reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Ikasia ja też mam twardnienia i bóle jak na okres, pytałam gina i mówił, że to mała naciska i dlatego tak jest. Ale mimo wszystko to już jest ten poziom, że trzeba się bardziej oszczędzać Gratuluję wizyty :)

reklama
Odebrałam dziś wyniki badań i w miarę ok.
Jedynie jakieś bakterie wyszły w moczu, ale to może dlatego, że nie pobierałam próbki w domu rano, a dopiero w przychodni.

No kochane :) Dzidziol ma się dobrze, zdrowiutk, wsystkie narządy na swoim miejscui, długi (znów nóżki wyszły "najstarsze - na 34,5 tygodnia, a reszta 31-33). Główką w dół sobie zwisa, ale niestety jest dość nisko w kanale więc muszę uważać. Łożysko, płyn owodniowy, przepływy, wszystko ok :) Orientacyjnie waży już 2145g :) Ogólnie pani doktor powiedziała, że po wielkości brzucha myślała, że zobaczy dziecko giganta, a tu psikus, bo nie za duże, ale za to długie (obwód główki 28,9cm, brzuszek 29,2cm).
No i w końcu powiedziała co się tam kryje między nóżkami naszego szkraba :) Piękna buła :D:D
Więc potwierdzone :) Nawet zdjęcie mam na dowód (wkleję na galerii, niech ciocie się pozachwycają :D )

reklama
Dziewczyny, gratuluję wizyt.
Sali, super, że już wiesz :-)
Ania, nam ostatnio na szkole rodzenia mówili i masażu i planuję działać, bo ma pomóc przy porodzie. Ale o sutkach też słyszałam, że "hartowanie" może wywołać poród i absolutnie niewskazane przed 37 tygodniem. Ale może są różne sposoby... A do tego masażu polecił Ci jakiś olejek?

Do góry