reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Vinga ja mialam ostatnia 18 kwietnia czyli dwa dni pozniej. koncze 37 2 stycznia, czyli jak dla Ciebie to 31 grudnia to skonczony 37, dotrwamy :) a mi niby wyznaczyl termin na 25 stycznia ale jak ja liczylam tymi kalkulatorami to wychodzi 22 stycznia no i liczac tygodnie to tez 22 styczen ... czyli u Ciebie 20 styczen to termin nie 23 :p ...

o vinga no to masz dobrze wylicozne wkoncu ja om ostatnie mialam 08 kwietnia czyli 8 dni przed toba atermin mam na 15 styczznia a ty na 23 czyli wszystko juz wporzadku i tego terminu sie trzymaj ;***

jutro zaczynasz 35 tydzien i tego sie trzymaj ;*

kasienko no wlasnie nie ;D bo porównywalam z innymi dziewczynami i sie zgadza ;) ale przyznam ci racje ze kalkulatory w necie pokazuja mi termin na 13 a nie na 15 ale ie wszystkie :)bo jak policzylam z kalendarzem w reku to zeczywiscie 40 tygodni równych od mojego 8 kwietnia to 12/13 stycznia a nei 15 i tez mam zagwozdke ;) nie wiem skad sie bierze te plus dwa dni :)

Ostatnia edycja:
no właśnie trochę dalej mam pokićkane te terminy, bo gin wylicza jakąś tam swoją metodą, a usg wylicza też mi zawsze termin z om ( nie termin usg) na 21 stycznia i gin pod tą drugą datę wpisuje mi tygodnie, także w każdy wtorek zaczynam następny tydzień ciąży. gin mówi że ta metoda wyliczania przez komputer jest dokładniejsza. ja jakoś bardziej wierzę komputerowi niż mojemu ginowi więc trzymam się daty 21 stycznia :-D

VInga ja ostatnia miesiączke miałam 6 kwietnia i od początku termin mam na 13 styczen z ostatniego usg na 11 styczen czyli niewielka różnica . Jesli chodzi o rozwarcie to jakie masz ??? Ja od dwóch tyg mam na 1 palec a szyjki nie mam juz 4 tyg i ani w szpitalu ani moja gin nie sugerowali tych sterydow na płócka . Mnie lekarz w szpitalu uspokajał ze takie rozwarcie mozna mieć długo przed porodem i wcale nie świadczy to o tym ze wcześniej urodze oczywiscie mam sie oszczędzać ale często jest tak ze kobiety w takich przypadkach rodzą nawet po terminie .

vinga ja OM miałam 14 kwietnia i termin wychodzi 21 stycznia, czyli TY teraz masz dobrze, jak miałaś 16 kwietnia, ze 23 stycznia, mi gin mówił, że liczy się tak: od ostatniej miesiączki odejmuje się 3 miesiące, i dodaje 7 dni , a te kalkulatory w necie to bardzo różnie wyliczają :confused2:

Blue ja sobie licze od zaplodnienia 38 tygodni i wychodzi mi 22 styczen, Do zaplodnienia doszlo 2 maja i w czwartek zaczynam tydzien a w srode koncze kazdy kolejny, wiec wychodzi 22 styczen bo wtedy jest sroda. a 25 to sobota, czyli nijak sie ma do zaplodnienia :) bo wychodziloby ze ciaza trwa u mnie 38 tygodni i 3 dni od zaplodnienia

no ja wiem kasienko u mnie to samo identyko hehe ;) tylko ze tak te ginekologiczne kalendarzyki licza tak i nic nie poradzisz ;O :) he a lepiej trzymac sie dokladnie tego co w karcie bo wrazie szpitala to nikt sie nie bd klucic tylko sie zasugeruja terminem z karty ciazy i sami wylicza ile tyg ciazy mas z;(

reklama
kasieńko, ale ciąże w sensie, że 40 tygodni liczy się od OM a nie od zapłodnienia, 38 i 3 dni ma dzidziuś jak się urodzi, bo nigdy nie wiadomo kiedy to zapłodnienie było, no albo wiadomo :tak: u każdej z nas to różnie bywa, zależy od cyklu, jaki zazwyczaj miałaś długi, mi akurat z om pauje idealnie, z usg pokazywało tak na 17-18 stycznia,

Do góry