reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Vianili faktycznie duza dzidzia...podobno po 36 tygodniu dIdzia rosnie 250g na tydzień,wiec do 40 tyg powinna 1kg przybrac;);)

Ja sie dzisiaj dowiem ile mój synek wazy..o 12usg;);););)

reklama
dziewczyny kciuki za wizyty :****&&&&&

ja juz po zwykła wizyta wymaz pobrany lekko nieprzyjemny ale da sie przezyc , wszystko jest jak bylo lekarka mówi ze narazie trzymam mocno tak jak trzymalaam i swieta napewno beda w domu wiec jestem zadowolona ;)))) a i zapisala mnie na wizyte na 3 stycznia wrazie jak bymnie urodzila ;O hehe smieszne ja tu sie martwie zeby za wczesnie nie rurodzic a moj syn moze nie chciec wychodzic w grudniu tak jka sie mamie marzylo ;(

Dziewczyny jak tak czytam o tych Waszych lekarzach i badaniach to szlag mnie trafia jak pomyśle o moim lekarzu. Chodzę prywatnie, niby do najlepszego "od ciąż". Rutynowa wizyta co 3 tygodnie, 3 usg ( w tym ostatnie w 32 tygodniu), badanie gin, ważenie mnie, pomiar ciśnienia i jak się pani czuje.. Jak sobie sama morfologie inie zrobię i nie zapłacę , to on mi nie da skierowania, o wymazie na paciorkowca to już w ogóle zapomnij. 2 tygodnie temu złapała, zapalenie oskrzeli, poszłam do ogólnego, dał mi antybiotyk ale to było w stylu "jak pani chce to niech sobie pani kupi, bo wie pani jak to z lekami w ciąży". Podjechałam do gin, akurat przyjmował w gabinecie. Zapytałam czy mam to kupować, do w sumie to mam sobie sama zdecydować. Doradził mi, żebym go kupiła i dodatkowo coś osłonowego i tak zrobiłam. I od tego czasu mniej więcej mam niewielkie ilości śluzu jakby zielonkawego. Dzwoniłam do gin, bo chciałam się chociaz telefonicznie coś doinformować, ewentualnie wizyta wcześniej...i co? Odebrała jakaś kobieta i pan doktor jest na urlopie, w pracy będzie 23 grudnia i rób babo co chcesz

Kaja widocznie ten antybiotyk wywołał jakiegoś grzybka w pochwie. idź może do apteki i spytaj o jakiś probiotyk ginekologiczny dla kobiet w ciąży, może chociaż trochę pomoże
Blue gratuluję i już dopisuję wizytę

Zastanawiam się jeszcze czy to może mieć coś wspólnego z pęcherzem. Ogólnie jakieś bakterię, bo mnie czasami kłuje pęcherz. Jutro chyba pójdę zrobię badanie moczu.
tak bardzo boje się porodu,ale nie chodzi tu o ból tylko o to, żeby mi Go pokazali i powiedzieli, ze jest zdrowiutki. Od lipca z przerwami jakieś leki, a to na to a to na to. Po nocach koszmary mam, budzę się i sprawdzam czy Go jeszcze mam.

reklama
Pustiszi w lutym masz wizytę czy się pomyliłaś??
Kaja jak to mówię, badań nigdy nie za wiele, jesli ma to cię uspokoić to jasne, że zrób. co do strachu i porodu, to będziesz robić wszystko żeby maluch się szybko urodził i myśl pozytywnie :)

Do góry