reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Kaha - na usg zawsze może lekarz źle coś obliczyć, zobaczyć, przecież teraz nasze dzieciaczki takie duże że trudno tak je w całości na usg złapać....
ale jeśli się niepokoisz możesz podjechać do innego ginka najlepiej poszukaj po opiniach na forach kto w twoim mieście jest poecany do usg.... Będziesz spokojna

reklama
Kaha jedynie jeszcze jedna konsultacja u innego gina Cie uspokoi, jak ten nie sprecyzowal konkretnie o co mu chodzi. Jedz jutro i jeszcze raz niech zrobia usg..bo bedziesz o tym myslec. A malutka juz fajna jest wagowo :)

BLUE gratki
KAJA prywatny lekarz nie moze dac skierowania na NFZ. A wymaz z pochwy i tak robi sie na wlasny koszt. Mozesz tylko pojsc z ampulka do wymazow i poprosic o pobranie wymazu. Wspolczuje ci takiego lekarza i jeszcze musisz za jego uslugi placic
A czy przy antybiotyku stosowalas cos oslonowo?
Mi tez kluje pecherz a mocz mam wporzadku. To dzidzia tak sie uklada i tak mi czasami boli. Mozesz kupic sobie urinal ja lykam cala ciaze. Mozesz tez zbadac micz, bedziesz wiedziec

Pojdę jutro zrobić badanie moczu i krwi, do poniedziałku mój gin jest na urlopie a potem to chyba w szpitalu będę go łapać, bo w gabinecie przyjmuje tylko 2 dni w tygodniu, najczęściej środa i piątek. Mieszkam w małym mieście, gdzie w sumie jest kilku ginekologów, ale to jest tak, że jeden za drugim i odwrotnie jak to nie tego pacjentka to olewka. Teraz to się już sama ze wszystkim nakręcam i wszystko już sobie wmawiam, że mi jest. A bo wydzielina nie taka, a bo mnie coś po prawej stronie u góry brzucha lekko i rzadko kłuje, więc schizuje na maksa. Co ja bym dała, żeby mieć syneczka już na rękach, calutkiego i zdrowiutkiego.
Mam jakieś pojedyncze powiedzmy dolegliwości, ale tłumaczę sobie, ze ogólnie to się dobrze czuje i chyba z małym tez w porządku. Ostatnio jak byłam u gin 10.12 zbadał mnie, małemu tętno, wysokość macicy i powiedział, ze ok. Sorki dziewczyny, ze tak marudzę ale ja naprawdę oszaleje. Wiem, że pewnie nie jedna z Was powie, żebym jechała na IP, ale wiem jak to się skończy. Stwierdzą, że przesadzam nic mi nie jest, położą dla świętego spokoju, odleżę swoje 3 dni i do domu. Jak mnie mąż zawiózł z 1,5 miesiąca temu z plamieniem w nocy to mnie lekarz opieprzył....w sumie to do dziś nie wiem za co i czemu, ale powiedział, co ja wyprawiam, ja mam rozwarcie. A ja wtedy i tak w stresie i w szoku przez to plamienie to siedziałam cicho, bo dziś to ja bym go opieprzyła, że podnosi głos na mnie. Oboje z męzem byliśmy przestraszeni sytuacją, męża wyprosili to i wyszedł...ale przy porodzie nie dam się tak zbyć.
Przepraszam dziewczyny, ale musze komuś pomarudzić a cały dzień prawie sama siedzę to już szczególnie wariuje.

Marika to co miala zrobione to BIOLOGIA POCHWY czyli posiew z pochwy na bakterie i grzybki ale w tym nie ma GBS... tego GBSa to dokladnie mowi sie przed pobraniem probki ze to wlasnie na tego konkretnego paciorkowca... ten wynik ktory masz nie nada Ci sie do niczego przy porodzie .... a na NFZ ja mialam za darmo robiony wymaz na GBS

Kaha ja obstawiam ze sie pomylil w pomiarach bo przy takiej wadze maluszka to jakos ciezko mi uwerzyc zeby tak sie roznil brzunio od glowki. chyba ze cos jest nie tak z przeplywami tymi ktore sa do brzuszka ... a tez z tego co wiem dwa tygodnie roznicy jest w normie a wiecej to juz bym konsultowala z kims jeszcze

Ostatnia edycja:
KASIENKA mi lekarz nawet nie powiedzial co mam z tym zrobic tylko zeby zaniesc do laboratorium. Moja siostra w lutym miala takie samo badanie, znajoma ostatnio tez. U mnie na NFZ to tylko morfologia i mocz. Glukoze tez robilam za pieniadze

Marika jesli sie ma np ciagle infekcje pochwy mozna wlasnie taki wymaz zrobic i biologie pochwy zbadac dostaje sie wtedy antybiogram zeby wiedziec czym leczyc to co wwoluje te infekcje ... ale przy porodzie to trzeba typowo wlasnie na tego jednego paciorkowca ... bo jesli nie ma sie tego badania to przy porodzie podaja od kopa antybotyk na wszelki wypadek ...

Kasienka teraz czytam to sa 3 rodzaje badan wymazu z pochwy. Ja m zrobiina bakteriologie, oni proponowali mi mykologie a jest jeszcze ten GBS a o tym nikt mi nic nie mowil. I teraz nie wiem co robic bo w kazdej chwili moge rodzic

reklama
Kaja ja mam śluz o lekkim zabarwieniu zielonego !!!!! Cała ciążę borykam sie z infekcja i grzybami i na koniec okazało sie ze mam Paciorkowiec moja gin powiedziała ze stad ten kolor śluzu !!! 10 dni temu brałam dowcipne i znowu mnie swędzi i piecze jutro muszę jechać po kolejna receptę na to cholerstwo . Szkoda tylko ze z tym paciorkowcem nie mozna nic zrobic dopiero az przed samym porodem !!!

Marika jesli masz możliwość jedz i zrób moze prywatnie wsumie to sie czeka na wynik ale moze zdąrzysz jeszcze .

Inomama współczuje przeżyć ale wazne ze malutka zdrowa !!!!

Kaha tak jak dziewczyny piszą jedz jak najszybciej i zrób usg jeszcze raz !!!! Mnie jednego dnia wyszła jakaś wada według skali pomiarów na drugi dzien u tego samego lekarza było w porządku z tym ze pierwsze badanie robił za kasę i miał opuźnienie pacjentki go kleły na korytarzu i tak sie spieszył ze połowa do szpitala skierowanie dostała a w szpitalu powolutku dokładnie i wszystko ok wyszło . Takze trzymam kciuki za twoja kruszyne !!! Swoją droga dziwne ze taka rozbieżność w tyg i niby stwierdził ze cos tam jest a nie kazał sprawdzic tego jeszcze w szpitalu czy cos w tym stylu !!!!dla mnie to ramię badanie na odpier.....

Do góry