reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
ANBAS jakbym miala termin na 10 stycznia to wieksze szanse na porod w styczniu :)
Lekarz w sumie nawet nic mi nie wpisalw terminie porodu. Ostatnio dopisala mi polozna. Zerknela tylko w kakendarzyku. Jak bylam w szpitalu w 7 tyg to tam na wypisie mialam ze termin na 5 styczen. Martwia mnie tylko skurcze, ktore sa coraz bardziej bolesne
KATERINNE wiem ze ciezko tak lezec ale lez kochana i sie nie ruszaj
KACZUSZKA synek juz duzy. Ja tez zastanawiam sie gdzie tu na ktg pojsc

Dzieki Dziewczyny za kciuki. Ja po wizycie, wszystko ok, zrobil mi wymaz na GBS i nic nie czulam praktycznie, ale sie zdziwilam bo mi to dal i kazal zaniesc jutro do laboratorium. Szyjka dluga, nie ruszona. A maluszek wazy okolo 2.400 wiec ladnie urosl i juz sie nie martwie, ze za maly moze jest.

Gratuluje wizyt!

Dziewczyny, no i doigrałam się :( do tej pory było wszystko ok u mnie, a tu dziś niespodzianka - mały nisko, gin czuł główkę, szyjka tylko 1 cm!!!

mam leżeć i nie rodzić do przyszłej niedzieli co najmniej, wtedy będzie skończony 37 tydzień... generalnie gin prorokuje poród jeszcze w tym roku... a Maciuś jeszcze taki malutki - 2.300 waży około

powiedzcie mi, te które leżą - mam leżeć plackiem, czy pochodzić po domu mogę? czy tylko kibelek i jedzonko zrobić i koniec?

gratuluję pozostałym mamusiom wizyt!

Malinka przede wszystkim zadnego obciazenia... nie dzwigac nic nie sprzatac akies niepotrzebna kucania schylania wyeliminowac... a chodzenie jesli bedziesz czula napinanie to od razu sie kladz... ja chodze no ale ja sie moim drugim bakiem musze zajmowac ale jak czuje spiety brzuch to choc na chwile sie klade... ... jak najwiecej lezec siedziec odpoczywac ...

malinka masz o tyle dobrze że możesz na prawdę leżeć, ja nawet z teściową do "pomocy" nie mogę poleżeć. tak jak dziewczyny piszą, nie dźwigaj i nie kucaj. leż na boczku.
ja nawet jak niby leże i teściowa jest obok to mały dosłownie wchodzi na mnie! garów też mi nie pozmywa żebym nie wisiała nad zlewem... no nic kur.na się nie domyśli.

reklama
Malinka możesz chodzić nawet cos robić ale oczywiscie z umiarem żadnych maratów jak to powiedziała moja gin !!! Wazne ze masz jeszcze szyjke !!!! :) takze odpoczywaj ile sie da i będzie dobrze &&&&&

vinga jak bym czytała o mojej matce !!! U mnie to samo wie jak wyglada sytuacja a mimo to ze tak sie brzydko wyraze lache kładzie !!!! Szuka sobie zajęcia żebym tylko jej o cos nie poprosiła !!a najlepiej żebym jeszcze im na dole wysprzatala bo przeciez i tak w domu siedzę !! Ach szkoda słów !!!

Ostatnia edycja:
Do góry