reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Kaja podejdź do innego lekarza...
Ja w 1 ciąży zmieniłam bo też na nic skierowań nie chciała dawać, a była tak pazerna, że jak byłam na wizycie umówionej wizycie (termin ustalony przez nią) stwierdziła że l4 za 3 dni może mi wydać i mąż ma odebrać i skasowała za wizytę mnie, a potem po 3 dniach męża to przelała czarę goryczy i zmieniłam ginka....

reklama
Ja już po wizycie:):)
Mój Maluszek cały pozwijany w brzuszku...ma dużo miejsca, bo wokół niego duzo wód płodowych, ale jako=iś taki pozijany sobie leżał:p...stópki miał przy główce....:): tak mu widac wygodnie:):) wszytskie narzady ok, przepływy ok...no I waży 2658g:):): no I do porodu zostało mniej niz miesiac, I lekarka powiedziała ze maksymalnie odbije do 3500...wiec jakis wielki to on nie będzie...a gdybym urodziła na poczatku stycznia tak jak chce to będzie kolo 3kg....najwazniejsze ze wszystko ok, ...a I na usg było widac usteczka I podobno ma duże I takie mięsiste...do zacałowania:p:p:p:....to chyba po mamusi, bo ja mam dośc duże:):):...

Odebrałam tez wyniki na paciorkowca--wyniki ujemne, wiec super:):):)

BLUE gratki
KAJA prywatny lekarz nie moze dac skierowania na NFZ. A wymaz z pochwy i tak robi sie na wlasny koszt. Mozesz tylko pojsc z ampulka do wymazow i poprosic o pobranie wymazu. Wspolczuje ci takiego lekarza i jeszcze musisz za jego uslugi placic
A czy przy antybiotyku stosowalas cos oslonowo?
Mi tez kluje pecherz a mocz mam wporzadku. To dzidzia tak sie uklada i tak mi czasami boli. Mozesz kupic sobie urinal ja lykam cala ciaze. Mozesz tez zbadac micz, bedziesz wiedziec
INOMAMA biedulko co ty musialas przezywac. Dobrze ze wszystko sie uspokoilo
ANTINETKA na ktg nie musisz miec skierowania. Zachodzisz na IP i ci robia. Tam na miejscu powiedza kiedy nastepne
NISIAO spora dziewuszka. Ja ostatnio mialam takie samo cisnienie ale nic gin na to nie mowil
CLEOPATRA trzymam kciuki
IKASIA gratuluje

Ja odebralam wyniki to pisze ze nie ma grzybow ani drozdzakow i ze nic nie wyhodowano. Jefynie co mam to jakies Lactobacillys liczne kolonie ale to chyba dobrze

Inomama jejku to sie musialas zestresowac. Mam nadzieje ze juz ie denerwowac nie bedziesz musiala... ja jak mialam to ktg w niedziele to w trakcie skurczu maljszkowi bilo barzo ssybko serduszko bo awet do 220 dochodzilo... a normalnie to ok 140 mial.
Pamietam ze z Alexem odxzas poordu bylam caly czas pod ktg I kazali mi by badzo spokojna bo mu tetno skakalo...I ogolnie ja pre a ona oddychaj spokojnie... heh staralm sie jak moglam..a tak skakalo tetno ze sie zygnal wlaczal co chwile..balam sie jan nic.

reklama
Hej dziewczyny.

Ja po wizycie.....i jestem lekko załamana. Niestety moja lekarka nie mogła mnie przyjąć bo urodziła, więc poszłam do innego lekarza.
Jakoś dziwnie go odebrałam. Niby wszystko w porządku, mała waży 2768g. Ale brzuszek jest mniejszy od główki. Wielkość brzuszka przypada na 34 tydzień a głowki na 39 tydzień. Pytam się go czy wszystk ok, a on że niby w normie, ale coś tam...;/ Nie wiem o co chodzi czy w końcu to źle czy nie. Przez całą ciąże nikt nie wspomniał o tym a tu nagle coś tekiego ;/ Dodatkowo nawewt nie sprawdził przepływów ani tętna dziecka. Czy któraś z was też tak miała? Strasznie się niepokoję, jestem cala w nerwach ;/

Do góry