rok, jezeli do tego czasu wszystko bedzie dobrze czyli zapisy, usg, przeplywy i malutki ladnie bedzie przybieral na wadze to czekamy, a jezeli..pfu, pfu...cos dzialoby sie to odrazu podejma odpowiedie kroki, w sumie wazny bylby jeszcze ten jeden tydzien do uknczenia 36 tc. Wiec prosze Was o wsparcie , modlitwe i trzymanie kciukow, zebysmy z Wiktorkiem w zdrowiu dotrwali te 10-12 dni i maluszek urodzil sie zdrowiutki:-):-)

Moj Dawidek jutro wyjezdza do babci na 2 tyg , zatesknie sie za nim..

Gratuluje Kaha najwazniejsze ze nic sie nie dzieje a Ty sie uspokoilas :)

Kaczuszka ja tez zawsże obolala wracam z wizyt tylko posladki zaciskam w samochodzie tak boli wszystko :(

Sylka - trzymam kciuki ! Szkoda ze swieta w szpitalu ale tak jak piszesz lepiej zostac ... Wiktorek bedzie zdrowy to to napewno :)

Dziewczyny czyli co tak czytam i wychodzi na to ze epidural daja jak juz sie dojdzie do 4 cm rozwarcia tak ???

Kaha no super !!!bardzo dobre wieści :) !!! Tylko ten wczorajszy stres niepotrzebny !!!! Ale wazne ze jest wszystko wporzadku z malutka :) !!!!!

Sylka oczywiscie będziemy trzymać kciuki i modlić sie zeby synuś spokojnie wytrwal do bezpiecznego terminu &&&&dobrze ze wyniki sie poprawiły i zdecydowałas sie być pod stała opieka w szpitalu !!!

reklama
Dziewczyny czyli co tak czytam i wychodzi na to ze epidural daja jak juz sie dojdzie do 4 cm rozwarcia tak ???
Kurcze nie wiem pustiszi jak to jest do konca bo ja jak przyjechalam do szpitala to mialam 3cm juz I I od razu pytala czy chce juz nieczulenie ale ze nie bylo tragicznie to powiedzialam ze poczekam...I tak na nastepne 2cm rozwarcia czekalam 3 godz I potem jiuz wolalam o epiduralik :)
Z tego co wiem to jest jakas gorna granica po ktorej juz nie dadza znieczulenia ale ile to cm to nie wiem..

Do góry