reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Tutaj lekarze mowia ,zeby nie przejmowac sie tym paciorkowcem, to jest wazna informacja dla pediatrow, bo po porodzie odrazu badaja CRP u dziecka jesli ma dodatnie to podaja mu antybiotyk a jak ujemne to jest ok. Jezeli my mamy wykonane badanie i wiemy ze GBS jest dodatni to tuz przed porodem po przyjeciu do szpitalu dostaniemy antybiotyk i to moze calkowicie wystarczyc ,zeby dziecko sie nie zarazilo. Przy cc nie ma juz zadnego zagrozenia, bo paciorkowiec jest w pochwie.

gratuluje udanych wizyt I donbrych wiesci :) I trxymam kciuki za dzis &&&&& :)

Fifka- z tym paralizem to nie wiem czy cie dobrze zrozumialam - jesli chodzi o trwaly efekt tzn. ze zostanie sie sparalizowanym to fakt tak sie stac nie moze. Ale moze sie stac tak, ze po podaniu na jakis czas straci sie czucie w jednej nodze lub dwoch...Ja tak mialam. Cociaz fakt jest taki ze nie powinno tak byc ale podobno I to czasem sie zdarza. A co do skutkow ubocznych...to tez ile lekarzy tyle opinii. Ja najczesciej spotykalam sie z bolami glowy ktore mijaja po kilku dniach. Ale znam tez przypadek ze dziewczyna miala te ostre bole gdzies w okolicach obojczylkow a wtedy potrzeba drugiego jakiegos zabiegu...nie pamietam juz czego :)

Sylka - a z tym CRP o jest tak ze norma jest od 0.1 do 5...I ujemne to nigdy nie wyjdzie :) Wiec moze I nawetr wyjsc dodatnie a dzieku nic nie bedzie :)

Ja po wczorajszej wizycie jeszcze troszkę zdezorientowana.... z malutka wszystko ok- waży 2240, ułożona główkowo, łożysko i wody ok, tętno idealne. Po tych moich ostatnich akcjach ze skurczami co 10 minut bardzo byłam ciekawa jak wyjdzie zapis na KTG. W ciągu badania tylko raz poczułam skurcz. Urządzenie zapisało go na 70%. Lekarz zdziwiony że dość dużo, ja mu mówię, że miałam takie same co 10 minut. więc gdyby się mi to powtórzyło kazał dzwonić lub jechać na IP. ciekaw był jak szyjka więc wlazłam na fotel i czuje skurcz, mówię mu żeby sprawdził, bo może ja mylę pojęcia. "Wymacał" i potwierdził, że to skurcz. Szyjka skrócona, rozwarcie na 1 cm- skomentował, że w sam raz jak na 35 tydzień. Także przez święta mogę się objadać bo porodu w grudniu nie przewiduje.

A co najdziwniejsze!! Powiedział, że koniec celibatu i możemy się kochać do woli!! Całkowicie zielone światło... po 3 miesiącach abstynencji... ahhhhhh, nawet nie pytajcie jak było :zawstydzona/y:

kolejna wizyta 2.01

Ostatnia edycja:
Dziękuję wam dziewczyny. Wczoraj z mężem prównywaliśmy poprzedniwyniki i wszędzie było w normie. Teraz też jest niby w normie ale to jego dziwne gadanie mnie zdenerwowało. Umówiłam się dzisiaj do innego specjalisty na 13. Mam nadzieję że powie że wszystko ok. Bo wedłyg mnie to jakieś dziwne. 3 tygodnie temu bylam na wizycie i wszystko było w porządku (od samego początku było ok) a po trzech tygodniach nagle się zmieniło? Bez sensu. Z tego co czytałam to powinien mi chociaż przepływy sprawdzić. A on kompletnie nic nie sprawdził ;/ nawet nie wiem czy szyjka skrócona czy nie. eh...,no zobaczymy o 14. Jestem dzisiaj bardzo smutna :(

Ikasia - od razu po porodzie Tymka zapisujcie na joge, niech nie marnuje zdolności:) cieszę się bardzo, ze wszystko super jest!

Marika, Wiolka - gratki wyników i wizyty!

Jaguś - bardzo optymistyczne wieści! podtucz dziecięcie w święta, wszystkim co tylko będzie i jedź rodzić:)

Cleopatra - dobrze zatem, że taki finał na razie:) trzymam kciuki za jak najdłuższy czas dzidziula w brzuchu!

Kaha - tyle rzeczy jest w stanie nas zestresować teraz...każdy lekarz powinnien wiedzieć o tym i więcej nam tłumaczyć do cholery! wczoraj też usłyszałam, ze dużą główkę ma dziecko - więc od razu stres i pytam, to bardzo źle? a pani, nie, normalnie - każde dziecko w tym wieku taką ma! noż kurde! to po cholerę tak gadają, nie???? U Ciebie na stówę tak samo jest!

Magsus - a wcześniej nikt nic nie mówił na ten zieleń??? ale masz przerypane z takimi wiecznymi infekcjami...

Justynaj - nie wyobrażam sobie porodu bez takiego wspomagacza...pewnie gdyby był mus, to jasne, ale po co męczyć się dodatkowo, jeśli można ulżyć sobie nie tylko w bólu , jak i skrócić czas porodu przy okazji! i nie bój się wkłucia! oddychaj głęboko, nie ruszaj się, skup się na jednym miejscu i nic złego się nie stanie! to mówię Ci ja - kłuta w ten sposób 4 razy:)

Elama - no to bosko znaczy! może i ja przestanę się przejmować rozwarciem i za wyuzdaną sekretarkę się dziś przebiorę?:)

kciuki za dzisiejsze wizyty mam i Adriankową też:)

bluelovi, emka, kasieńka, Ikasia, nisiao, justyna, wiolka, jaguś, elama gratki wizyt! Jeśli kogoś pominęłam, sorki ;-)

Inomama dobrze, że się uspokoiło, biedna się zestresowałaś...

kaha dobrze, że idziesz dziś do innego lekarza, tan na pewno Cię uspokoi, niepotrzebny stres masz teraz tylko, główka do góry będzie ok!

cleopatra dobrze, że jesteś

Fifka udanej wizyty u ortopedy!

mi mąż odebrał dzisiaj wynik na GBS i ujemny.

Trzymam kciuki za wizyty &&&&&&&&&& !

Ostatnia edycja:
Elma gratulacje udanej wizyty :) mała zdrowa najwazniejsze!!!! Ja mam celibat od 6 tyg do jutra moja gin powiedziała ze od soboty tez mozna działać ale ja chyba nie mam chęci chociaz nie ! Mam ale jak R jest w pracy a jak wraca to przytulańcow mi sie chce tylko :)

kaha mnie krew zalewa na takich lekarzy nie powiedzą konkretnie co i jak tylko te swoje mruczenie pod nosem ze niby ok a jednak cos nie tak i weź bądź mądry !!!!! Teraz to komputerowe wyliczenie te normy i wogóle mnie przerażają jak widze jakiś wynik na dolnej lub górnej granicy to odrazu ciśnienia dostaje !!!! Bardzo dobrze zrobiłaś idź i sprawdź jeszcze raz nie daj sie zbyc wypytaj o wszystko taki ich zakichany obowiązek zeby nam wyjaśnić wszystko a nie nastraszyć i wysłać do domu !!!!! Wieże ze wrócisz i napiszesz ze wszystko ok bo inaczej być nie moze !!!!! Takze nie stresuj sie !!!! Trzymam kciuki &&&&&&

inomama no właśnie ja juz od 5 miesiąca chyba zauważyłam ten kolor miałam posiew kilka razy badanie moczu co 3, 4 tyg i tylko bakterie lub grzyb ale moja gin podejrzewali ze wyjdzie Paciorkowiec wiec zrobiła mi to badanie odrazu jak tylko sie okazało ze szyjki brak i rozwarcie jest no i wyszło szydlo z wora . Normalny kolor uplaw mam tylko przy czapkach i kilka dni po nich dopóki znowu sie nie zaczyna cos dziać !! Wiec muszę sie przemeczyc do porodu i modlę sie tylko zeby ten antybiotyk zadziałał i zeby Oliwcia sie nie zaraziła !!!! I tego życzę wszystkim mamom z paciorkowcem !!!!

Kciuki za wizyty &&&& wszystkie !!!

reklama
Dziewczyny - gratuluję udanych wizyt i 3mam kciuki za następne.
Ja przed chwilą odebrałam wyniki częściowe - z krwi i moczu, bo GBS dopiero we wtorek będzie i kurcze przejmuję się, że ta moja krew ciagle jakaś L lub H :/ Jaki macie poziom hemoglobiny w ciąży, limfocytów i neutrofili? Bo ja w pierwszej ciąży miałam wyniki z krwi jak koń jak to określił jeden lekarz i nawet pomimo dużej utraty krwi przy porodzie nie miałam anemii, teraz hemoglobinę mam 12 chociaż cały czas biorę witaminy dla kobiet w ciaży, % limfocyty za niskie a z kolei neutrofile % powyżej normy. Sama już nie wiem, czy się martwić...

Inomama - ale mnie podkręciłaś z tą wyuzdaną sekretarką ;) Ja mam taką ochotę na sex (sorry, że w tym wątku, ale to przez INO :), ale byłabym chyba ostatnią ku.... gdybym teraz m do łóżka sama wlazła :/

Do góry