reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Vianili faktycznie duza dzidzia...podobno po 36 tygodniu dIdzia rosnie 250g na tydzień,wiec do 40 tyg powinna 1kg przybrac;);)

Ja sie dzisiaj dowiem ile mój synek wazy..o 12usg;);););)

reklama
dziewczyny kciuki za wizyty :****&&&&&

ja juz po zwykła wizyta wymaz pobrany lekko nieprzyjemny ale da sie przezyc , wszystko jest jak bylo lekarka mówi ze narazie trzymam mocno tak jak trzymalaam i swieta napewno beda w domu wiec jestem zadowolona ;)))) a i zapisala mnie na wizyte na 3 stycznia wrazie jak bymnie urodzila ;O hehe smieszne ja tu sie martwie zeby za wczesnie nie rurodzic a moj syn moze nie chciec wychodzic w grudniu tak jka sie mamie marzylo ;(

Dziewczyny jak tak czytam o tych Waszych lekarzach i badaniach to szlag mnie trafia jak pomyśle o moim lekarzu. Chodzę prywatnie, niby do najlepszego "od ciąż". Rutynowa wizyta co 3 tygodnie, 3 usg ( w tym ostatnie w 32 tygodniu), badanie gin, ważenie mnie, pomiar ciśnienia i jak się pani czuje.. Jak sobie sama morfologie inie zrobię i nie zapłacę , to on mi nie da skierowania, o wymazie na paciorkowca to już w ogóle zapomnij. 2 tygodnie temu złapała, zapalenie oskrzeli, poszłam do ogólnego, dał mi antybiotyk ale to było w stylu "jak pani chce to niech sobie pani kupi, bo wie pani jak to z lekami w ciąży". Podjechałam do gin, akurat przyjmował w gabinecie. Zapytałam czy mam to kupować, do w sumie to mam sobie sama zdecydować. Doradził mi, żebym go kupiła i dodatkowo coś osłonowego i tak zrobiłam. I od tego czasu mniej więcej mam niewielkie ilości śluzu jakby zielonkawego. Dzwoniłam do gin, bo chciałam się chociaz telefonicznie coś doinformować, ewentualnie wizyta wcześniej...i co? Odebrała jakaś kobieta i pan doktor jest na urlopie, w pracy będzie 23 grudnia i rób babo co chcesz

Kaja widocznie ten antybiotyk wywołał jakiegoś grzybka w pochwie. idź może do apteki i spytaj o jakiś probiotyk ginekologiczny dla kobiet w ciąży, może chociaż trochę pomoże
Blue gratuluję i już dopisuję wizytę

Zastanawiam się jeszcze czy to może mieć coś wspólnego z pęcherzem. Ogólnie jakieś bakterię, bo mnie czasami kłuje pęcherz. Jutro chyba pójdę zrobię badanie moczu.
tak bardzo boje się porodu,ale nie chodzi tu o ból tylko o to, żeby mi Go pokazali i powiedzieli, ze jest zdrowiutki. Od lipca z przerwami jakieś leki, a to na to a to na to. Po nocach koszmary mam, budzę się i sprawdzam czy Go jeszcze mam.

reklama
Pustiszi w lutym masz wizytę czy się pomyliłaś??
Kaja jak to mówię, badań nigdy nie za wiele, jesli ma to cię uspokoić to jasne, że zrób. co do strachu i porodu, to będziesz robić wszystko żeby maluch się szybko urodził i myśl pozytywnie :)

Do góry