reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Sali-ja dokładnie tak jak Ty, termin na 12.01. Ostatnia miesiączka 5.04;) Tyle, że ja krótkie cykle miałam bo 23-25 dni. Ostatnio z ust mi na 6.01 wychodziło. Ale byle tylko w święta nie rodzić, a potem to już bym chciała bo ciężko mi, brzuch ciągnie itp

ja mam wizytę 19 i też ciekawa jestem mojej szyjki.

dziewczyny już niedługo i będziemy mieć swoje Skarby:)

reklama
Anbas ja mam cykle 33 dniowe, czyli OWU przypada później niz 14 dni. W pierwszej ciąży miałam jeszcze dłuższe cykle bo około 40 dniowe. A urodziłam tydzień przed terminem (termin na 5 sierpnia, a urodziłam 30 lipca), teraz termin na 5 stycznia, czyli co mam urodzić 30 grudnia :baffled:. Dziecko teraz jest mniejsze o tydzień. Ciekawe czy to ma znaczenie w terminie porodu, bo ja chce ten styczeń :tak:
Vinga a ja też urodziłam tydzień przed terminem a mam wpisane że to 40 tydzień
ANisen to kawał dzieciaczka, ja urodziłam 3200g i łatwo nie było, bez komplikacji sie nie obyło. Super, ze kardiologicznie jest wszystko w porządku
Hope trzymam mocno kciuki, żeby mała przybierała na wadze i żeby wszystko było ok. Trzymaj sie kochana
Salli to ja z pierwszego USG termin mam na 10-12 stycznia, fajnie by było. OM 31.03, TP 05.01. Ja to myślę, że dzidzia sama da znać kiedy to już ma wyjść. Tylko ja bym wolała mieć z góry ustaloną CC i to w styczniu

Marika u mnie jest wpisany raczej skończony 39tc, bo takimi sformowaniami się ten szpital posługuje, dla nich skończone tygodnie się liczą, a nie w którym jestem, przynajmniej tak mi tłumaczyli

Marika - biorac pod uwage to wszystko co pisalysmy plus dlugosc twoich cykow I date ostatniej miesiaczki to mysle ze termin powinnas miec wlasnie gdzies w okolicach 10-11 I taki powinnas miec w karcie ciazy. Tym bardziej jesli potwierdzilo sie to w usg. A masz wpisany ze 5??
Hehe same widzicie ze co lekarz to inna metoda obliczen :) Ja tam sie nie sugeruje ze jestem wedlug OM grudniowka :) Bo wiem ze dlugie cycle + pozna owulacja ma sie nijak do terminu obliczanego przez gina na podstawie daty OM :)
Twardo sie trzymam tego 6-go stycznia I pleeeeeeeeese nie wyprowadzajcie mnie z bledu hoihihihihihihih

Pojechałam ze skierowaniem do szpitala i...mnie nie przyjęli. Zmierzyli szyjkę, 1,3 wyszło i uznali, ze w 34 tc to nie jest wielkie wydarzenie. Ktg wyszło ok. Szkoda, ze akurat podczas ktg nie bylo tego charakterystycznego bólu, co mi się wydaje, jakbym biegunki miala dostać - teraz np.znow mnie zlapal. PrYnajmniej bym wiedziała, czy to nie jakiś skurcz. Kazali wrócić do domu, 2 tygodnie leżeć z nogami do góry, wstawać tylko na siku, brać luteine, 3 razy dziennie nospe forte i 2 razy dziennie scopolan, a jesli mimo wszystko by się poród miał zacząć to wtedy ewentualnie te sterydy podadzą. Nie mam pojęcia, co myśleć. Zajrzałam też do mojej lekarki, zdziwiona była, mówi, ze u niej w klinice inne są zwyczaje w takiej sytuacji... I co? I leze. Tylko ciekawe, ile ja tak uldze, człowiekowi trudno pamiętać o leżeniu jak nic go nie boli ;)

no to nieźle, tylko pytanie czy coś wtedy dadzą te sterydy... przecież one po jakimś czasie zaczynają działać. nie miałam pojęcia że ze skierowaniem mogą odmówić przyjęcia

reklama
a ja wiem skad takie cyrki u lekarzy i w szpitalach ... bo koniec roku bo grudzien a kasy brak ... pewnie wszystko wroci do normy w styczniu i znowu wszyscy beda chetni do wszystkiego ...

u mnie to nawet lekarz to skierowanie na badania jak dal to podkreslil ze dwa razy zeby robic na poczatku stycznia a nie w grudniu :|

Do góry